bil tester

Tesla Modell X P100D test (och vilda Löjligt läge)

Medan Tesla är installerad i Spanien hade vi möjlighet att komma bakom ratten i Model X, en modell som ger en oförglömlig körupplevelse. Vi försökte, den mest kraftfulla versionen av intervallet P100D, utrustad med funktioner som Löjligt läge och autopilot.

Falcon Wings har dörrar är kännetecknande för modell X

Det finns några bilar så fascinerande som Tesla Model X, en unik modell i sitt slag. Det verkar resultatet av en korsning mellan en SUV och en minibuss, är 100% elektrisk, prestanda rodna mer än en superbil teknik och svämmar över på alla sidor. Om Model X och en sensation på papper, kan jag berätta räknar med att körupplevelsen ännu mer intensiv.

Låt mig berätta mina intryck innan bakom ratten av denna modell tas i perspektiv extra utvecklingen av Tesla att komma hit. Det är värt att komma ihåg att många har försökt men få unga varumärken kan säga att de har varit revolutionera bilindustrin. Tesla grundades 2003, gör fyra dagar som de säger, och har sedan dess inte bara ristade en nisch vid sidan av stora historiska producenter med mer än ett sekel av liv, utan också en hänvisnings elektrisk rörlighet och autonom körning.

Den amerikanska tillverkaren vann världsberömmelse med Tesla Roadster, de första 100% elektriska sport. men det var inte förrän 2012, med en presentation av sin andra modell, när han kom boom: Tesla Model S var den första elektriska premium sedan och påskyndas världens övergång till hållbar energi. De har bara varit fyra år sedan hans födelse, men Model S är nu helt enkelt det mest önskvärda elektriska sedan, med tusentals enheter säljs över hela världen.

Bild 1 - Foton Tesla Model X P100D testetBild 2 - Foton Tesla Model X P100D testetBild 3 - Foton Tesla Model X P100D testetBild 4 - Foton Tesla Model X P100D testet

Tesla Model X test bilder P100D

Men fördelen att Tesla inte fast positionerade i sin kategori. Ur min synvinkel den stora förtjänsten är att sitt starka engagemang autonoma och elfordon har tvingat resten av branschen för att ändra, att följa denna väg som de traditionella varumärken har spenderat många år passerar bara sporadiskt och tveksamt.

Den mest avancerade SUV på planeten

Att vara uppenbart den gradvisa ökningen av produktionssiffror, vilket kommer att orsaka öppnandet av nya gigafactorías, är det inte förvånande att efter framgångarna med saloon sortimentet utökas med en ny modell, som började säljas i slutet av 2015. den Tesla Model X, som jag har haft möjlighet att köra, bör vara mer praktisk och beboeligt än den sedan men den amerikanska varumärket hade uppenbarligen inte bara ville ha en högre Model S, men en bil med personlighet.

Att upprätthålla karakteristiska formspråk av kaliforniska företaget i bilden av Model X står särskilt vertikalt öppnande bakdörrar Falcon vingar (vingar hök), som redan har blivit dess signum. Inte minst på grund av att öppningen är en visuell fest.

Twit införas: 849594702533984256

Men också öppna upp, detta system är mycket mer sofistikerad än den berömda måsvingedörr eftersom den använder dubbla gångjärn: A mellan den övre delen av dörren och taket och mellan den andra upp i fönstret och kanten av själva dörren. Så du kan böja lämnar dörren nära karossen vid behov, vilket gör att öppna även när det finns lite sidoutrymme. I själva verket, Det tar bara ett utrymme på 30 centimeter för att öppna dem.

Som om detta inte vore nog fascinerande, är öppningen helt elektriska och systemet har sex sensorer på varje dörr som detekterar närvaron av hinder. Med denna information de komplexa lederna justerar öppnings- och stängningsrörelsen automatiskt undvika slående en person, en bil eller ens garagetaket, sträcker sig mer eller mindre beroende på omständigheterna.

