bil tester

Mercedes-Benz C-klass 2014, Touchdown

Vi får bakom ratten premiären av den nya generationen av Mercedes-Benz C-klass 2014, en modell låtsas förnyad steget BMW och Audi. Under en kort touchdown får vi bakom ratten i C 180 bensin och 156 hk C 220 CDI med 170 hk. Båda maskinerna.

I mitten av mars uppmanade Group Ithra oss att göra en kort Touchdown av den nya, revolutionerande C class Mercedes-Benz, en lyx salong som nu finns på spanska återförsäljare som huvudalternativet till modeller som Audi A4 eller BMW 3-serie.

Kroppen av den nya Mercedes-Benz C-klass 2014 mäter 4,69 meter lång, 1,81 bred och har en hjulbas på 2,84 meter, vilket motsvarar en ökning i alla åtgärder utom höjden. Denna förbättring är tydligt i utrymmet för passagerare, belyser initialt medan baksätet framåt, intrycket är att vara i ett fordon med en storlek som är större än, att hitta en bra separation mellan förare och passagerare.

Interiören visar en kvalitet i material som aldrig tidigare skådats i ett fordon av denna typ, belyser en trä mittkonsol som domineras av en stor skärm där du tillgång till set-up av bilen, luftkonditioneringen eller multimediasystem i början. Läder versioner, förutom att användning av detta material i sätena, även De omfattar den på instrumentbrädan och dörrar, medan tyget varianterna inte har denna möjlighet. Ändå i det andra fallet, mjukplast är korrekta och tilltalande vid beröring.

Ratten, ny design, Det hjälper till att hitta en bekväm ställning och ergonomisk körning, Tack bland annat till stolsjustering i höjdled och ryggstödet elektriskt. När det gäller BMW 3-serien, inte Mercedes-Benz C-klass inte ger möjlighet att sänka sätet allt att vissa människor, som jag skulle vilja. Sittbrunnen i BMW är mer fokuserad på sports medan Mercedes-Benz gör mot komfort och lyx.

Multimedia ledningssystem kan vara komplexa i början. Den nya Mercedes-Benz-systemet lämnar mytiska tråd på mittkonsolen för en touch systemet måste anpassas för att ta kontroll över kontrollerna. Det kan också vara så att jag under den korta tid hade bilen inte låna honom mycket uppmärksamhet.

Mercedes-Benz C-klass 220 CDI Automatisk

Det var dags att komma bakom ratten i den nya generationen av tyska saloon och vad bättre att göra med AMG-sportpaket i kombination med en fyrcylindrig dieselmotor, 2,2-liters deplacement och en maximal effekt på 170 hk. Växellådan var sju-växlad automat.

Jag har alltid varit ovilliga att mekanisk diesel person, men den här gången Mercedes-Benz har gjort en stor insats för att få oss att tro att det är en gas drivmedel. Detta är tydligt i ljudet, belyser särskilt i kupén från 2700 varv per minut, vid vilken motorhastigheten gör vinna fordonet. På långa marscher, inte förrän långt förflutna 1500 rpm när kraften noteras. Ljudet är bra med hög hastighet medan på tomgång eller låg uppfattas inne om vi inte bära radion.

det har olika körlägen, eco, Comfort, Sport, Sport + och Individuella. I det första och andra fallet motorn är långsam för oss, det är nödvändigt att trampa på gaspedalen några sekunder innan behöva göra omkörning att inte hamna i trubbel, något som inte sker under de senaste två lägen. I dessa är växellådan alltid i korta marscher, så att vi kan ha prestanda vid minsta antydan med gasreglaget.

Suspensioner, även med AMG-paketet, De har fokuserat för komfort, eftersom det sker med den nya servostyrning. Detta trots att den varierar sin hårdhet beroende på vårt utbud i uppsättningen upp bilen verkar mjuk och intuitiv. Föraren inte förmedla vad som händer under hjulen, vilket ger oss känslan av att sväva.

En konsumtionsnivå, har gjort mindre än 100 km rida, jag kan inte ge riktig information. Den inbyggda datorn gjorde 7,3 liter / 100 km, en siffra som uppnåddes genom att utföra en drivande stad, motorväg och ständigt glada sätt.

Mercedes-Benz C-klass 180 Automatisk

Vi fick sedan sportiga och dieselmotorn för att införa passagerarutrymmet i en vanlig variant drivgas och automatisk ändring av sju relationer.

Vid en första anblick, som två helt olika fordon. Interiören tyg i andra, mindre sportratt och en mittkonsol med färre knappar och mörk yta är de viktigaste tecknen på skillnad, men det finns mer. Motorn.

Utan tvekan, för dem som uppskattar denjämnhet, förfining och ljud en bensinmotor skulle rekommendera, eftersom tillgång till området, C 180. En stegmotor, som från låga varvtal och ger tillräcklig kraft för att driva fordonet utan problem, även om det är inte förrän efter 4000 rpm när detta börjar ta form och förstärknings hastighet märkbart.

den genomsnittliga förbrukningen av datorn ombord märkt var 11,9 liter / 100 km, siffra representerar inte den faktiska förbrukningen, men data visar nära propeller köpgräns eftersom som med diesel, inte vid något tillfälle har gjort snål körning, snarare tvärtom. Skillnaden i förbrukningen mellan en och en annan motor är aprecible.

Växellåda, både bensin och diesel märkbar långsam körlägen Eco och Komfort, vald hela tiden långa marscher. Det är i Sport och Sport + funktion när vi märkte liten förbättring i förändringstakten, förutom att visa återhållsamhet när släpper gaspedalen.