bil tester

2017 Opel Mokka X testet, intelligent balans

Vi testade den nya Opel Mokka X, en av de större aktörerna inom segmentet av urbana korsningar. Balans i alla aspekter gör honom till en av de mest intressanta modellerna i sin kategori Missa inte vår video!.

Om det finns ett segment som går på högvarv i Europa är de urbana delningsfilter och en av de största exponenter i denna kategori är Opel Mokka. Den tyska modellen lanserades 2012 och har sedan dess sålts mer än 600.000 enheter över hela världen. Sådan har varit dess framgång som GM: s fabrik i Incheon (Sydkorea) inte kunde klara och sedan 2014 även tillverkas i fabriken i Figueruelas (Zaragoza), där 160.000 enheter redan har lämnat.

Efter att ha nått Ecuador sin kommersiella liv, Den Mokka har fått en större uppdatering Vi kunde se i första hand i sin presentation. Njuta av många kosmetiska förändringar på utsidan och insidan, har han fått mer utrustning och dess utbud har utökats med en ny bensinmotor. Ändringar har även sitt namn, blir Opel Mokka X.

beroendet name X vi kommer att få se fler todocaminos av den tyska marken för att understryka crossover karaktären av dessa modeller, Mokka är den första att släppa denna utmärkande drag. Nästa på listan kommer att vara framtiden SUV Opel Opel Grandland Cross X och X, som kommer att anlända nästa år som en del av de 7 modeller som Opel kommer att presentera 2017 år.

X efternamn betonar crossover karaktär tyska modellen

Ökad kvalitet och en stark personlighet

Utåt den nya Mokka X 2017 skiljer sig från sin föregångare snabbt. Galler och stötfångare har en ny design som ger en mer robust bild. Också nya strålkastare, vilket kan vara ledde med adaptiv belysning (AFL Plus LED), och piloter premiär också LED-teknik. Utbudet av karossfärger har utökats med nya färger rubinröd och apelsin Amber.

Inuti de förändringar som de är ännu tydligare. Instrumentpanelen är helt annorlunda och visar en mycket mer modern, sofistikerad och elegant design. Känslan av kvaliteten är hög, de bästa i segmentet. exakta justeringar, material med god kontakt och behaglig att använda kontrollerna uppskattas.

den IntelliLink multimediasystem Det tillhör den senaste generationen och, naturligtvis, inkluderar Opel OnStar tjänster och 4G WiFi-hotspot. Den hanterar med en pekskärm som fungerar korrekt. Bildkvaliteten är bra, även om solen skiner direkt på skärmen sett alltför många reflektioner. Det har också förändrats instrumentbrädan, vilket belyser en ny multifunktionsdisplay mycket mer ström och kan vara i färg.

Den Mokka ljus X erbjuder intelligenta adaptiva strålkastare AFL LED Plus 30% än halogenstrålkastare

Den restyling av Mokka har också bidragit till att förbättra Opel Eye. Detta system använder en främre kamera på vindrutan, nu med högre upplösning, som gör det möjligt att växla mellan långa och korta tänder, tjänar den assiste vägmärke erkännande eller aktiv frontalkrock alert.

En annan nyhet är ergonomiska stolar med AGR (kännetecknande för en stor tysk sammanslutning av läkare och fysiska terapeuter) certifiering. De är verkligen bekväma och erbjuder många justeringsmöjligheter belyser utdragbara basen och elektriskt justerbart svankstöd.

Mokka X är den största kategorin med en längd på 4,27 m. Tack vare att interiören komfort är anmärkningsvärt, speciellt framför. Bakom två vuxna upp till 1,85 m höjd också de har gott om utrymme. Center bak är avsedd för tillfällig användning, den har en annorlunda design och är betydligt mer besvärligt än ändarna.

För inre kvalitet, crossover Opel bland de bästa i segmentet

Trots sin storlek, stammen är inte särskilt stor med 356 liters kapacitet. Utrymmet är mycket lönsamt för sina regelbundna former och dubbel botten erbjuds maximera lastvolym om vi bortser punktering kit och den integrerade FlexFix cykelhållare. Split baksätet i en 60/40 bemyndigar utöka kapaciteten till en anmärkningsvärd 1,372 liter.

Tre mycket komplett färdig

Opel Mokka X som visas med tre utföranden tillgängliga: Selektiv Excellence och Color Edition. Från de mest grundläggande element som takreling, dimljus, elektriska och uppvärmning av ytterbackspeglarna, multifunktions läderratt, främre och bakre fönsterhissarna, luftkonditionering, radio IntelliLink 4,0 med färg pekskärm 7-tums hjul erbjuds 17 tum legering.

Bild 1 - Foton Opel Mokka X 2017Bild 2 - Foton Opel Mokka X 2017Bild 3 - Foton Opel Mokka X 2017Bild 4 - Foton Opel Mokka X 2017

Opel Mokka Foton X 2017

Den mekaniska området för nya tyska crossover består av två bensinmotorer, dieselmotorer och motor mekanisk. Hittade en 1,4 bensin Turbo med 140 hk, har blocket också en variant som kan köras på gasol. en ny bensinmotor också 1,4, men med 156 hk som är kopplad uteslutande med automatisk växellåda och allhjulsdrift tillsättes.

Slutligen finns det diesel 1,6 CDTI 136 hk vilket förväntas fokusera större försäljningsvolym, cirka 40% av den totala. Denna diesel version Det är ett bra val eftersom det har gott om kraft för att leverera en korrekt prestanda och bränsleförbrukning är innehåll. Under presentationen fått det denna mekaniska konsumtion runt 5,5-6,0 l / 100 km.

Anslutningar är en av styrkorna i Mokka X

Förarplatsen är hög och har god sikt åt alla håll. Totalt Mokka är mycket trevlig att köra och visar självsäkerhet. Suspensionen uppvisar stark tarerad vilket resulterar i större smidighet. Subtraherar lite komfort men inte torr även studsar lite mer önskvärd.

Riktningen på B-SUV Opel är inte mycket kommunikativ men har en stödnivå framgångsrik. Dessutom, manuell sexväxlad växellåda är mycket exakt och tillfredsställande. Eventuellt det finns en automatisk växellåda med momentomvandlare och samma antal relationer.

Vissa versioner kan bära en systemet intelligenta fyrhjulsdriften, vilket ökar mångsidigheten hos den tyska modellen. Detta system överför kraft till framaxeln under normala förhållanden men när det finns en brist på vidhäftning kan dela par upp till 50% på varje axel. Den Mokka X försvarar off-road spår på enkla men Det är inte tillräckligt för att övervinna stora hinder av nivåerna eller markfrigång.

Framdrivningssystemet i Mokka X fördelar kraften mellan fram- och bak från 100: 0 till 50:50

Opel Mokka X finns nu i spanska återförsäljare från 21,837 euro, men Opel erbjuder många rabatter som minskar hastigheten till 19,506 euro. Dessutom fram till slutet av året finns det en befordran som gör vinst en av de bästa modellerna i segmentet för 16,900 euro, vilket motsvarar ett pris / produkt riktigt intressant relation.

Expertrecensioner

Vi gillade mer

  • Mycket komplett utrustning
  • kvalitet finish
  • inre rymlighet

Vi gillade minst

  • Lastutrymmet något rätt
  • Endast en mekanisk diesel tillgängligt
  • Begränsade offroad kapacitet

Notera: 7.9