bil tester

Skoda Karoq test när du kastar ett säkert kort

SUV sortimentet fortsätter att öka och är nu Skoda som kommer att lägga till en ny medlem till sin familj av upphöjda modeller lanserar på det här sättet, din insats på C-SUV-segmentet att stå upp mot sin tvillingbror, Seat Ateca. Låt oss uttrycka det på prov.

den skoda Karoq längs den sicilianska kusten, en oslagbar kombination

Skoda lanserar sina satsningar, och lanserar i ett säkert kort. Lett till starkare varje gång segment, och att trenden är ostoppbara SUV. Var och en av de varumärken behöver inte längre en, om inte få. Ju fler desto bättre. Och varumärket har visat sina kort, visar återigen att veta hur man gör en stor bil för att möta växlingar sådan välbesökt marknad för närvarande. 

skoda redan han visade oss förra året Kodiaq, sitt åtagande med fokus på D-SUV-segmentet. Med denna första medlem öppnades dörren SUV för den tjeckiska märket. De Kodiaq tack vare sina stora dimensioner, gjorde de gräva djupt fält av stora, sålunda konkurrerar med Nissan X-Trail, Tiguan Allspace, Kia Sorento eller 5008. Från och med detta sätt, en resa som nästan ett år senare kan vi beskriva som en riktig seger

Men naturligtvis skulle tillverkaren Checho inte stå med en unik modell i sin sobreelevada område, och för några månader sedan, varumärket visade oss i det förflutna Frankfurt Auto Show sin nya modell utformats för att stå upp till andra hyresgäster segment C-SUV. den skoda Karoq Jag hade kommit. 

Vår Karoq införlivas 4x4 fyrhjulsdrift

Från platsen för sin presentation, kunde vi se skoda Karoq med stor detaljrikedom, där Vi kunde spela in en video som visar dig alla tillsammans, i det, uttrycker vi vårt godkännande av modellen. Bakom kulisserna vi kunde prata om dagen som skulle passera genom händerna på motor.es team, genom att titta framåt hade vi det. Dagen har kommit, och har inte varit besviken alls. 

En robust och generös utanför

När du har Skoda Karoq front, verkligen ser stor, muskulös och robust, perfekta adjektiv för en bil i denna kategori. Det ger oss en mycket attraktiv Förutom att skapa oss sätta den visuella illusionen som är en bil som kan göra allt. Denna illusion är inte längre illusion när vi är på ditt kommando. Den Karoq visar att ja, gör att det hela

Bild 1 - Karoq Skoda 2.0 TDI 150PS StyleBild 2 - Karoq Skoda 2.0 TDI 150PS StyleBild 3 - Karoq Skoda 2.0 TDI 150PS StyleBild 4 - Karoq Skoda 2.0 TDI 150PS Style

Karoq Skoda 2.0 TDI 150PS Style

Låt oss börja med att analysera sin imponerande front. detta kommer domineras av nätet har dubbelt vertikala streck Skoda, denna gång i svart, ger detta en mer aggressiv look. Vid vardera änden av grillen och endast åtskilda av en liten kromlist, är två separata Full LED-strålkastare teknik. Som vi såg i Kodiaq, höger vid botten av strålkastarna skapas ellernas mindre öppningar som rymmer dimljus.

En mycket attraktiv och muskulös estetiska

Slutföra botten hitta en stötfångare med en design som har en stor öppning för motorkylning. Naturligtvis allt detta kommer enorma front leds av logotyp på grinden av huven. 

När det gäller sidan, fann vi en linje som sträcker sig från änden strålkastaren för att matcha den bakre, vilket ger mycket muskler som helhet. om breda hjulhus belagd med en svart linje-en plastbeläggning som tjänar som en defense- som omsluter hela bilen vid dess nedre område, lämnar de oss med en mycket attraktiv bisyssla. 

