bil tester

Test Mazda CX-5 2017 till kundorder

Och de är två generationer. Mazda förnyar sin mest framgångsrika modellen i den gamla kontinenten. Ett jobb tas med försiktighet bygger på att uppdatera och förbättra det vi redan visste. Jag har redan testat Mazda CX-5 2017 och detta är vad jag hittade.

Efter sitt första framträdande, CX-5 lanserar andra generationen med en ny bild

Mazda är det tydliga bevis för att det är att vara först i något att lyckas. Och inte gå med strömmen innebär att ha fel. Tiden har visat rätt denna japanska märket så beundrade och älskade. Deras ugnar har lämnat stora modeller genom historien. Senaste åren har fokuserat på stadsjeepar, och i dag förnyelsen av de mest framgångsrika av dem kommer till oss; den Mazda CX-5 2017 har redan haft tillfälle att smaka.

Detta är den andra generationen av bästsäljande SUV Mazda i den gamla kontinenten, även om många kan förväxlas med en djup restyling. Sanningen är att det inte spelar någon roll att det inte spelar någon roll, eftersom det de har gjort är att ta det vi redan hade och förbättra den. Du kanske tror att du redan se så svårt, men sanningen är att när produkten redan var bra, förbättra den utan att förstöra det är inte så enkelt som det verkar.

Bild 1 - Presentation Mazda CX-maj 2017Bild 2 - Presentation Mazda CX-maj 2017Bild 3 - Presentation Mazda CX-maj 2017Bild 4 - Presentation Mazda CX-maj 2017

Presentation Mazda CX-maj 2017

Den KODO design har blivit mer än en slogan liv, mer än bara en designfilosofi. Det har blivit grunden för allt som skapar Mazda. När Mazda CX-5 gjorde ett framträdande för första gången i sin historia premiär detta koncept vi är vanligt. Med tiden de andra modellerna i huset har anpassats till det, men nu har det blivit den första uppdaterar det, eftersom detta privilegium tillhör hans yngre bror, Mazda CX-3.

Inte för att det betyder mycket, eftersom den tar emot och passar som handen i handsken. Senaste modellen redan lyckats locka många kunder för deras image och nya har ingen tvekan om att ringa mer uppmärksamhet. Estetiskt sett den nya CX-5 kommer in i ögat. En mer aggressiv och stiliserade front som skulle lyfta fram några små strålkastare. Dessutom nya är mer som prototypen han föddes, Mazda Minagi Concept, den gamla. Något som är sällsynt. Jag måste erkänna att jag gillar, och Soul Rött är färgen, ser likadan ut som signatur stjärna: Mazda MX-5.

De innefattar sådana små strålkastare fram och bak

Bortom den främre svårt att hitta stora förändringar. Generellt sett står vi inför samma bil till den bakre stolpen. Förresten, denna del får också en liten ansiktslyftning med tillägg av nya strålkastare, vilket i sin tur tvingas ändra bakluckan och stötfångaren. Det är en mer raffinerad stil än förra, men vi fortfarande tydligt minns honom. För att slutföra den yttre omvandlingen måste lägga krom funktioner och nya uppsättningar av hjul upp till 19 inches.

Stängda dörrar tillbringar tre fjärdedelar av densamma. De är inte radikala förändringar, men fann signifikanta förändringar i förhållande till den första generationen. i själva verket Det ger en känsla av att ha mer kvalitet, tack vare en förnyad och bättre integrerade material av element. Denna effekt uppnås huvudsakligen med streck display. Införas före inte mycket prålig sätt dominerar nu överst i konsolen med en flytande effekt. Ja, passar förbättra vissa områden där justeringar är inte allt bra som skulle passa att förvänta sig.

Hittills har jag inte har nämnt, men Mazda CX-5 knappast ändrar sitt yttre åtgärder. De har dock lyckats få en känsla av att en bredare och rymlig interiör. Jag upprepar att det är en känsla, eftersom med mätaren i handen är det ingen skillnad. Fem passagerare kan resa bekvämt, liksom tillhörigheter dessa tack vare en lastkapacitet på 506 liter minst 1620 maximum. Bara tre-liters tillväxt tjänat i dubbelbotten.

Korrekt interiör ombyggnad, bästa material och teknik

Om något har alltid gillat CX-5 är för sin teknik. Vi talar oftast om de tyska framsteg, eller graden av utrustning av dessa. Men Mazda har införlivat i sin kultur många system från startpunkten. I den förnyade SUV Det finns tre möjliga nivåer av utrustning: Ursprung, Evolution och Zenith, och två speciella paket som kallas: Zenith Zenith Svartvitt inklusive en annan estetisk touch av hans bröder.

