bil tester

Kia Sportage 1.7 CRDI prov GT Rad: behöver inte mycket övertygande garanti

Vi testade Kia Sportage, en SUV-segmentet C försöker jaga och äta europeiska modeller av den japanska marknaden. Han har goda argument till deras fördel och top-notch finish. Väl integrerad teknik ger sju års garanti för ett attraktivt pris.

Kia är förvånande på senare år att erbjuda en produkt av mycket hög kvalitet och kraftigt växande området för att nå en ny publik. De har även vågat göra Kia Stinger, som är en representation sedan konto spetsen en 3,3-liters V6 och 370 hk. När en helt öppen marknad på detta sätt är att den gör saker rätt.

Och kanske när du behöver inte längre använda stjärnan marknadsföringsstrategi för att locka kunder tvivlare har uppnåtts, vilket är erbjuder inte mindre än sju års garanti i sina modeller eftersom de verkligen har en kvalitetsprodukt, och förmodligen de bästa alternativen kan du köpa i olika segment där den erbjuder en bil (som är få). Inte mindre än 18 modeller, med sport och elektriska versioner av vissa produkter.

Detta leder oss till bilen vi testade i motor.es, som är varken mer eller mindre än den populära och agera Kia Sportage, presenteras i Frankfurt 2015 och marknadsförs sedan mars förra året. Det är en kompakt SUV-segmentet 4480 mm long, 1.855 mm i bredd (speglar) och 1,645 mm höga, 10 mm där sliderna är i takskenor.

Bilden är mycket attraktiv finish med GT Line och däck är 19 inches

Den erbjuds med olika typer av motorer, både bensin- och dieselmotorer, växellådor (dubbelkoppling för vissa versioner, momentomvandlare för andra) och tractions (4x2 versioner är framhjulsdrift). Av 17,216 euro för bensinversionen utvecklar 132 hk GDi, vilket det inte är den minst kraftfulla av intervallet (block 1,7 CRDi diesel har 115 hk).

Den dyraste versionen är värt 34,787 euro och tillhör till dieselmotorn 2,0-liters CRDi med 185 hk GT Linje finish, som ger vissa tweaks orienterade sportig modell med 4x4-enhet och automatisk växellåda. I varje fall det finns en lägre motor vid 115 hk eller 185 hk mer än, men varken vi saknar även en mindre kraftfull version av tillgång eller en sport version med mer kavalleri.

Jag måste säga att för närvarande har ett intervall mellan 5,149 och kampanjrabatt 6,734 euro beroende på version, men att njuta av det måste finansiera bilen och gäller endast fram till slutet av augusti 2017.

Den laterala förmedlar styrka och rätta proportioner för todocamino

Frågan om prioriteringar eller dragkraft, eller automatisk

Vår testenhet tillhör Finish Line GT och den är utrustad med dieselmotor tillgång till området, den 1,7 CRDi, en axel-enhet och 6-växlad manuell växellåda. Cuesta, främja 27,251 euro.  Om du väljer samma finish men med automatisk oundvikligen hoppa i kraft till 141 hk och räkningen ökar med $ 3000. Inte ett dåligt beslut av den kraftiga ökningen av kraft och förändringen i detta fall skulle vara dubbelkoppling.

Den enda nackdelen är att med detta block inte kan förknippas med fyrhjulsdrift, så om det här alternativet är en prioritet, då motorn växlar till en 2,0 136 hk, men i detta block finns automatisk, så att det allt vi skulle behöva ta ett språng till den högsta motorisering, både diesel (185 hk) och bensin (177 hk). I den lägsta bensinmotorer finns det varken automatisk eller 4X4 dragkraft.

I attraktiva motorer eller välj du 4X4 eller automatisk.

