Volkswagen

Så skulle Volkswagen Polo R som redan utgör varumärket

Nya rapporter tyder på att Volkswagen inte bara överväger att lansera en ny Polo R, men redan har de första prototyperna av den här versionen använder 2,0-liters motor och 300 hästar Golf R.

Rekreation av den nya Volkswagen Polo R av X-Tomi.

En rapport från Autocar som citerar källor från det tyska företaget självt säger att Volkswagen redan gjort Flera prototyper av nya Polo R motiv bedömning. Även om detta inte betyder får vi se på marknaden denna nya generation av de mest kraftfulla och radikala version av den tyska modellen subcompact.

Enligt rapporten, pretendría varumärket expandera R modell familjen, dock Polo R är ett alternativ att företaget är inte så tydlig för den nyligen lanserade nya generationens modell, skulle det vara en version med ett högre pris och en ganska komplicerad placering i den aktuella katalogen av varumärket.

2017 Den nya generationen Polo presenterades i juni och slet sin produktionsanläggning i Navarra i sommar. Den sjätte generationen Polo inte bara kom lastad med nya, men i samband med Volkswagen Golf än någonsin, så enligt samma rapport, den nya Polo R utnyttja samma fyra cylinder 2,0 liters Golf R, med inte mindre än 300 hästar.

Volkswagen Polo R WRC 2015.

GTI Polo femte generationen hade en 1,8 liters motor 192 hk, medan R Polo begränsad produktion hade 220 hk. Den nuvarande sjätte generationens Polo GTI har ett block laddad 2,0-liters som levererar 200 hk så det teoretiska utbytet av Polo R bör vara över 230-240 CV. Sysselsättnings motor 300 hk Golf R verkar inte troligt, även om det inte skulle vara orimligt att tänka på något urvattnad utvecklingen av denna motor, med en effekt runt 250 hästar.

Polo R hade Jag känner ett par år sedan på grund av deltagande av varumärket i WRC Championship, kunde dock idag sin närvaro i slutändan inte motiveras, särskilt med tanke på det höga priset på modellen. Enligt Autocar att problemet är på bordet av direktörerna för den tyska marken just nu.

Om vi ​​vidare antar att som ryktena säger, dessa nya Polo R prototyper har samma mekaniska specifikationerna för R-versionen av Golf, finner vi en modell som genom dess mindre storlek kan ha högre prestanda, vilket innebär mer konkurrens om kompakt modell, som redan har att göra med SEAT Leon Cupra version.

foton: Render X-Tomi Design