Vertikala öppna dörrar ge enkel tillgång till den andra och tredje sätesraden

Hawk vingar ger en riktigt bekväm tillgång till den andra och tredje sätesraden i denna modell interiören Den kan konfigureras med fem, sex eller sju säten. Sätena har en längsgående förskjutning elsystem för att ge mer rymlig ingång eller för att ställa in fördelningen av passagerarutrymmet till vår belåtenhet.

Förardörren öppnas automatiskt mellan 20 ° och 45 ° (beroende på de hinder som detekterats av sensorerna) som vi närmar sig bilen och stänger utan att röra bromspedalen. Passagerardörren kan också öppnat denna makt och liknande hök vingar på distans genom att trycka på en knapp smart nyckel eller genom att trycka lätt på handtagen krom färg på kroppen.

Genom att nu har du gissat att bakluckan har också elektrisk öppning. Lastvolymen varierar sittplatser konfiguration, stående mellan 2180 och 2494 liter. Den har en dubbelbotten, perfekt att sätta på botten kablar Batteri ladda Liksom sätta huset på ryggen och vill ha mer utrymme? Inga problem, under den främre huven finns också ett förvaringsutrymme med en ytterligare volym av 187 liter.

Stammen är mycket stora, särskilt i höjd, är helklädd och har mycket regelbundna former

De yttre dimensionerna av Model X garanterar en mycket beboelig interiör. med 5,04 m lång och 2,07 m bred inte förvånande att utrymme för var och en av de sju platser är generöst. Även i den valfria tredje raden rymmer vuxna av medellängd utan svårighet trots den kraftiga nedgången taket.

Den Autopilot 2.0 tar den nödvändiga hårdvaran för full autonom körning i framtiden

Den kraftiga nedgången taklinjen karaktäriserar silhuetten av den amerikanska SUV ger inte bara ett mer dynamiskt utseende men bidrar med sin bit till exceptionell aerodynamik eftersom det gör klart mycket låg koefficient Cx 0,24. Bakom det är toppad med en aktiv bakspoiler justera sin position beroende på hastigheten. Spoiler ökar downforce ner på bakaxeln för att tillhandahålla den Modell X för större stabilitet och förbättrar även väg autonomi 1,6%.

den panoramavindruta som sträcker sig förbi pelaren och slutar ovanför de åkande i framsätena ger en fantastisk sikt framåt, medan pelaren lutar dämpar vision i vissa vänstervarv. Den innerbackspegel ger synlighet bara för att havet nackstöd av de två bakre raderna täcker en stor del av fönstret. Det är inte heller en stor sak eftersom den bakre kameran ger utmärkt bildkvalitet som upptar hälften av multimedia display.

Den bakre spoilern är en lösning av aktiv aerodynamik

Kroppen kan bada i en palett av sju färger (vår testenhet bär grå Midnight Silver) och interiören är klädd i lyxiga material liksom taket av Alcantara och läderklädsel, båda med olika nyanser att välja mellan, eller aska trä trim eller kolfiber. Känslan av kvaliteten är hög och om anpassning är felfri.

Instrumentbrädan har rena linjer och en minimalistisk look, i den mån Det finns inga knappar för att starta eller aktivera parkeringsbromsen eftersom dessa funktioner är automatiska: elmotorn börjar att trycka ned bromspedalen och parkeringsbromsen avlägsnas när man väljer en växel. Den breda mittkonsolen försöker många fack där du lämnar objekt och det enda som jag missat är en bas trådlös laddning för smartphones.

minimalistisk design med nästan total avsaknad av fysiska knappar

Otaliga funktioner och konfigurationsalternativ

Huvudattraktionen är utan tvekan, enorm 17-tums pekskärm som är ordförande instrumentbrädan. Det är den största av bilindustrin och representerar den sanna hjärtat av vår erfarenhet ombord eftersom det är sättet att använda och anpassa otaliga funktioner.

