bil tester

Konsumtion test (II): Peugeot 308 1,6 BlueHDi 120 EAT6

Vi testar Peugeot 308 1,6 BlueHDi EAT6 att kontrollera hur mycket sanning finns i bränsleförbrukning homologe. Det är dags att möta stadstrafik och slutligen vet konsumtion siffran efter mer än 1400 kilometer i alla typer av vägar och villkor.

Vi följer med djup provförbrukning Peugeot 308. I den första delen sa jag dig de resultat som kan erhållas cirkulera på snabba vägar men lackmustest veta sparsamhet av en bil är det urbana rutter. Här, med täta gripanden och slits, siffrorna är alltid skrymmande. den Peugeot 308 1,6 BlueHDi EAT6 Homolog endast 4,0 l / 100 km i detta område, en så imponerande siffra som ouppnåelig.

Det är sant att över korta avstånd utan mycket trafik och är särskilt försiktig med gaspedalen pedal've lyckats spela in något över 5 liter med Peugeot, men dessa data erhålls vid speciella tillfällen och är inte representativa för verkligheten. I en urban krets 100% lång och varierade den resulterande förbrukningen var 6,9 l / 100 km.

Numret är inte mycket överraskande och är i linje med många av de alternativ segmentet. I alla fall ihåg att bevis på verkliga cirkulationen i stan kan påverkas av många faktorer och avvikelser i konsumtionen kan vara mycket högre än i väg, men det finns referensdata.

I-Cockpit, en intelligent lösning

Förutom sin törst, är det värt att stanna för att prata i-Cockpit. Denna term är att den använder Peugeot att diskutera den konfiguration som visas i framför föraren består av en mycket liten ratt och instrumentpanel som visas ovanför den och inte genom bågen som vanligt.

Det tar tid att vänja sig den placering som är konstigt i början, men snart uppskatta dess fördelar. Bland annat på grund det lilla hjulet av i-Cockpit är idealisk för manövrering. Sikt bakåt är inte bra på grund av den lilla storleken på fönstret och bredden av de C-stolparna, som jag var inte problem sensorer har främre och bakre parkerings förutom den bakre kammaren. För att ytterligare förenkla saker och ting finns även automatiska parkeringssystem Park Assist.

Fram till denna punkt jag redan har talat om konsumtion i staden och motorväg peugeot 308 Tänk om det tillsammans? För mer än 300 kilometer jag beräknade förbruknings gör alla typer av förskjutningar i varierande förhållanden med ett resultat på 5,8 l / 100 km.

Vid denna tid blev det klart specialchassi tuning den galliska modellen med en suspension som erbjuder en perfekt kompromiss mellan komfort och stöd. Kropps svängningar är knappa och den ojämna ytan så som verkar sippra färdas i en bil från en högre segment.

Samtidigt EAT6 transmission har lämnat en bitter eftersmak. Oftast fungerar försiktigt, men vissa minskningar är en något abrupt förändring, särskilt när vi tränar en glad åktur. Vad jag inte kan få någon men hastigheten övergångar från en växel till en annan är mycket snabb.

Det återstår bara att nämna redan det slutliga testresultatet: 1,434 kilometer i konsumtionen var 5,3 l / 100 km. Du ser resultatet är mindre än du kommenterade i föregående stycke, eftersom många fler kilometer av motorvägen terräng som gynnar genomsnittliga droppar lägga upp.

slutsatser

Utan tvekan Peugeot 308 är en av de bästa kompakta som långa resor. Deras suspensioner behandlas med största omsorg för de åkande, är ljudisolering riktigt bra och opåverkad beteende har inga element som resulterar i en hög åkkomfort som överträffar även det av många högre modeller segment.

BlueHDi motor 120 hk 1.6 är ett utmärkt val, förmodligen den mest intelligenta av den franska kompakta dieselområdet. Konsumtionen kan bli riktigt lågt väg och överensstämmer med korrigerings staden alltid visar en prestanda och positivt svar.

Denna 308 mekaniker så bra att det blir onödigt att ta steget till en högre drivmedlet som 150 hk 2,0 BlueHDi redan testat 308 SW. 2,0 liters motorn kostar 1.750 euro mer än 1,6 liter och ger oss en något högre prestanda, även om inte saknas klo kontrollera motorn 120 hk.

Å andra sidan gjorde det värt förändring EAT6? Det kommer att bli en fråga om smak. Generellt ger större komfort plus sex-växlad manuell växellåda, men det är också sant att automatisk växellåda är en kostnad överskridande på 1200 euro jämfört med manuell. Om jag var tvungen att besluta glömmer jag nog Engine 2.0 och EAT6 återinvestera dessa besparingar i utrustning.