bil tester

Victory Gunner test: Löpning och slutsatser (II)

Vi startade detta stora cykel för att kontrollera sina förtjänster på vägen. Fantastisk för långa resor och förlorade i ett hav av asfalt, men relativt bekvämt för en cykel varje dag. Det är skrymmande men hanterbar för förare av alla storlekar.

Jag medger att den första visuella intrycket av Victory Gunner är förödande. Scary undrar om den enorma storlek är det, kan en person av min resning hanteras med lätthet på Victory.

Det är omöjligt att inte lägga märke till det estetiska cykeln. Hur vackert det är! en motorcykel typ bobber Det kan inte vara så att du skulle ha i ditt garage, men Det är omöjligt att inte erkänna den naturliga skönheten i denna typ av moticicletas. Denna speciella ett är en framgång i varje vinkel. Och du kanske inte har en lång tradition, men de uppgifter i den estetiska delen är välgjorda Iowa.

Nyckeln är införd i den vänstra sidan av cykeln, mellan de två cylindrarna. Den analoga hastighetsmätare formade klocka retrolumina i en mycket djup blå och har en liten display med färddator i botten. Intressant det är att storleken av talen hastighetsmätare minskar drastiskt från 120 km / h och det är omöjligt för oss att inte bli distraherad för mycket att slå för att se hur snabbt vi går vidare om vi köra fortare. Eftersom den maximala hastigheten är 120 km / h på det snabbaste sättet det borde vara nog ... rätt?

En enkel rutt vägar och en jämn kurva, är det bästa området Gunner

Undertrycker avgasljud lovade att vara dånande

Efter en elektrisk cykel låta avges när tändningen börjar bli dags att dra den och vänta på grunden till de omgivande byggnaderna med sina dånande ljud faller. Men en liten besvikelse invaderar min kropp för att höra ett rytande decaf. Sannings har mer 'hjärta' som avgasljudet, som kommer att vara motorn och slå den som gör de uppgifter Kilometer svansar i svart har misslyckats med att göra. Det är inte en fråga som inte kan fastställas om du vill ha några extra decibel, eftersom mellan tillval finns det andra läckor som säljs som tillbehör. Det beror på smak.

Hållning, hur skulle det kunna vara annorlunda, är de avancerade ben och något öppet. Armarna sträcks för att nå styret, och i mitt fall måste jag gå lite tillbaka för att hitta en position som gör att jag kan bekvämt hantera cykeln. Framsteg och volym på cykeln är en fråga om tull och befria sinnet från fruktan, eftersom det först inbjuden till en alltför försiktig beteende, kilometer blir det lätt att kontrollera. Den maximala bredden kommer att markera styret och även om inte som 'råttfälla' i stan som andra motorcykel, det är mer tillåtande än det antyder.

I själva verket, en punkt som trötthet mer än storlek, är hårdhet clutch. Handtaget är avsedd för användning över vägen (färre växlingar), vilken stad (ständiga förändringar) på grund av dess korta vägen får sällskap av en touch som mycket kraft bör tillämpas. Strax efter Victory Gunner testade Magnum som hade samma känslor. Förändring är grov att engagera vissa redskap och låter överdrivet, men det är inte en kritisk punkt, eftersom det har kantats med muskel karaktär Gunner.

du kan inte luta mycket innan du vidrör fotstödet på golvet

bra hantering. En nyckel: sitsen 635 mm mark

Dessutom lång utväxlingsförhållanden cirkulera förhindra mindre än 40 km / t på andra utan att märka att cykeln frågar gasen och motorn lider olycksoffer. Det är därför vanligt att använda först flera gånger vi skulle vilja, men sanningen är att elasticiteten hos varje växel är oändlig och kan återhämta sig från en mycket låg växel dåligt val av hastighet. Det noterar att dess naturliga terrängen är på andra sätt, med oändliga horisonter och inga byggnader på alla hörn.

Den enkelstötdämparen fungerar och är bekväm. Dess rutt 75 mm inte tillåter oss att spendera en hel del farthinder och det är en fråga om vana plocka den perfekta platsen, och när du har det, är det ganska bekvämt. För rese långa sträckor är en glädje att bestå med en suspension höjd och 130 mm teleskopgaffel vid fronten. Utväxlingsförhållanden inbjuder till ändlösa spår av femte eller sjätte; beroende på situationen. Den sista mars behåller mycket lite motorbromsning Släppa gaspedalen förmedla en känsla nästan neutral, men att hålla en konstant kryssning är perfekt. Bästa från 110-120km / h.

Femte det används ofta med större retention och bekvämare för användning mellan 100 km / h och 120 km / h. Om du använder denna 'bobber' för allt neller kommer att vara tills de passerar 200 km när du ser bränslereserv varningslampor. Eftersom vi har en tydlig indikation på den återstående bensin, måste vi titta på en liten förbrukning, även om många motorcyklar insättningar mer eller mindre platt, är det vanligt att hitta denna brist. bränsletankens kapacitet är 17 liter.

Estetik är en lyx. Hur vackert det är att se det hända!

Propellern är oändlig på alla sätt. Han sjätte är 'Overdrive'

Förhållandet mellan föraren med Gunner är harmoni. En promenad är lätt att bli en stor väg och säkert trevligare att avnjutas vid varje hastighet. Dess handlingsutrymme är mellan 2200 rpm och 4000 rpm. Därifrån samtidigt ger honom motorcykeln, inget behov av att få det att fungera. Inte inbjuden att gå fort, men inte långsam om letar efter bra acceleration och hög toppfart. Stabilitet är hög och vinden piskar Gunner med kraft mot föraren eftersom ingen aerodynamisk skydd. Men som du vet innan du köper att se återförsäljaravtalet av logik.

Sportighet begränsas av låg kroppslängd 120 mm och ett fotstöd ner vidröra marken långt innan fordonsstabilitetsgränsen. En kraftfull delvis stabilitet bör erkännas om däcken generös bredd och storlek 130/90 R16 för de främre och 140/90 R16 för den bakre. En profil, extremt hög sant att dämpar ojämnheter och ökar komforten. Bromskraft är tillräcklig och ABS som standard, garanterar att öka.

Den inbyggda datorn finns digitalt disk och en partiell kilometer, total tid och lite information. På dagarna display det är korrekt, men natten ljusa blå bakgrundsbelysning gör det lätt att tappa fokus efter denna typ av ljus. Ledes tom skulle vara mer intressant.

Dina däck är bredare på fram- och bakaxeln

Annars njuta av det blir en grundläggande förutsättningen för Gunner och hanterbarhet som initialt verkar vara en kritisk punkt positivt överraskade när vi vant sig cykeln. Tack vare sätet 635 mm från marken och att alla förare kan anpassas till det (Även för maximal komfort är så liten recomedanble mäter 1,75 meter), har en bobber full av personlighet och överkomligt pris som möjligt.

Expertrecensioner

Vi gillade mer

  • estetik
  • Hanterbarhet för volym
  • Eslasticidad gear

Vi gillade minst

  • Använd först <40 km / h
  • klock~~POS=TRUNC
  • Tryck koppling stad

Notera: 7.4