Den bakre rätt utövas sitt mål att accentuera dess breddimension. Som kännetecknas av horisontella linjer, vilka avgränsar från bakrutan till den nedre stötfångaren, som passerar genom en mellanliggande zon där vi finner strålkastare med LED-teknik. dessa är utformad som C, klassisk skoda, ger känslan av att linda området backljus och blinkar. 

Fram ryttare Led av små antinieblas

Låt oss titta och se vad de berätta deras antal och kontrollera om det är så lik sin bror, Ateca Seat. den Karoq Den har en total längd på 4.382mm, höjd 1.603mm, bredd 1.841mm och en kamp om 2.630mm. Detta gör högre 2mm, 19mm längre, identiskt i bredd och kortare än en Ateca 8mm strid. Hennes mått är praktiskt taget identiska, men den tjeckiska är minimalt mer kompakt än spanska.

Och nu inne

Skötsel inredning markeras med en mittkonsol uppdelade i 3 vertikala nivåer, där upptill är ordförande över monteringen stor pekskärm med rörelsestyrning (Endast tillgänglig för Columbus-systemet), är detta marknadsförs med 3 olika komponenter, där två av dem är navigationssystem. Först, hitta bolero, vilket ger interiören en fin uppsättning estetisk design en vinterträdgård. Detta kan åtföljas av två olika navigationssystem. först system som kallas Amundsen I ingår i en 8-tums skärm. Och en sekund system som kallas Columbus ökar dess storlek tills 9,2 tum

Som jag nämnde ovan, den gestural kontrollfunktion, kan du infoga bara infotainmentsystemet Columbus. Detta fungerar genom att upptäcka genom en kamerarörelser händer som gör att föraren mot detta system. Ger oss möjlighet att navigera samma meny plus funktioner såsom volymkontroll eller beställa en förändring låt

En interiör tillverkad med kvalitet material sublima

Fortsätter till en mellanliggande nivå av mittkonsolen, är de Luftkonditionering med funktions Care, kunna justera klimatanläggning med dubbla zoner bil och teknik, och detta verktyg är dess huvudsakliga funktion för att rena luften i kupén. I den situation av konsolen införliva detta område, finner vi även knapparna som aktiverar uppvärmda säten. Både Air Care verktyget som uppvärmda säten finns i katalogen av extramaterial. 

På den tredje nivån finner vi shifter, manuell eller automatisk (Vi ska prata mer specifikt under dem) och placerad mellan detta och styra luft, finner vi ett litet gap slid, där vi kan välja att montera en trådlösa mobilladdare.

Skoda Karoq ut avsevärt från konkurrens med enastående kvalitet finish

I instrumentpanelen måste nämna tillsatsen till intervallet Skoda från den berömda virtuell skärm som ersätter de analoga mätare. den Karoq blir den första modellen av tjeckiska märket att införliva detta system, lägga bakom ratten. Denna skärm har 4 typer av olika konfigurationer att kombinera smak och behöver drivrutin:

  • Klassisk arkitektur: Den presenterar varvräknaren och hastighetsmätaren i rund form som lämnar det centrala utrymmet kan individuellt, till exempel projicera en liten karta eller GPS bilkonsumtionen information i realtid.
  • utsträckt konfiguration: En huvudskärmen täcker allt, och i vilken, till exempel, kan sätta GPS-karta till stora. 
  • Modern arkitektur: En stor, centrerad bild visar kartan GPS till en mer än betydande storlek. Dela skärmutrymme, höger och vänster, hitta hål för att visa personlig information såsom hastighet, varvtal, navigationsskärmen med piktogram, trafikskylt erkännande, etc ...
  • Grundläggande konfiguration: Två stora skärmar att visa den valda information, såsom hastighet och räckvidd eller hastighet. Varje utrymme är helt anpassningsbara.

