bil tester

2015 Mazda6, analyserade steg för steg

Den genomsnittliga storleken saloon Mazda förnyas. Estetiskt presenterar några ändringar från den nuvarande modellen, men ökar dess säkerhet och tekniska innehållet. Priserna för 2015 Mazda6 börja från 27,925 euro, men om vi lägger kampanjer och PlanPIVE, kostnaden reduceras till 21,812 euro.

6 har alltid varit Mazda bud på segmentet medelstora sedaner. 2012 lanserades en ny generation, utan det var en ny modell. Nu, mer än två och ett halvt år senare, det japanska företaget presenterar 2015 Mazda6. Continuista men en mer förfinad design och förbättrad i alla aspekter, från insidan, teknik, genom kvalitet, mekanisk och säkerhet. Allt detta utan att förlora de värden som alltid har förknippats med denna modell, som inkluderar utmärkt värde för pengarna.

exteriör design

Filosofin KODO följer Mazda under flera år. Denna unika stil kan du skapa riktigt attraktiv design globalt. Oavsett vilken kontinent vi är, desto 2015 Mazda6 som alla. Dess avant-garde linje och uppmärksamhet på detaljer har subtilt förbättrats i denna nya generation. Den främre galler har en mer muskulös konstruktion utvecklats. nya uppsättningar av däck, att integrera upp till 19 inches. Strålkastare, fram och bak, har en vassare design och att ha full LED-teknik (standard från Style + avslut).

New Mazda i juni 2015

De hjulhusen har också arbetat för att visa en mer framträdande utseende. Under tiden hyttutrymmet bibehåller coupé linje, lutas bakåt, som förvaltar att generera en solid och sportig lika. till toppen hela kroppen kommer att finnas tillgänglig i nio olika färger, två mer än nu, eftersom färgerna silver och titan Flash Sonic lägga hittills endast tillgänglig i Mazda3.

Familje kropp är mycket väl löst

inredning

Återförsäljaren exteriör har varit i kabinen. Känslan av kvalitet, som redan är närvarande i den föregående Mazda6, förbättras genom inkorporering av nya material. Dessa ger inte bara få Premium extra, men också att du kan skapa en harmonisk och sofistikerad atmosfär. Asiatiska förfining överförs igen till Mazda sedan.

Så inne i Mazda 6 2015. Nu med Head Up Display.

Heads-up Cockpit koncept behålls men reviderade att kunna ge bättre nivåer av design och komfort. De viktigaste förändringarna till följd av detta arbete är bosatta i, complatamente nytt, med större dimensioner central tunnel. För första gången innehåller en elektrisk parkeringsbroms är tillåten. Genom att ta bort spaken, är det möjligt att skapa mer lagringsutrymme.

I den överliggande konsolen knappt märkbara förändringar, är den mest märk omlokalisering av sju-tums pekskärm, som nu är placerad på högre mark för att möjliggöra bättre synlighet och hantering av föraren. Luftutloppen av luftkonditioneraren ändrar också, liksom det material de är tillverkade, aluminium. Detta är töjbart till andra element, såsom dörrhandtag och knoppen av växelspaken. Syftet med dessa förändringar var att eliminera mycket hårda plaster.

Underhållningssystem nya Mazda 6

Som sagt, är materialen förbättras. Dessa är kända i hela interiören, men särskilt i chintz. Serien kommer Mazda6 med svart tyg, men inom de valfria punkter är nya garveri. Huden har ersatts av läder, plus en ny svart-vit kombination tillsätts. Detta är bara tillgänglig med Premium Package Luxury finish.

Komfort och utrustning

C / D är extremt konkurrensutsatt europeiska segmentet, Det är viktigt att en modell av denna marknadssektor uppvisar utmärkta nivåer av rymlighet och komfort. Båda punkter är viktiga när du gör inköp av en saloon. Mazda vet detta och även om sex och hade en stor uppskattning i detta avseende har 2015 versionen har förbättrats ytterligare.

Den nya Mazda 6 gränssnittet är mycket användbart och praktiskt.

Alla säten har bra komfort. Fronten får de bästa uppgifter om detta, men baksidan är slående för sin komfort och bredd. Fyra passagerare kommer att resa löst utan problem, bara en femtedel lider mer i det centrala torget. Utrymme för dem alla är mycket korrekt, precis som sina paket.

Stammen ändrar inte alls erbjuder fortfarande 480 liter kapacitet. De flesta är fortfarande dimensionerna hos vagn versionen, som visar litet som 522 liter, utbyggbart till 1664 med den andra sätesraden vikta 60:40.