GT Line finns färdiga paket med nästan allt. Utrustningen är mycket hög, både säkerhetssystemet (bromsassistent till en frontalkrock detekteringssystem död vinkel, med fliken bakre trafik), och komfort (elektrisk grind, calfectados framsäten och baksäten ventilerade främre och elektriskt inställbar, uppvärmd ratt. Det kostar 2700 euro.

mjuk fjädring men en enastående bil

Estetiskt har bilen en polariserande effekt. Vissa människor faller på kärlek vid första ögonkastet med sin design och vissa människor bara inte förstår. Personligen är jag för det första, eftersom det är en SUV med personlighet. Det är sant att målet GT Linje hjälper dig i detta avseende, men ser andra versioner ner på gatan, tror jag inte att skillnaden är mycket dramatisk i utseende, med undantag för de stora däck 19 "och säckiga däck (245/45 ), vilket säkerligen att du inte behöver med denna motor.

Den bakre har en ny luft i utformningen av LED förare, horisontella, och att förbättra ändarna ger en fordonsbredden utseende. Dock har den främre strålkastare med en rund form med xenonteknik. Otvivelaktigt ljusteknik fara. Under grillen kommersiellt kallas 'Tiger Nose' är inte mindre än fyra LED dimma gömmer på varje sida.

En nyfiken teknik är att Kia Sportage inget behov av att aktivera någon knapp eller ange foten under den bakre stötfångaren så att den stora elektriska grinden öppnas (En del av den extrautrustning). Bara vänta några sekunder och efter en serie ljudsignaler öppnas automatiskt. Det är möjligt att stammen öppnas oavsiktligt genom summern och sensorn har ett mycket litet område (måste verkligen vara bakom stammen för att göra det hända). Bilen känner av närhet av nyckeln eftersom speglarna är elektriskt fällbara öppnas automatiskt även utan att öppna bilen.

Baktill piloterna är ledes, och spela med en horisontell estetik

Väl inne är det mycket överraskande kvalitet evolution Kia. Bra presentation av dess inre, där horizontality är en del av språket design, ansluter sig till en urusla enkelhet alla kommandon. Plast är mjuka i de flesta områden, och instrumentbrädan är en med ett foder läder verkligen har en mycket bra närvaro, men i praktiken lyser tillräckligt med effekterna av solen. Dock är ytan helt platt eftersom skärmen är integrerad i instrumentpanelen.

Horizontality instrumentpanelen ger ren känsla men inte orienterade mot föraren kommandon och eftersom skärmen är touch-sensitive, tvingar mig att sitta upp något för att nå bekvämt. Det är sant att min längd spelar mot mig i detta avseende (1,69 cm) och alla något högre möter mindre svårigheter med att använda systemet infoentretenmiento att förutom att njuta av några bra grafik har en enastående taktil kvalitet. 

Många av de fysiska knapparna under multimediasystemet interagera direkt med skärmen. Denna detalj, jag tror att det är viktigt, liksom i andra modeller är vanligt att hitta en skärm som verkar ha utformats helt separat och kommandon är integrerade i radiomodulen själv. För Kia sänder en hel del upplevd kvalitet.

Inredning mycket väl löst, rent och snyggt. Första klass!

I klimatstyrmodulen är enskilda knappar för att aktivera de uppvärmda säten, ventilerade och uppvärmd ratt. Bredvid manuella växlings sex relationer och utmärkt byggkvalitet och visuell perception, finner vi vissa knappar för parkeringssensorer eller kontroll Hill Descent. Om det är en 4X4-enhet modell, den tredje omkopplaren är avsedd för att låsa centrumdifferentialen som leder till fyrhjulsdrift. Synd att korean med sådan teknik utbyggnaden har valt en konventionell handbroms i stället för elektriska.

Baktill är kvaliteten fortfarande religion modell. SUV i detta segment tillbringa en viss gruva filter om sådan finns luftutsläppet för de åkande i baksätet, och i detta fall, inte bara detta, men ovan ger två utlopp 12 V. Vill du ha mer? Som lutningen hos baksätet är inställbar genom 15 grader (23 till 37) och har uppvärmda säten med en liten knapp på båda dörrarna.

Stammen är generös och har 491 liter, men testenheten hade reservhjulet. Om du inte väljer detta alternativ, då kapaciteten växer till 503 liter. Synd att sätena Abatan 60/40 begränsar som allvarligt alternativ när du reser med 5 personer.

