bil tester

2017 Mazda6 testet, förnyad själ

Uppdatering av Mazda6 har fört en handfull intressanta förbättringar, även om de flesta av dem är inte i sikte. Det bästa är insidan som den japanska salongen förnyar sin ande genom att införliva ny teknik som ökar dynamik och åkkomfort.

Vacker kropp är oförändrad: endast ändras något speglar

Mazda har infört en uppdatering till sin D-segmentet saloon Även renoveringen inte varit mycket djup, den 2017 Mazda6 i sedan och vagn versionerna presenterar intressanta förbättringar jämfört med tidigare modell som främst påverkar dieselteknologi, säkerhetssystem och utrustning tillgänglig.

Det finns en maxim att om något fungerar inte röra. Denna mening är den som verkar ha följt den japanska varumärket med utsidan utseendet på din modell som visar ingen förändring jämfört med föregående modell eller brist som gör: den KODO design har varit en framgång och kan göra anspråk på att vara Mazda6 en av de vackraste sedaner marknaden.

De enda två förändringar är lätt omkonstruktion av speglar som också premiere en automatisk vikning och tillsätta en Maskin nya karossens färg Grå. Denna mörkgrå ton använder en unik teknik för japan kallade Takuminuri och, såsom förklarats, har som centralt särdrag användningen av "ett mycket tunt skikt av reflekterande färg och med ett enhetligt mönster av partiklar aluminium" att producera en textur metall.

Nå nya Mazda6 2017 Spanien: priser och utbud i detalj

Uppmärksamhet på detaljer

Inuti sig flera inslag uppskattas, det mest uppenbara nykonstruerade ratt. Det är också kantad med en typ som skiljer sig från sin föregångare och upphettas först läder. Denna reklamblad har ärvt från den stora SUV varumärke Hiroshima, Mazda CX-9.

Valfria, elmanövrerade stolar kan ha minnesfunktion för föraren. Dessa inte bara memorera sätesinställning utan också ställning HUD. De har också antagit några kromdetaljer i handskfacket och mittarmstödet bak och bytte fickor bakom ryggen på framsätena.

På liknande sätt har det bildat en fuktsensor vilket möjliggör en bättre temperaturreglering. Den MZD Connect multimediasystem är oförändrad trots att 7-tums skärm är fortfarande lite liten, åtminstone i toppversionen jämfört med andra konkurrerande modeller erbjuder redan 8 inches eller mer.

Den nydesignade ratten kommer från CX-9

Annan utveckling fokuserar på hur man visar förarinformation. Kombiinstrumentet antar TFT LCD multifunktionsdisplay nytt 4,6 inches färg grafik och animationer med högre kvalitet och Huvud Up Display (HUD) förbättrad projicerade färgdata med högre upplösning och kontrast så nu är inte bara visuellt tilltalande, men mer information assimileras lättare och mindre trötthet sikte. Båda finns i lyx yta som Style och Style + nivåer HUD och har inte monterade instrument med en annan design.

Tystare, mer raffinerad

Där det bästa är inte sett. Andra förändringar i kupén är dolda och har syftat till att uppnå ökad ljudisolering och komfort. att göra detta De sattes isoleringsmaterial i den undre kåpan, bakre konsol, takpaneler och dörrar, dörrtätningar finns bättre och minskade toleranser mellan de olika panelerna. Lyx modeller i efterbehandling de främre fönstren har nya laminerat glas.

den Mazda6 motorprogram 2017 fortfarande den innefattar fyra motorer, två bensin och två diesel, alla kända. Bensinmotorerna är de 2,0 SKYACTIV-G från 145 hk med manuell växellåda och den kraftfulla SKYACTIV-G 2,5 192 hk och automatisk växellåda som övre änden.

SKYACTIV filosofi är närvarande i varje hörn av Mazda6

Erbjudandet består av diesel SKYACTIV-D 2,2 med två versioner av 150 hk och 175 hk, båda tillgängliga både med manuell och automatisk. Förbättringar fokusera på detta block sedan motor SKYACTIV-D 2,2 implementerar nya system förbättra körupplevelsen.