Mazda 6 Wagon erbjuder 522 liter i bagageutrymmet, som kan förlängas upp till 1664.

För utrustning som integrerar all denna utrymmena är det bäst att tala om finish. Som utgångspunkt har vi två olika nivåer, stil och lyx, men var och en har extra paket som kan förlänga den tekniska innehåll och kvalitet. Således har vi Mazda6 2015 finish är som följer:

efterbehandling Style
BizonenSystem Brake Assist Stad
i-ELOOP regenerativ bromsningVittne Tire Pressure
Hill Start Assistantfarthållare
Sensor ljus och regnA2DP (Bluetooth)
17 tums hjultonade bakre fönster
Elektrisk parkeringsbromsKommande / lämnande lampor homne
MZD Connectpekskärm 7 tums färg
Stil + paket (valfritt Navigator)
Full LED-strålkastare med dagtid funktionfrontgallret med tredimensionell effekt
Parkeringssensorer Del. Och efter.digital ljudutsändning (DAB)
Blind SpotBakre Traffic Alert
lyx yta
Head Up DisplayFull Smart och adaptiv rikt LED
inredning PremiumBose stereo högtalare + 11
Keyless entryBrowser + backkamera
inbrottslarmUppvärmda framsäten
19 tums hjul blackoutVäxelpaddlar på ratten + taklucka (automatiska varianter)
trötthet detektorNärvaro system bakre bromsning
Varning och filbyte förebyggande
Premium-paketet
läderklädselFörarsätet justering 4 Funktion
Förarstol med minnePassagerarsäte med elektriska justeringar
paketresa
Adaptiv farthållare och nödbromsningAutomatisk växellåda med Sport lägesomkopplare

Den SkyActive tekniken följer den nya Mazda 6

mekanik

Igen Mazda sysselsätter sitt utbud av högeffektiva SKYACTIV motorer. Denna består av två bensinmotorer och diesel blocket kommer att kunna erbjuda två varianter av makt. Alla rum kombineras med manuell eller automatisk växellåda. Dessutom är de flesta av kombinationerna finns med i-ELOOP den nya regenerativa bromsen Mazda. Den avancerade skärsystem i-stop tomgång är standard på alla modeller. Dieselmotorn modeller Wagon nu också förekomma med allhjulsdrift (AWD) Mazda ny generation.

Således har vi 2015 Mazda6 mekaniska konfigurationer är följande:

SKYACTIV-G 2,0 (145 hk)SKYACTIV-G 2,5 (192 hk)2,2 SKYACTIV-D (150 hk)SKYACTIV-D 2,2 (175 hk)
motortypInline 4-cylindrig DOHCInline 4-cylindrig DOHCInline 4-cylindrig DOHCInline 4-cylindrig DOHC
förskjutning1998 cc1488 cc2191 cc2191 cc
kompressionsförhållande14: 113: 114: 114: 1
Effekt (CV)145192150175
Maximalt vridmoment (Nm)210256380420
överföring6 MT6 AT6 MT6 MT

dragkraftleda leda leda leda
Max. (Km / h)208 223 210223
Acceleration (0-100 km / t)9,5 sek7,8 sek9,1 sek 7,9 sek
urbana konsumtion7,1 l / 100 km8,5 l / 100 km4,7 l / 100 km 5,5 l / 100 km
landsvägs konsumtion4,6 l / 100 km 5,0 l / 100 km3,4 l / 100 km3,9 l / 100 km
kombinerade konsumenten5,5 l / 100 km 4,8 l / 100 km3,9 l / 100 km 4,5 l / 100 km
utsläpp129 g / Km 148 g / Km104 g / Km 119 g / Km
kategoriEuro6 Euro6 Euro6 Euro6

Mazda 6 fortsätter att förbättras efter varje recension

priser

Även den spanska marknaden redan officiella priser för 2015 Mazda6 kommer introduktionserbjudande inkluderar ett antal rabatter (Pive plan Rabatten, finansiering) som kan bli högre än 6000 euro. På den nedre sidan av skalan hittar vi 2,0 SKYACTIV-G 145 i färgen trim, vilken pRecio utgång är 21,812 euro, inklusive dessa inledande erbjudanden.

Inom intervallet av priser, kommer den övre änden komma representeras av 2,2 SKYACTIV diesel enhet med 175 hk, automatisk växellåda och fyrhjulsdrift. Lyx motsvarar finish, med paketen Premium och resor. Det högsta priset kommer att vara 41,745 euro, men om vi tillämpar samma rabatter ovan budgeten minskas till 35,613 euro. Vagnen enheterna utgör något extra pengar.