den skoda Karoq Han är tvillingbror Ateca Seat

Interiören rymlighet kan klassificera det som en riktigt bra framsäten krama sina undantagsvis passagerare. Med benutrymme och huvud i baksätet. Till de bakre sätena har möjlighet att införliva Varioflex systemet. Detta system kommer som ett alternativ för efterbehandling Ambition och stil, med en extra 340 €. Med den förmåga trunk ökar till 588 liter. Vi kommer också att ha en högre grad av flexibilitet när du fäller baksätet i ett förhållande av 40:20:40. Vi ger dig också möjlighet att vila upp dem till 13º för att förbättra komforten eller för att öka lastkapaciteten. De tre platserna kommer att kunna tas bort helt och hållet, därigenom öka bagagerummet till 1810 liter. Utan Varioflex-systemet boot kapacitet kommer att vara något reducerad till 521 liter med sätena i normalläge och 1.630 liter gång plegamos platser.

Vi kan inte avsluta detta avsnitt utan att nämna två saker: The stort antal förvaringsutrymmen inuti. Otaliga tur när vi stannar för att granska dem, egentligen finns det många. Och den andra sak att notera är stora panorama taklucka, som löper genom dess yta, från nästan framrutan till den bakre, vilket ger interiören en känsla av frihet och imponerande ljusstyrka. 

Optionsvarioflex platserna är rekommenderas för inköp 

Skoda slutar för Karoq

för Karoq, varumärket erbjuder två typer av ytbehandlingar: en grundläggande som kallas ambition och en övre kallas stil. Båda är riktigt bra utrustade som standard, förutom att ha en omfattande lista med extramaterial som man kan förbättra vår erfarenhet med fordonet. Låt oss träffas två utföranden:

En riktigt bekväm och kuvertering rymmer upp

den ambition yta Den kännetecknas genom att erbjuda som standard ett antal av utrustning, bland vilka vi framhålla följande: Dagsljus LED-teknik både fram- och bakljus, 17 tums hjul, små läderpaket ratt och växelspaksknopp, bakre parkeringssensorer, kamera reverser Infotainment Bolero (8-tum), uppvärmda speglar och elektroniska justering ljus Assistant. Den senare hjälper till att kontrollera bil belysningsfunktioner såsom belysning runt bilen för att gå till eller synlighet, och automatisk omkoppling av ljus när systemet den anser vara nödvändiga på grund av bristen på ljus. 

den style yta Det är toppmodellen och ger bilen samma utrustning som den grundläggande efterbehandling Ambition, bara lägga till några fler, eftersom det skulle kunna vara: 18-tums hjul, krom exteriör paket, Full LED-strålkastare AFS-teknik (främre belysning anpassar sig till olika körsituationer genom att förändra formen av ljusstrålen) Amundsen browser (8-tum), virtuell pedal för öppning av bakluckan och parkering sensorer, både fram och bak. 

Som vi kan se den Karoq markeras med en stor standard på båda finish. Dess mängd extra kan inte katalogisera det kort, eftersom det kan hitta ytterligare utrustning som säten och uppvärmd ratt, baksäten Varioflex, 19 tums hjul, panorama taklucka, Infotainment Columbus med 9,2-tums pekskärm eller den berömda Digital instrumentpanel, Detta är fortfarande inte är tillgänglig, kommer vi att behöva vänta på 2017 senare i år eller i början av 2018.

Klassisk design galler med rent Skoda

De drivlinor för Skoda Karoq

För närvarande finner vi totalt 4-motorer tillgängliga i sin katalog, två bensin och två diesel. Från och med bensin, vi som åtkomstmetod, propeller 1,0-liters tre-cylindriga TSD leverera en effekt av en15 hk och maximalt vridmoment på 200 NM. Detta kan vara utrustad med en manuell växellåda 6-växlad automatisk eller DSG 7 relationer. För denna motor kan vi inte välja att införliva enheten 4 hjul. 