Säten i sidled grepp väl. De är uppvärmda och ventilerade

pågående

Bil start sker genom en knapp, och trots att en dieselmotor, är ljudnivån låg tills kallt. Den upplevda kvaliteten på ratten är mycket bra; High Class Jag vågar säga. Få asiatiska SUV hade överraskat både interiör kvalitet. Den shifter har en kort och exakt vägen även om det inte har bett någon en touch som många kompakta sport domstol kan avundas.

Bild 1 - Test Kia Sportage 1.7 CRDI GT LIneBild 2 - Test Kia Sportage 1.7 CRDI GT LIneBild 3 - Test Kia Sportage 1.7 CRDI GT LIneBild 4 - Test Kia Sportage 1.7 CRDI GT LIne

Kia Sportage 1.7 CRDI prov GT LIne

en svår bil att köra inte uppstår. Sikten är bra ur alla vinklar och även om åtgärderna är generösa, skulle en måttligt fackman känner dig bekväm med bilen från början. Det är sant att Kia Sportage, även i denna konfiguration som är tänkt att vara den sportigaste, gungar mycket i hörnen. Denna effekt blir oftast en intressant balans väg bilar som är utformade för att rulla på fältet. Däremot har Kia Sportage inte höjts för sådan användning som fälgen är stor och profilen av hjulet är små, Vi kan säga att suspensionen är något mjukare än väntat.

Comfort är hög, men det skulle ha att prova en mer grundläggande version för att kontrollera om rullen anklagas, vilket tyder på en liten förbättring punkten på fordonet. Dessutom behöver du inte körlägen med en suspension av varierande hårdhet det skulle vara intressant även om naturligtvis räkningen inte skulle vara lika konkurrenskraftiga.

Med GT linje finish, är fälgen överdrivet, men behåller en bekväm fjädring schema

Sätena är dock mycket väl grepp i sidled, bidra till den åkande inte rör sig från sida till sida i varv obehagligt. Styra riktningen bilen perfekt, utan latent flytkraft, och även en del sportig.

Inne i Sportage har två kuriosa: den första är solskyddsspegel, som är enormt. Förmodligen den största marknaden. Nästan hela ansiktet kommer! Den andra veta detalj handlar om mekanismen för takluckan, som när Panorama har en gardin vars öppning sker mycket snabbt. Taket är uppdelad i två sektioner, den första är öppningen på den andra, såsom är vanligt i denna typ av kristaller (i andra modeller, gör glaset inte öppna när en fast platta).

På teknik, Lane Departure Warning verkar på riktning, men tillåter inte att ta bort händerna från ratten och har även en rent irriterande pip att varna oss om sådant steg på nästa körfält. Learning berättar att i slutändan man väljer att stänga av systemet. Meddelande blinda har en varningslampa på riktigt små och omärkliga spegel och förväxlas med något annat ljus som reflekteras på spegeln. En vibrations på ratten för det första systemet och en större för den andra indikatorlampa, skulle vara idealiskt.

Stammen drygt 500 kubikmeter liter, men förlorar lite med reservhjul

Konsumtionen är oacceptabelt att konstatera att efter en vecka av att testa med en balanserad mix av staden och motorvägen, med täta sylt men också många stunder av lättnad, Vi fick 7,0 l / 100 km konsumtion, vilket verkar mycket rimliga vägen, se genomsnitt något över 6,0 liter är mer än troligt. Ja, är motorns prestanda mycket glad för dagen och bara en passagerare, men alla passagerare, bagage och bränsle upp topp är mycket sannolikt att stanna säkert kort och måste gå ner till femte eller fjärde i många ökar.

Men egentligen Kia Sportage föddes som en bil för att möta alla behov, och för specifika resor, räcker denna makt. Naturligtvis, för dem som utövar en hel del av väg, välja att blockera ytterligare 141 hk 3000 euro verkar inte ett dåligt alternativ... och jag insisterar. Det finns sju års garanti men egentligen inte behöver.

Expertrecensioner

Vi gillade mer

  • byggkvalitet
  • teknik
  • Kvalitet / Pris

Vi gillade minst

  • förvirrad erbjudande
  • balansering suspension

Notera: 8,6