bil tester

Video testa BMW 5-serie 2017

Den sjunde generationen av BMW 5-serien är redan återförsäljare. Video vi avslöjar allt som erbjuds verkställande sedan av den tyska marken, en modell som lyser i nästan alla avsnitt för komfort, lyx, dynamik och teknisk utrustning.

Få premium salonger har varit så framgångsrika genom historien som BMW 5-serie. Han föddes 1972 och har marknadsförts 7,9 miljoner enheter världsomspännande över sex generationer. Den sista har varit särskilt framgångsrik, ackumulera 2,2 miljoner sålda enheter.

Den tyska modellen kommer att flytta har kommit upp för förnyelse, som redan är på återförsäljare. den 5 Series G30 Den har utvecklats på alla sätt, som är närmare än någonsin flaggskeppet i bayerska varumärket. I själva verket, hävdar den nya 5-serien för att vara en av de mest tekniskt avancerade modeller på marknaden träffar även hans äldre bror i detta avseende.

Dess exteriör design har utvecklats hålla intakt DNA från tyska tillverkaren. den verkställande saloon BMW håller karakteristiska funktioner såsom dubbel njure på framsidan, en kort överhäng, den bakre passagerarutrymmet, den traditionella Hofmeister kurvan, en bakom där horisontella linjer dominerar och en pilot stor L-formad

Ljuset signaturen sexkantiga galler sträcker

Designen är elegant och stilfull, men även moderna som ledighet bevis LED-strålkastare är standard över hela sortimentet. LED accentuering för varsel ljus har en hexagonal profil och sträcker sig till njurarna som ger en större känsla av förpackningar. Valfria LED-strålkastare är adaptiva ljus med variabel ventilstyrning och balk assistent BMW dimbar Selektiv Beam.

Aerodynamisk effektivitet är speciellt hållna med en överraskande koefficient Cx av 0,22 i bästa fall. En av åtgärderna som orsakar denna optimalt luftflöde runt konturen av bilen är tillämpningen av en aktiv frontgrillen, standard på alla versioner. Luft Breather det också antas i frambenen, arv 7 Series, för att reducera luftturbulensen i hjulen.

Anpassningsmöjligheter och utrustning är stora. I katalogen finns olika typer av aluminiumfälgar upp till 20 inches, 21 färger finns kropps, två utföranden (Sport och lyx) med egna design och naturligtvis alltid citerade sportpaket M. I juni, den välbekanta kroppen, det vill säga, är BMW 5-serie Touring till.

sportig stil utan att förlora elegans

Måtten på BMW 5-serie har ökat i alla dimensioner: med 4,935 millimeter är 36 millimeter längre än sin föregångare, bredden har ökat med sex millimeter för att nå 1.868 millimeter och höjden växer två millimeter bor på 1,466 millimeter. Hjulbasen också högre, sju millimeter i synnerhet för att titta på 2.975 millimeter. Ökningen i storlek märks även i lastutrymmet med trunk 530 liter funktion som är tillgänglig med automatisk öppning och stängning, men utan möjligheten att ha en dubbel botten.

Om utsidan är omisskännligt BMW sker inuti densamma. Interiören i nya 5-serien inte överraskad av design, inte avsedd att bryta formen och i stort sett följer utvecklingen av varumärket stil under de senaste åren. Men trots detta Du behöver inte ha en känsla av det mer av samma, alla delar har utvecklats för att överföra mer moderna och lyxiga. Kvaliteten i produktionen är enastående, fläckfritt, utsökt finish.

Inte bara det har skapat en lyxig atmosfär men också bekväm och avkopplande. Det finns flera typer av säten, alla mycket bekväma, med otaliga elektriska regler och med olika klädsel, dekorativa sömmar och broderi. Det är även möjligt att ha en massagefunktion med åtta olika program i tre lägen av intensitet tack vare 20 integrerade luftkammare i ryggstödet och sittdynan.

BMW har haft en noggrann uppmärksamhet på detaljer

plats zen Den kompletteras av omgivande belysningslösningar för att justera sex olika färger som gör att ljus till 11 konfigurationer eller luftkonditioneringsanläggningar upp fyra zoner jonisator, och aromatizer subtilt besprutning interiören med upp till åtta smaker valt.

Om vi ​​vill nå en annan nivå med chill out atmosfär valfri ljudutrustning Harman Kardon 600 W är ett bra val. För finsmakare erbjuds en imponerande surround ljudsystem Bowers & Wilkins med diamant tweeters utrustad med 16 högtalare och 1400 watt kostar ca 5300 euro.

Bild 1 - Foton BMW 5-serie G30-testBild 2 - Foton BMW 5-serie G30-testBild 3 - Foton BMW 5-serie G30-testBild 4 - Foton BMW 5-serie G30-test

BMW 5-serie prov foton G30

I detta verkställande saloon utrymme är det mycket väl användas. Vi har många hål och fack för att göra saker (och även ladda din smartphone tack vare den trådlösa laddningen). Utrymmet är generös ben och huvud båda två framsätena och baksätena. I den andra raden kan vi utrusta ett professionellt underhållningssystem för den bakre erbjuder två oberoende skärmar 10,2 tums DVD, radio, tv eller internet. Du kan också ansluta MP3-spelare, USB-enheter, spelkonsoler och hjälmar.

