bil tester

Test Fiat Tipo 5 dörrar, Sobrado alla

Typ område fortsätter att växa. Den historiska namnet på italienska huset tillbaka till livet starkare än någonsin. Tre olika men med samma koncept modeller. Denna gång hade vi möjlighet att prova Fiat Tipo 5 dörrar.

En elegant och väl färdig look. Snygg. italiensk stil

Fiat vill stärka sin modellprogrammet bortom 500 familj vill hämta ett område som gav för länge sedan övergav kompakta sedaner. För att uppnå detta för några månader sedan debuterade han Tipo Fiat. En salong att även återvinna en gammal valör, infört många förändringar och framsteg. En ny serie modeller är här och vi har haft tillfälle prova Fiat Type 5 Dörrar.

Den nya typen har tänkt från början som en kompakt sedan. Det hade redan möjlighet att prova ett par månader sedan. Till skillnad från konkurrenter som först utvecklade den kompakta och sedan sedan version har Fiat beslutat att verkligen utnyttja området borde göra det motsatta. Och det är därför vi ser en femdörrars version av sedanmodell som sådan.

Ahead är även svårt att skilja. Du måste gå försiktigt för att hitta skillnader, men det finns. Den huvudsakliga av allt, och utan tvekan den enda av allt är i dimman. Medan sedan utnyttjar rektangulära och långsträckt ljus, sysselsätter kompakt optisk kropp runt, kantad av ett litet ljus krom förbättra närvaro och ger en touch av elegans.

Dess åtgärder innehöll rymma mycket utrymmena

Om vi ​​går vidare på kroppen vi hitta fler förändringar, vilket är vettigt annars. Allt är lika med pelare C. I själva verket alla fyra dörrar är exakt densamma som sedan. Men, och att ge denna kompakta touch, har designers förlängd taklinje senare släpade bort mer framträdande och med en något kortare överhäng. I själva verket den kompakta är 19 centimeter kortare denna nedskärning.

Visserligen killen har lämnat dem fina italienare. Trans karakteristiska touch av design för en salong, ett område faktiskt inte försöker vara pretentiös. Det är tydligt exempel att en justerad produkt inte behöver vara ekonomiskt ful. Men kompakt och Fiat typ SW, förlorar den karakteristiska bakljus salongen. En eftergift som har gjorts så att det förblir ryggraden i sortimentet.

Fiat designers har arbetat för typ 5 dörrar har en aerodynamisk koefficient 0,29

Och inne finner vi mer av samma. Samma utseende men detaljer förändrats. Intressant italienarna har egen instrumentpanel avsedd för salong och en för kompakt. En fin touch är sanningen. Bilar kan dela många delar, men behöver inte vara lika. allt är praktiskt taget samma, förutom displayen i instrumentpanelen, i stället för att integreras och halvkombi är luft. Den visar samma teknik och samma funktionalitet, utom när det gäller kompakta och familjens storlek kan nå sju inches.

Instrumentpanelen skiljer sig från sin bror sedan, men allt annat är lika

Som jag sagt tidigare och som jag sa på den tiden, är Tipo Fiat avsedd att vara en ekonomisk bil för en kundkrets som inte ser mycket fanfar. Det är den typiska bil du vill och letar efter människor, och vi måste inse att Fiat har lyckats att belöna dem med en salong, en kompakt och mycket konkurrenskraftig familj. mycket konkurrenskraftiga priser men med en mycket bra utrustning (med tanke på priset).

Inne i familjetyp fann vi inget extra, men även vi behöver någonting. Den har allt en person kan behöva när du kör. Element såsom webbläsaren den digitala displayen, klimatkontroll, LED-varselljus, multifunktionsratt, webbläsare, farthållare, infotainment utrustning ... Allt som vi har, men naturligtvis, om vi vill ha allt, allt måste vi gå till högre nivåer av utrustning. Det finns fyra närvarande: Lätt, Lounge, Opening Edition, öppna Edition Plus. De två sistnämnda är tillfälliga.

Minns du tidigare när jag sa att den kompakta sedanmodell härstammar? Det kan tyckas fånigt, men sanningen är att fördelarna är många. Small / bred plattform Fiat kan få en liten yttermått, men Tack vare sin långa hjulbas gynnar innerutrymmen. Fiat har tänkt på familjen typ som en rad rationella, praktiska, enkla och ekonomiska modeller. Och det märks i beboeliga förblir utmärkt jämfört med andra konkurrenter.

Det bästa segmentet för utrymme för andra sätesraden

Sanningen är att det finns gott om utrymme överallt. Medan vi verkar att resa i en kompakt 4,35 meter lång. Fem passagerare kan resa ganska bekvämt, även om avståndet är för långt bör lämnas högst fyra. Detta händer i Fiat Tipo 5 dörrar och allt, så det finns ingen anledning att vara orolig. Där de inte vara orolig, men för gott öga är det i bagageluckan. Imponerande 440 liter. För att ge dig en idé, Opel Astra, samma yttermått, har 70 liter mindre bagage kapacitet. I själva verket är den typ det bästa segmentet i detta avseende.

