bil tester

Ford Focus 1,0 EcoBoost test (II): Motor, konsumtions- och beteende

Eftersom EcoBoost motorn tillkännagavs, blev vi förvånade många: 125 hk per liter, bara tre cylindrar och en godkänd verkliga skandalen konsumtion (så låg). Fokus 2015 är 1,0 EcoBoost motorn inte nytt, och det var monterad innan, men du har förlängt utvecklingen av förändring att spendera mindre. Är det verkligen så?.

ursäkter för downsizing De är väl kända: motorns vikt, är mindre mekanisk friktion minskas, mindre skatter betalas, är fördelarna hållna med turboaggregat och mycket låg förbrukning är homologerad. Hittills teorin.

Han hade redan spelat denna motor i lägre modellerna Fiesta och Ecosport, där tre-cylindrig motor är en liten lapp, både vibrationer och ljud. Dock är Focus annan historia. Motorn är så välisolerade att en lekman skulle förmodligen inte märka skillnaden med en fyrcylindrig om det inte är försiktig. Och bara det låter.

Det har inte förfining av motorn det ersätter, men det ger verkligen Pego

Jag måste erkänna att jag var inte alltid medvetna om den tid stanna&Start stäng av motorn, och om inte 3000 RPM så långt som buller är mycket tyst. I aspekten av komfort, godkänner. Punktligt, kommer i första, och om vi inte röra, kan du ge några irriterande ryck i fronten, men inget ovanligt.

Fords tekniker har tweaked chassit för att förbättra sitt beteende något böjd och bekvämare

före restyling Fokus redan hade en enastående prestanda, en balans mellan komfort och sportighet mycket åstadkommit. Med några tweaks du har gjort, är det ännu bättre, och i själva verket fortsätter att förvåna. I berget våningen "attack" Jag hamnade kastar mindre ström att gå fortare, bilen ned perfekt.

Bakaxeln är en mycket reaktiv, men mycket foglig

Jag har absolut ingenting att förebrå i detta kapitel, om något i kabinen är märkt några hjul, men varken irriterande eller misshaga dem som älskar att köra. den däck -Goodyear testad enhet Efficient Prestanda 215/50 R17 kan knappast vara tillfredsställande på något sätt.

Tänk bara på en sak innan testa Focus allvar och koppla bort Lane Keeping assistent, eller så kan vi göra dig galen. Kan lämna min bil så här och inte ändra något annat i nästa generation, segrar och övertygar, och de kunde gå hela kompakt också.

Dator resultat vid slutet av testet, är bra, men inte spela

Är det sant att förbrukar endast 4,7 l / 100 km?

Nej När samla denna parkeringsplats Ford press, hade mindre än 3000 km, då är du på apparaten. Jag har rest med honom över 600 kilometer utan att nå reserven enligt datorn, kan du göra med insättning nästan 775 kilometer. Det kan tyckas mycket, ja, men en stor insättning, 55 liter.

Datorn hade en genomsnittlig förbrukning på 5,8 l / 100 km, den första dagen var något över 7 l / 100 km. Med tanke på datorfel, som vanligtvis är 0,4-0,5 l / 100 km uppåt, är ca 6,2-6,3 l / 100 km

Det är bra för bensin, men inte heller är en brutal konsumtion rekord

Den bästa delen jag tog var 4,2 l / 100 km, för det mesta med motorväg, mellan 100 och 130 km / t, utan att ge en enda explosion av hastighet och i ett ögonblick av inspiration bakom ratten med gynnsamma trafikförhållanden. Faktum är att i vissa linjer kan gå över 120 km / t med omedelbar under 4 l / 100 km. Det verkar omöjligt med 1,6 atmosfären.

Den 1,0 EcoBoost är den minsta segmentet vid denna effektnivå bensin, men inte minst förbrukar

I ärlighetens namn, tillbringar denna motor något mindre än 1,6 Ti-VCT, eftersom våningen har en mycket låg förbrukning. Med andra ord, om vi kör med lite last accelerator, på en mycket jämn takt, är förbrukningen mycket låg. Den behåller mycket lite nedåt förskjutning, så att du kan påskynda mycket tröghet till 0. Med hjälp konsumtion eller hårda ansträngningar, och börjar svälja utan snarare motverkar fördelen med liten förskjutning, eftersom det är för hårt.

Tricket är att köra mycket smidigt, och ändå är det omöjligt att 4,7 l / 100 km till hela insättning

Åh kära, har vi inte alltid har allt i vår fördel som vi kör. Det är därför mycket känslig för använda, när det händer att de flesta små turboladdade motorer. Jag tycker mest intressanta 1,6 Ti-VCT, sålde konverteras till gasol. Vi testade vad resultatet ger C-MAX och övertygade oss.

Jag tycker att det är väldigt lätt att motivera att köpa diesel motsvarande 1,6 TDCi 115 hk, eftersom jag vet för ett faktum att det är lätt att medel nära 5 l / 100 km och är bara 1000 euro. Men för en bensinförbrukning de är mycket rimligt, men föraren måste göra sin del.

Boca Tankning "intelligent" (Easyfuel). När det fyllda och låter den första "klack" inte längre måste insistera. Den har en adapter om du måste fylla en karaff

Vissa tror att bara följa anvisningar växel fram i instrumentbrädan. Nope. Jag hittade inte en, utan flera gånger, att vissa ramper upp med lägre förbrukning med hjälp av en lägre växel och lyfta foten. Från 1400 RPM, Denna motor levererar 170 Nm, om vi trampa lite, hämtar, men är bekvämare än 2000 RPM.

80 till 120 km / t på 4:e tar 10 sekunder, mycket bra skiva

Fat fördel EcoBoost cirka 1,6 Ti-VCT är frågar inte mycket nedväxling, Tack vare turboladdaren är mycket egensinnig. En expert på sparsam körning kan göra att du förlorar 6 l / 100 km till hela insättning, men naturligtvis inte överstiga 3000 RPM för någonting utan att ge någon acelerón.

Jag har en annan anledning att inte rekommendera tricilíndrico är att, vilket framgår av den tyska TÜV, denna motor, som vissa konkurrenter, Den avger många partiklar, och inget filter, så dess ekologiska karaktär är starkt kan ifrågasättas. Om vi ​​inte anser att någon av detta, ja, det är en trevlig drivmotor och så jag erkänna öppet.

Goodyear Efficient 215/50 R17 däck Performance. De är film och bidrar till att hålla förbrukningen under kontroll

Sammantaget ligger fokus en glädje vid ratten, och jag tror att ett giltigt alternativ till en Premium Compact högre pris. Det är långt över flera konkurrenter med sämre allmänna känslan av körning, inre sämre eller mycket dålig ålderdom eftersom åren går.

Diesel mot EcoBoost kan skryta med att vara mindre märkbara och vara trevligare att köra i allmänhet, det är hur väl isolerade. Mycket lämpligt för allergiska mot dieselmotorer, men ingenting att göra siffror är TDCi intressantare långt innan de når 100.000 km.

Kort sagt, Den har en bra motor, men med alternativ fyrcylindriga spendera mindre utan att gå för långt, 1,4 TSI i VAG-gruppen och har modell gasol och TDCi, är det inte rekommenderas för alla klart motor. Hur som helst, som väljer det, du kommer inte bli besviken.

Kort sagt, ett intressant alternativ till TDCi, men inte för alla

I nästa och sista delen kommer vi att förklara hur det nya sortimentet är och vad extramaterial är mer intressant ...