Vid den högsta Echelon av bensinområde hittar 1,5 TSI-motor med 150 hk och maximalt vridmoment på 250 NM levereras mellan 1500 och 3500 varv. har de ACT-teknik (Active Cylinder Technology), som kopplar två av de 4 cylindrar när systemet förstår att vi inte behöver den fulla potentialen av motorn, till exempel på långa motorvägs resor med en kontinuerlig hastighet. Tack vare detta system vi kan spara totalt 0,5 liter bränsle per 100 km. Detta aktiveras när vi gör en motorhastighet mellan 1250 och 4000 varv per minut, 25 till 100 NM vridmoment och hastigheter upp till 130 km / t. Med denna motor kan vi införliva fram- eller full, och 6-växlad manuell växellåda eller DSG 7. 

Varumärket har åtagit sig att motorn 1,5 TSI 150 hk och automatisk växellåda DSG 7 förbindelser

för punkt diesel, också fann vi två identiska Energialternativ syskon bensin. I det första steget är de 1,6 TDI med en effekt av 115 hk och maximalt vridmoment på 250 NM. Bara för att finna denna motor Framhjulsdrift, men kan utrusta med manuell växellåda 6 relationer och med automatisk DSG. 

Vi kan integrera baksätet Varioflex-systemet, vilket ökar komforten och bagagekapacitet

Som en höjdpunkt, har vi motorn 2,0 liter levererar 150 hk och 340 Nm vridmoment mellan 1750 och 3000 varv per minut. Detta integrerar motor SCR-system (Selective Catalytic Reaction) injicering av en kemikalie som kallas urea i avgassystemet, vilket orsakar en kemisk reaktion som avlägsnar kväveoxider skadliga avgaser. Denna motor kan vara utrustad med 4x4 dragkraft eller front, liksom manuella 6-relationer eller 7-växlad automatisk DSG.

Priser och tillgänglighet 

Om du vill veta alla priser som du kan köpa den här modellen, min partner Antonio Han har skapat en stor guide som vi kan se alla finish, extramaterial och motorer som kommer att införlivas i Karoq

En riktigt bra körställning

Skoda Karoq, körprov

Vi började dagen av tester landning på flygplatsens landningsbana i Palermo, huvudstad i den italienska ön Sicilien stad. Där utför vi distribution av fordon. Med nycklarna till min sadel huvudet jag för parkering, efter några tekniska förklaringar drifts varumärke, få riktning södra delen av ön där mötesplatsen var belägen. 

Enheten i fråga var en Skoda Karoq Quartz grå metallic, som den har en extra kostnad på 535 €, men jag känner mig riktigt bra denna SUV. Under huven, håller 2,0 TDI motor, caha manuell växellåda 6 hastighet och dragkraft till de 4 hjulen. Finishen införliva denna bil var den högsta, den så kallade stil

När du sitter vid rodret, kallar uppmärksamhet hög nivå av kvalitet som uppnås med denna modell, i skoda De har utvecklats avsevärt i detta avseende, och erbjuder nu en verkligt enastående kvalitet. Mycket trevlig att röra material som läder ratt och växelspaksknopp förändrar strukturen i sina säten eller deras plast stoppning.

Om vi ​​införliva Varioflex systemet, bagageutrymme ökar till 588 liter

Vi iväg men även om vi gillar det och vi vet att jämförelser är förhatliga, i detta fall, även obligatoriskt, och undermedvetet Vi börjar att jämföra den här bilen med sin bror, Ateca Seat. Och är att trots deras likhet, är bilar De känner verkligen annorlunda. Den Karoq är konstruerad för en helt annan typ av kunder. Det känns mycket mjukare och smidigare än Seat, Förutom att inte ha en försäkran om att om du har Ateca när man står inför en sträcka av kurvor. 