Utrustningen-förhållandet mellan pris, desto mer intressant avslutning Evolution. I denna mellanliggande punkt kan vi ha som standardelement som Head-Up Display, den bakre parkerings kamera, detektor döda vinkeln, alert bakre trafik och nämnda instrumentpanelen med sju inches och Bizonen och farthållare. Om vi ​​vill ha mer vi har Zenith yta där vi kommer att lägga detaljer som Full LED strålkastare, webbläsare, elektrisk port, nyckelfri åtkomst och ljudsystem från Bose.

Den nya CX-5 har de senaste framstegen inom säkerhet, vilket inkluderar närvaro av i-ACTIVSENSE 

I mekanisk intervall kommer det att bestå av två bensinmotorer och en diesel kommer att kunna uppvisa en totalt fyra olika krafter. De berömda SKYACTIV motorer är närvarande, och minst 150 hästkrafter ordnas för diesel version 2,2 liter. Det maximala värdet fixeras av de SKYACTIV-G 2,5 194 variant hästar, som för övrigt kommer alltid associerade med en automatisk sexväxlad växeln och fyrhjulsdrift. Det kommer att vara särskilt intressant eftersom det är en nyutvecklad motor med cylinder avaktivering system.

Och det som vanligt kommer att se CX-5 2017 en manuell sexväxlad växellåda och fyrhjulsdrift till framaxeln. men Mazda har också förberett sex relationer automatisk växellåda och fyrhjulsdrift, ingen låser skillnad. Om vi ​​lägger möjliga kombinationer av mekaniska och klar, har vi totalt 29 olika enheter CX-5.

De SKYACTIV motorer visar att nedskärningar är inte nödvändigt att spara

Som sagt är ett väl avvägt utbud och kommer att anpassa sig till alla typer av kunder. Utgångspriset för Mazda CX-5 2017 uppgår till 27,270 euro. Detta är den SKYACTIV-G 2,0 165 hk version med manuell växellåda, framhjulsdrift och Origin finish. Tvärtom, på andra sidan av skalan står SKYACTIV-D 2,2 175 hk enhet med automatisk transmission, allhjulsdrift och Zenith Vit finish. Priset är 42,280 euro. 

Test Mazda CX-maj 2017

Mazda är den enda tillverkaren som inte har minskat storleken på sina motorer. Dess SKYACTIV teknik har gjort oss alla ställa krav på låg cylindervolym för låg förbrukning. Inte så, och CX-5 är ett tydligt exempel på detta. Och jag säger detta eftersom Om något är tänkt den nya Mazda försäljning är att vara sparsam och effektiv, utan att glömma den viktiga värdet av komfort. Kanske den största nyttan av bilen över sin föregångare. 

Som du redan har bestämt mig nya CX-5 prioriterar de besparingar och komfort framför alla andra egenskaper. Jag förstår varför detta beslut och konfiguration. Det efterfrågas av allmänheten och om en SUV är vad du vill, det är vad du hittar i 95% av fallen. Om jag tror att den mest direkta rival CX-5 kommer snabbt att säga att utan tvekan är en tysk; Volkswagen Tiguan.

tydlig och enkel information via en blandningslåda analog med digital

Var och en har sina fördelar och nackdelar. Till exempel i japansk design klart vinner, eftersom den tyska teknik mer jämnt matchade, precis som finns utrymme, rymlighet och komfort. När det gäller hans beteende båda är mycket lika. Båda är konstruerade för en lugn och jämn körning. Och slutligen om man tittar på priser, inte så mycket skillnad, något billigare CX-5.

Men jag kommer inte att gå över grenarna. Under den nationella presentation Jag hade tillfälle att bevisa att a priori presenteras som säljer versioner. Å ena sidan diesel SKYACTIV-D 2,2 4WD 150 hk, och för det andra SKYACTIV-G 2,0 bensin 2WD 165 hk. Jag har svårt decantarme efter en, eftersom de båda har goda argument och några andra träffar. Men om du tror att jag börjar det bensin.

När de gjorde Mazda6 och Mazda3 den nya CX-5 har tekniken G-Vectoring Control för bättre kurvtagning

Spanien är ett land med diesel, men överraskande allmänheten avvisar allt mer att betrakta smutsig. I fallet med Mazda Jag, liksom många kollegor har vi prisade block bensin bra prestanda, smidighet och bränsleekonomi. Vid detta tillfälle jag gör det igen lockade ett mycket bra resultat som gör att du Plantées behöver köpa en av dem smutsig diesel båda vinner uppmärksamhet.