På tal om underhållning, ovanpå instrumentpanelen hittar vi multimedia skärmen trycker systemet och med en storlek på upp till 10.25 inches. Kanske det bästa systemet på marknaden idag Infotainment eftersom bildkvaliteten är superb, det finns många funktioner, hanterar det är intuitivt, snabbt och vätska. Det kan styras med iDrive, med rösten, genom att trycka på skärmen eller kan känna igen gester.

Multimediasystemet har ett nytt gränssnitt

Dessutom mest utrustade versionerna av 5-serie G30 bära en digitalt instrument med användning av en 12,3 tums skärm, men visuellt tilltalande några anpassningsmöjligheter. Halvkombi kan också utrusta en Head-Up Display ny generation är större än den tidigare 70%.

Motorer för alla

Vid tidpunkten för lanseringen den nya 5-serien levereras med fyra motorer. Två bensin 252 hk (530i) Och 340 hk (540i) Och två diesel (190 hk520d) Och 265 hk (530d). Allt levereras som standard med en fantastiskt Steptronic automatisk växellåda 8 hastighet, utom de minsta diesel kan du också njuta av en 6-växlad manuell växellåda. Också de kan kombineras med fyrhjulsdrift xDrive.

Utbudet kommer att utökas senare denna månad med BMW 520d Efficient Edition speciellt utformad för en stramare konsumtion (homolog 3,9 l / 100 km), plug-in-hybrid BMW 530E IPerformance och den första M Performance modell av denna serie kommer att representeras av BMW M550i xDrive V8 med 462 hk.

Hög komfort och enastående prestanda i alla versioner

Oavsett vilken motor under huven uppehålls, alla lyser med sin prestation. Under presentationen hade vi möjlighet att prova mindre kraftfullt alternativ, det vill säga 520d, och skjuter mycket väl, att kunna rulla vid höga hastigheter med otrolig lätthet. Med kall motor och tomgång vissa vibrationer uppfattas, att försvinna när drivmedlet når rätt temperatur.

Agility är anmärkningsvärt för en bil av denna storlek, som intensifieras om vi har Integral Aktiv styrning där bakhjulen sväng svagt för att underlätta kurvtagning precision. Dessutom kan du pressa denna dynamiska avsnitt med körlägen Comfort, Sport, Eco Pro och adaptiv Driving Experience Control som justerar motorns konfiguration, hantering, överföring och suspension. Dessutom, trots att denna generation 5-serie Sedan har vuxit sin nya chassit har lyckats minska vikt runt 100 kilo och det visar i den dynamiska planet. Om du vill göra en körning sprit Han kunde inte missa den sportiga känsla som kännetecknar den tyska marken.

Trots sin yttre storlek är det mycket lätt att parkera tack vare kamerorna 360 och tredimensionella vyer av Remote View 3D-teknik. Vi kan också räkna med en parkering skötare både parallellt och batteri. Dessutom är det inte nödvändigt parkering eller som är inne i bilen eftersom på displayknappen medger fjärr parkering. Det är en av de många funktionerna i denna nyckel pekskärm.

Displayen nyckel är en av de mest slående gadgets 5-serie

Söker komfort vi kan njuta av en rulle mycket trevlig och lugn. mycket tyst. Det visar den enorma arbete BMW i ljudisolering av kabinen, mätt med en speciell motor inkapsling, akustisk vindrutor eller ljuddämpning integrerad i taket.

Förarassistanssystem är mer närvarande än någonsin, Att gå ett steg längre än att ha 7-serien Dessa stödprogram använder en stereoskopisk kamera, radar och ultraljudssensorer för att övervaka fordonsmiljön. Så kan bilen ta kontroll över acceleration, bromsning och styrning, vistas i körfält eller automatiskt justera hastighetsgränser som går att ändra rutten.

Den nya BMW 5-serie finns nu på återförsäljare och priset börjar på 49.400 euro. Standardutrustning är bredare än de som vanligtvis finns i många premium modeller, men fortfarande alternativlistan är lång som man kan förvänta sig från en av de mest tekniskt avancerade bilar på marknaden. Således räntehöjningar snabbt och krafter tar konton och tänka vad vi verkligen vill eller behöver utrusta. Den goda nyheten är att vi alltid har garanterat att resultatet kommer att bli en av de mest lyxiga, bekväma och framstående verkställande salonger för tillfället.

VersiónCarburantePotenciaTransmisiónPrecio
530ibensin252 hkaut56,400 €
530i xDrivebensin252 hkaut58,400 €
540ibensin340 hkaut67500 €
540i xDrivebensin340 hkaut70.500 €
520ddIESEL190 hkmanual49.400 €
520d xDrivedIESEL190 hkaut54,300 €
530ddIESEL265 hkaut61900 €
530d xDrivedIESEL265 hkaut63,300 €

Expertrecensioner

Vi gillade mer

  • Åkkomfort, speciellt suspensioner och ljudisolering
  • kvalitet finish
  • Bra prestanda i alla versioner

Vi gillade minst

  • mycket dyra extra utrustning
  • Nyckeln Displayen är stor och avsevärt tyngre än ett konventionellt

Notera: 8,9