Så efter att ha analyserat allt som har att göra med design, teknik och livability av Fiat Tipo 5 dörrar, är det dags att testa den. Först av allt översyn a utbud av motorer för den tid som visas ganska kort. Det är samma som för sin bror fyradörrars, och sysselsätter den välbekanta versionen. Krafter kommer att lämna de 95 hk 1,3 Multijet diesel- och bensinmotorer 1,4 och kan nå ett maximum av 120 hk 1,6 Multijet diesel. I samtliga fall förändringarna är manuell med fem eller sex hastigheter. Den automatiska växellådan är redan utvecklat, men fram till slutet av året kommer inte in i bilden. Så vi måste vänta.

Test Type 5 Dörrar Fiat 1,6 Multijet 120 bhp

Såsom redan sagts, är den mekaniska området av den kompakta kroppen som bildas av samma enheter som sedanmodell. Alla block nytillverkad. Och söka en kompromiss halvvägs mellan prestanda och förbrukning. Regulations alltmer justerat sitt beteende, men vi måste veta att Fiat har gjort ett bra jobb. Efter att ha visat den mest potenta av alla mekaniska version, är tillfredsställelse komplett, eftersom jag måste säga att 1,6 Multijet blocket, i sin version av 120 hk, är en av de bästa dieselmotorer i sin kategori. Gott uppförande, raffinerad och sparare.

Den verkliga hemligheten med gott uppförande är din ändring Typ

Sanningen är att jag haft tillfälle att testa denna variant bror sedan 5-dörrars Fiat Tipo på sin tid. Och idag, som då säger jag Det är en motor som passar som hand i handske till bilen. Så även verkar sobrarle. Det finns ingen enskild vibration, även kallt, och ljudnivån är relativt låg, även om isoleringen av kabinen hjälper också. Det vill säga, är det ganska förfinas för att vara en diesel. En bra jobb.

Men glädjen inte slut där, eftersom mjuk gång en glädje och en mycket bra verve tillägger. Fiat vet tillverkar motorer och att Multijet visar att avvara. responsiveness alltid, och dess 120 hk är mer än rätt för alla situationer, även reser fem personer. Och det är tack vare dels till växellådan.

Testenheten monteras manuellt sexväxlad växellåda. Sex hastigheter perfekt de vet hur man gör maximal motorprestanda. Särskilt det tredje verkar det som den enda rörelsen när den har förmågan att reagera med under 1500 rpm, kraftmatnings sträckning bortom 4500 rpm motor. En bra passform för relationer som verkligen värt att köpa.

Det finns två skärmar. En fem-tums som levereras som standard och ytterligare sju med högre bildkvalitet

Och i allmänhet typ, din version är mer än nog av allt vad som helst. Även i dess dynamiska beteende. Enkelt kan man föregripa genom sin justerade priset, tänker alltså inte utvecklas väl på en krånglig väg. Men det går. Chassit har perfekt justerats, vilket gör snabba vändningar styrning. Och det är att det verkar som att du har kvar, kan du göra det hela. Se även not get me fel, det är inte en Alfa Romeo 4C, men totalt sett bilen är en extraordinär typ.

Det är verkligen inte kunde fel någon när du är på väg eller ort. Det visas som i stånd att rulla genom smala gator som motorvägar vid juridiska hastigheter och ännu mer. också Det är en bekväm bil, med gott om utrymme på alla platser långt recoveco att lämna bártulos, och teknik utöver det verkligen är nödvändigt att köra. Och det är att cheferna för Fiat och sade när de hade i åtanke den nya typen: "Vad du behöver för att köra utan fanfar." Men det är klart vissa behöver mer än andra, men för vanliga dödliga typen har allt vad du kan behöva, och mycket mer. Som sagt. Sobrado alla.

Bild 1 - Fiat Tipo 5 dörrar och SWBild 2 - Fiat Tipo 5 dörrar och SWBild 3 - Fiat Tipo 5 dörrar och SWBild 4 - Fiat Tipo 5 dörrar och SW

Fiat Tipo 5 dörrar och SW

Det enda som lämnade över priset för detaljhandeln. bara just nu känt att utgångspriset på 5-dörrars Fiat Tipo uppgår till 10.900 euro. Jag måste säga att denna budget är den snävaste avsluta alla med luftkonditionering, Uconnect 5-tums och 95 hk bensinmotor. Dessutom ingår ett par tusen euro rabatt kampanjer, Pive och finansieringsplan. Om vi ​​talar om diesel, är utgångspriset 13.000 euro med samma utrustning och samma förhållanden.

Definitivt. Typen område är vad Fiat behövde en skänk från ovan. Italienarna har lyckats träffa mitt i prick, och skulle inte vara förvånande att kunderna reagerar ackumulera ett stort antal order. För dem som är intresserade bör du veta att Fiat Tipo 5-dörrars inte att vara tillgängliga förrän i mitten av juni. Men du kan redan boka sin tillverkning, som för övrigt, genomförs i Turkiet.

Skriv avkastning efter år av frånvaro med stor kraft. En omfattande och balanserat utbud