Ford

Ford Focus ST diesel, även med automatisk powershift

Den nya Ford Focus ST har varit en framgång i försäljningen, mer än de ursprungliga prognoserna av märket. Och nu Focus ST diesel inte bara att finnas tillgänglig med manuell växellåda, men också med automatisk växellåda Power dubbla kopplingar och sex växlar.

Ford Focus ST 2015

de inte gör dåliga saker till nya Ford Focus ST, kommersiellt sett. Sedan ankomsten av 2015 området EcoBoost bensinmotor med 250 hk och 185 hk diesel, har försäljningen fördubblats kompakt sportbil. Ford har sålt i Europa inte mindre än 10.000 enheter mellan januari och oktober 2015, och det har varit bra eftersom den nya dieselmotorn.

I själva verket, 46% av Focus ST sålts under året var diesel, vilket förklarar den ökade försäljningen, eftersom tidigare Focus ST erbjuds endast med bensinmotorer. Och snart kommer ett nytt tillägg till ytterligare stärka range: Ford Focus ST diesel med Powershift.

den automatisk powershift endast tillgänglig i kombination med 2,0 TDCi dieselmotor 185 hk. Det är en modern dubbla kopplingar skift sex relationer med manuell drift -Changing löper genom paddlarna bakom ratten eller helautomatisk.

Powershift Ford Focus ST på diesel, med paddlar bakom ratten för manuell drift

I det senare fallet Sportläge läge~~POS=HEADCOMP sportig drivkraften automatiskt upp till en högre växel till en regim av högre motor och använda motorbromsen under bromsning genom nedväxling.

Den förbättrades också med avseende på den manuella växellådan, kräver 0,4 sekunder mindre för att accelerera från 0 till 100 km / t -i 7,7 sekunder med denna förändring Powershift. Å andra sidan, är den genomsnittliga förbrukningen av diesel Powershift Focus ST 4,6 liter / 100 km, med Koldioxidutsläppen 119 g / km, så det kommer att vara befriade från att betala registreringsavgift.

den Ford Focus 2,0 TDCi Växlad ST kommer att finnas tillgänglig i början av 2016, både femdörrars kropp och hemma Sportbreak, till priser som ännu inte redovisats, men kommer att vara något högre än i motsvarande versioner med manuell växellåda.