Naturligtvis är detta inte göra det värre Karoq, långt därifrån. Vi kunde definiera det som andra inköp, men aldrig mindre rekommenderas. Czech Det utmärker sig för sin goda arbete att göra hela bilen, och kvalitet på material, kvalitet, tyvärr, i Ateca reduceras.

den Karoq du känner realmente bekväm för långa resor, mjuk i sin dämpning. Dåliga vägar i den italienska ön, full av gropar, knappast märkbar i denna SUV, och jag kan försäkra er, det är något vi uppskattar vackert. Vi kör på körläge normal, Det är rätt för en väg som detta, eftersom blir överlägsen komfort utan att offra noggrannheten i deras riktning, dynamisk smidighet och känslighet i gaspedalen. Men som jag sa tidigare, är den här bilen inte den mest optimala för att möta en slingrande väg kurvor med hög hastighet som balansera din kropp kommer att bli allt tydligare. Det är en bil att gå tyst och njuta av vägen och med en sportig karaktär omärklig.

Det stora 9,2-tums skärm är helt enkelt spektakulära, både i synlighet och flyt

den 1,6 TDI-motorn 150 hk märkt mycket levande, är mycket stark. Det är en propeller reagerar ganska bra vid låga varvtal och långa marscher, men ja, så länge vi har passerat tröskeln 1500 rpm, härifrån bilen rör sig som en fisk i vatten

för in körlägeidrott förväntar något slags förändring med avseende på dess kurvstabilitet. nästan omärklig. Återigen Jag satte i normalläge och gå min väg. Omkörning utföra tillfällig att testa funktionerna i detta TDI, och som väntat, inte svika och fungerar som det ska. Den manuella växellådan är något som skulle avsätta när man köper en bil av denna typ, är det abrupt, har en mycket lång resa och förmedlar lite. Det är inte en rekommenderad alternativ, särskilt eftersom DSGDet är verkligen fantastiskt.

Det är dags för min partner, bytte vi platser och bosätta sig i copilot sätet, ett faktum som ger upphov till mig ytterligare testa Infotainment inkorporerar vår Karoq. Detta är den systemetColumbus, den högsta nivån, är att denna skärm ser riktigt bra, förutom att ha en flytbarhet att fler skulle många nuvarande telefoner. 

Den stora panoramatak ger utmärkt ljusstyrka

Vi kom fram till mötesplatsen, där när vi fylla magen, fick vi tillbaka på rätt spår för den väg vi hade valt att göra. Vi tog den styrs av GPS vägen och nå en strand där vi snabbt kunde beskriva den här bilen, vi hade lite tid, så strax efter vägen kom tillbaka till tillbaka bilen och därmed ingå den första kontakten med skoda Karoq.

Nästa dag, vi började tidigt, vid 08:00 och vi var ut igen mot Palermo flygplats för vår återkomst till Spanien. På linjen Elementär motorvägskörning, men också att vi skulle rulla tillbaka vägar. Och för att rätt jämföra TDI-motorn hade försökt dagen innan, han spelade få bakom ratten på motorn där mer hopp deponerade varumärke när det gäller försäljning, 150 hk 1,5 TSI med DSG, helt i strid med den första dagen. 

Vi gick ut på väg till Palermo. Det första som dök upp i denna motor är en glädje och energi vida överstiger TDI, Den har en bra klättra hastighet med vilken den här bilen känns riktigt bekväm. 

Dess imponerande estetisk, förälska många

DSG är det mest lämpligt när man köper den här bilen. Det är verkligen underbart, och en gång gå till testa båda sändningar, är den enda slutsats vi kan nå att den manuella växellådan minskar i snabb takt. DSG är klart överlägsen mot en klar förfall manual. 

Vi tar motorvägen, och jag kan äntligen testa detta Karoq på andra vägar. Fortsätt marschen och infoga körläge ECO, I det här läget bilen inställda parametrarna för att förstärka minimal bränsleförbrukning och löpning. Marscherna förkortas, är den automatiska transmissionen utförs vid låga varv

Vilket driver bär kallade ljus effekt, som när vi lyfts från gaspedalen, hastighet förblir stabila under en kort tid, vilket sparar mycket bränsle.