Till förmån för bensinversionen, jag tycker att smidigt, beröring och låg förbrukning, allt tätare skillnaden med diesel. Men den här gången 165 hästar testade modellen har jag fancied en liten koffeinfritt. Förstått att med en sådan kraft en bil av detta slag skulle rida mer än tillräckligt, men nej. På skalan är 1,380 kg. En låg siffra för en bil av den här storleken, så det är inte problemet.

Dess smidigt inte bidrar till löpning, komfort snarare än prestanda, vilket är idealiskt för denna typ av bil

Problemet kommer från motor och transmission. Vi erhålla den maximala effekt vid 6000 varv per minut, och ett maximalt vridmoment av 210 Nm vid 4000 varv per minut. Det är en mycket hög spinn, och utanför kraft är knappa. För dyrt. Detta kommer att tvinga gradvis minska stadigt. Skam om förhållandet så länge förändring, men ja, är det tredje gäller för nästan när som helst. Det är endemisk inte bara för att minska CX-5 är hela branschen. Ja, har något bra. Längs vägen, över 100 kilometer, med en hel del uppgång och revolt väg, den genomsnittliga förbrukningen fastställdes till 6,7 liter per 100 kilometer. Jag borde inte konstigt att fler snål körning även kan förlora officiella varumärke konsumtion 6,4 liter. Utmärkta data.

Samtidigt diesel presenteras sparare, men också med mer grepp. I detta fall hästen 150 i sig som är uppenbara. Balansen mellan prestanda och förbrukning är mer än uppnås i det tidigare fallet. Dessutom testenheten innehåller automatisk sexväxlad växellåda, som jag först trodde att det kunde väga körning, men alls. Det är mycket väl anpassat och även om dessa inte är den snabbaste rutan världen är sanningen som inte är lata eller ökningar eller minskningar. En satsning för att överväga och jag skulle verkligen gradera som ett alternativ när köper en CX-5.

Om vi ​​talar om likheter i varandra, upprepa hög komfort för båda enheterna. Är imponerande ride kvaliteten på en bil men anses premie, inte slåss med dessa priser. Det har ingenting att avundas sina tyska konkurrenter, BMW X1 och Mercedes GLA typ. Tro mig, ingenting. Ren komfort och en hög grad av invändig isolering. Verkligen Jag är fortfarande förvånad över den. Antingen genom Mazda, som har känt hur man läser kundens önskemål.

Bakom ratten de plockar exceptionella platser, mycket bekväma och behagligt

Å andra sidan har jag en pasta för att sätta båda enheterna; adress. Jag har inga invändningar mot de mjuka riktningar, men en sak är det och en annan passerar närvaro. CX-maj 2017 den ultimata synden. I stan, eller en stillsamma takt, inte ett problem, men då hastigheten ökar eller minska vinkeln på kurvan, är problemet märkbar. Jag saknar en åtstramande riktning beroende på hastigheten. Föraren får bara information från hjulen och ibland kan skapa en viss osäkerhet. 

slutsatser

Sammantaget har CX-5 utvecklats mycket bra. Estetiskt är det en attraktiv bil. Stängda dörrar avslöjar en anmärkningsvärd förändring i teknik och förfining, även om vissa plaster och justeringar bör förbättras avsevärt om vi verkligen Mazda har för avsikt att attackera de högsta nivåerna av segmentet, det vill säga tyskarna. Till allt detta Det finns också ett stort utrymme och en mer än generösa rymlighet, komfort och framför allt att det kan jämställas med de mest premium modeller.

När det gäller beteende ingen tvekan om att Mazda har beslutat att prioritera kvalitet och spara rullande över några andra detaljer. Skillnaderna mellan diesel och bensin är uppenbara. Var och en har sina styrkor. I det här fallet skulle jag satsa på SKYACTIV-D 150 hk för sin bästa svaret. Ja, båda är skyldiga till en alltför mjuk riktning. Så det skulle inte förvåna mig att CX-5 återstod 40% av Mazda försäljning i Spanien. Det är en modell som med nödvändighet måste se ut om vi vill köpa oss en C-segment SUV det liv bortom EU: s territorium.

Saker och ting kommer att gå mycket väl till CX-5, en mycket tydlig och förnuftig insats för segmentet

Expertrecensioner

Vi gillade mer

  • komfort
  • förbrukningar
  • utformning
  • livability

Vi gillade minst

  • interiörlister
  • adress
  • Svar bensinmotor

Notera: 8,3