Serien består av kroppen (sedan och vagnen) och tre ytskikt (Stil, Style + och lyx)

Två av dessa innovationer du är fokuserad på att minska motorbuller. Det första är systemet Natural Sound Smidigare, teknik som redan var närvarande i den mekaniska-D 1,5 SKYACTIV Mazda3. Detta är en dynamisk dämpare i bult som ansluter kolven till vevstaken som neutraliserar detonations buller och vibrationer av en våglängd av 3,5 kHz som inträffar under start och låg hastighet valsning.

Den andra tekniken kallas införs Natural Sound Frekvensstyrning. Detta system varierar insprutningstidpunkten 0,1 ms, som är tillräcklig för att neutralisera de ljudtryckvågor och undertrycka de tre kritiska bandsfrekvensen (1,3 kHz, 1,7 kHz och 2,5 kHz), som tenderar att fokusera vibration hos en dieselmotor.

Ärligt talat, är det svårt att veta hur mycket har förbättrats ljudisolering japanska sedanmodell som vi bör försöka göra över och under den nuvarande modellen under samma omständigheter för att vara exakt. Enligt min mening har hayla, men Mazda6 var redan en bil med kupé mycket väl ljudisolerade själv och mycket lite motorljud, luft eller rullande filtreras.

Den nya multifunktionsdisplay instrumentering presenterar information på ett tydligt och attraktivt sätt

Dynamiska beteende är felfri

SKYACTIV-D 2,2 antar en annan teknik, detta med ett större inflytande på den dynamiska planet. Detta är det system Hög Precision Control Boost vilket förbättrar gasrespons att få en mer korrekt bränsleinsprutning. Således svaret av vridmomentet styrs mer exakt genom att öka körbarheten.

Det är inte den enda innovation som har lagt fram detta Mazda att förbättra kommunikationen mellan bil och förare sedan 2017 Mazda6 har den första komponenten i den nya tekniken SKYACTIV Vehicle Dynamics med fokus på att förbättra den drivande erfarenhet och prestation Chassi: Detta är G-Vectoring Control (GVC).

Vad gör GVC? Dess uppgift är att förbättra bilens prestanda kurva. Systemet övervakar belastningskurvan för däcket genom att minska det vridmoment, vilket resulterar i en jämn överföring av krafter och optimerad dragkraft. Denna teknik är inte frånkopplingsbar och är standard i hela sortimentet.

Mazda6 Wagon kostar lika mycket som sedan version

Denna teknik och framtiden kommer att ingå i SKYACTIV Vehicle Dynamics spela en mycket viktig roll eftersom Mazda tas på största allvar erfarenhet Jinba Ittai, den där känslan av samband mellan föraren och hans fordon. Den GVC kommer successivt införlivas i andra modeller i den japanska varumärket bli nästa att ta emot restyling av Mazda3.

Den nya Mazda6 är redan till försäljning i Spanien

Med GCV förändringen i beteendet hos bilen verkar subtila men lite där och lite längre än till slutet märkbar. Överföringen av vikterna uppfattas mjukare större stabilitet och kontroll. Vi behöver också mindre styrkorrigeringar som vi räddade föraren rattrörelser lider mindre trötthet och passagerarna njuta mer komfort genom att minska sidorörelser. Ingen tvekan om att är mycket smidig, Dynamiskt Mazda6 är bäst i sitt segment.

Förnyelsen av den japanska modellen levereras också med införande av ett igenkänningssystem och signal fotgängare som tack vare en ny kamera på vindrutan, läs hastighetsbegränsningar, stanna och inkräkta. Det har också inställda driften av två andra system som i-Activsense systemet bromshjälp avancerad stad (SCB avancerat) och nödbromssystem (SBS).

den 2017 Mazda6 pris, som redan finns i återförsäljare, har det vuxit något från föregående intervall. Specifikt, stil och lyx finish är dyrare 50 euro och 200 euro upp + stil. En mycket rimlig ökning med tanke på den ökade utrustningen och förbättringar som gjorts. Utgångspriset börjar vid 27,975 euro och, vilket var fallet i den tidigare modellen, det kostar samma som sedan kroppen Wagon.

Expertrecensioner

Vi gillade mer

  • vacker och elegant design
  • Dynamiska beteende och verkan av G-Vektore Kontroll
  • Head-Up Display har förbättrats avsevärt

Vi gillade minst

  • Det finns knappast estetiska differentiering från den tidigare modellen till restyling
  • Utgångspriset något hög på grund av avsaknaden av grundläggande versioner

Notera: 8,4