ACT-systemet kopplar två av de 4 cylindrar, vilket sparar en hel del gas

Denna motor har ACT-teknik (Aktiv Cylinder Technology) med vilken att hålla gasen gasspjällsspetsen och hålla bilen vid en kontinuerlig hastighet, detta system kommer att stänga två av de fyra cylindrarna. Genom denna mekanism säkerställer varumärke som vi kan spara upp till en halv liter bränsle per 100 km. Tyvärr är vägen inte så länge och jag måste prova fler saker. Jag håller det här sättet för ca 20km och resulterar i en genomsnittlig förbrukning på 5,9 liter per 100 km, dåligt fall av en motor av denna kaliber och med denna effektnivå.  

På samma sträcka av motorvägen jag testa effektiviteten av Lane Assistant-systemet. detta Det visar något påträngande i vissa hörn, men lider av att vara alltför obehagligt. Även lämnar hjulet för att flytta till självförståelse, detta Han leder oss helt riktigt på järnväg på grund om jag måste konfrontera en komplicerad kurvor. 

Kurvor börjar ändra till spor läget. 1,5 TSI Karoq och svara med glädje, Vi kanske till och med vågar säga att med denna motor vi kan ha en svag känsla av körglädje. Den sekventiella skift, med användning av paddlar bakom ratten svarar riktigt bra. Touch och förändring, uppfattas snabbt, levande. Som ett förslag efter denna typ av erfarenhet: Du bör inte titta på konsumtionen av bilen, eftersom det är ganska ökar. 

De Karoq vara utrustade hjulen 17 till 19 inches

Jag kom fram till vårt slutet av rutten, stänga av motorn Karoq och jag överlämnade nycklarna till en av de ansvariga för Skoda. Med en god smak jag lämnar som det har varit min reskamrat under några timmar.

slutsats

den skoda KaroqDet har varit en tydlig och säker satsning för den tjeckiska märket. Ett fordon med fantastiska kvalitet finish och jämn gång mycket bra, förutom att införliva tech industrin, en klar framgång eftersom många köpare tycker om att vara den senaste tekniken. I Karoq du kommer att finna det. 

Varumärket har en försäljningsplaner där deras stora förhoppningar ställs till 1,5 TSI 150 hk DSG fyrhjulsdrift 4-hjuliga och hög utrustning. Vi kan inte hålla mer med tjeckerna. Den 1,5 TSI Det är det som jag gillade under normala körförhållanden, förutom att svara riktigt bra att slingrande vägar. Skoda har valt denna kombination, och här en server stöder det som ett säkert kort. 

Den Karoq bilen tycktes oss alldeles utmärkt

Om du är intresserad av att prova en Karoq, varumärket ger intressenter samtalet Karavanaq. Detta är en modell flotta som kommer att täcka de olika eftergifter i vårt land, att ge människor en chans att testa bilen innan den går offentlig auktion. Du kan boka din Karoq genom karavanaq.es.

Skoda har gjort sin hemläxa. Han har visat världen en C-segment SUV som kommer att stå ut och kommer säkert att bli en ny försäljning för det tjeckiska märket. Det är en bil som vi knappast kan göra problem. Enda höjdpunkten som förbättrat sin kurvtagning, men vi kan betrakta det en nackdel som sådan helt enkelt anpassa sig till en annan typ av körning, en tystare. och Ateca Seat front, inte vinna men inte förlora, kan vi definiera det som separata inköp och för människor med olika typer av körning. Båda bra är bra alternativ.

Expertrecensioner

Vi gillade mer

  • Bra kvalitet material
  • avslappnad körning
  • Mycket attraktiv design

Vi gillade minst

  • mycket mjuk kudde för vid kurvtagning

Notera: 8,1