Från pekskärmen, som söker en enastående upplösning, är det möjligt att öppna och stänga motordrivna dörrar, väljer profiler föraren, använda telefonifunktioner, trassel med multimedia alternativ, inklusive online streaming digital radio, radio eller tjänst Spotify, anslut klimatkontroll säten, internet via en webbläsare, hantera makt och batteriprogram omladdningar, varierande körlägen eller är chef för navigation med trafikinformation i realtid, bland många andra saker.

Systemprogramvaran får regelbundna uppdateringar satellit så att bilens prestanda ökar, är mediaspelare förbättringar uppnåtts, modernare kartor erhålls, designar menyerna uppgraderas eller Autopilot funktioner läggs mer. Naturligtvis öppnar också dörren till överraskande och roligt Ägg (påskägg) och mest karakteristiska för Tesla.

Bland annat på den centrala skärmen kan du se hur och när man ska tillbringa batteriet

Längst ned i kontrollinställningar skärm klimat, som också avstå från fysiska knappar är koncentrerade. Det går ett steg längre än traditionella luftkonditioneringssystem eftersom HVAC-systemet Tesla uppbär ett HEPA-filter, liknande den som används i operationssalar. Sålunda utöver de traditionella funktionerna för cirkulation med utomhusluften och återcirkulationsluft, har denna SUV sätt försvar mot biologiska vapen vapen som avlägsnar 99,97% av luftföroreningar, pollen, bakterier, virus och skapar positivt tryck i kabinen för att skydda åkande.

Några av de uppgifter mycket komplett multimediasystem kan även manövreras från multifunktionsratten, elektriskt inställbara, som överraskar för att kunna koncentrera allt i bara ett par växlar och fyra diskreta knappar. Naturligtvis kan du också interagera med röstkommandon.

Attraktiva digital instrumentering är konfigurerbar

Även den centrala displayen alla ögon fokusera är inte den enda display som förtjänar uppmärksamhet. Genom rattkransen är att visa en helt digitala instrumentpanel visar en digital hastighetsmätare, den vanliga informationen från datorn ombord och navigationsanvisningar. I den centrala delen den representerar fordonet med en realtidsvisning av körning, såsom detekterade komponenter kända drivstöd Autopilot.

Jag kör enhet tar den första versionen av Autopilot, ett system med halv-autonom körning nivå 2 (Totalt finns fem nivåer) som automatiskt justerar hastigheten, stannar i körfältet eller hålla ett säkert avstånd till den föregående bilen, bland andra funktioner. Det gör också flytta bilen på distans genom en app för smartphone, som tillåter fordonet att röra sig 12 meter (till exempel för att ta bort den från en parkeringsplats nära där det inte är möjligt att öppna dörren). I denna korta sättning kan jag kontrollera att autopiloten går mycket bra, särskilt på motorvägar, och är otroligt lätt att använda.

Twit införas: 849567028893687808

Sedan oktober 2016 kan alla modeller införliva Tesla autopilot 2,0. På mjukvarunivå finns det ingen större skillnad i dag med Autopilot 1.0 tills validering går brinnande steg (och fram till lagstiftningen fortskrider). Det viktiga är i hårdvaran. Skillnad från den första versionen, Autopilot 2,0 har åtta kameror i stället för en, har 12 ultraljudssonarsensorer med förbättrad täckning och datorn 360 är 40 gånger mer potent. Resultatet är att du kan se med större räckvidd och precision allt som händer runt fordonet. Potentialen för denna andra versionen är mycket högre eftersom Denna förbättrade autopilot bär den nödvändiga hårdvaran för full autonom körning inom en snar framtid.

myokardial prestanda

Den halvautonoma system uppskattas på långa resor eller sylt, men att njuta av att köra är det bäst att ta tyglarna själv. Och mer i detta fall eftersom den P100D placeras på övre delen av intervallet Model X, ovanför 75D, 90D, 100D. "P" från sitt namn avslöjar att det är en Performance version, bättre prestanda, och "100" fynd litiumjonbatteriet har en nominell kapacitet på 100 kWh. Det är den mest kraftfulla batteriet i katalogen av amerikanska märket och levererar all sin energi till två elektriska motorer, var och en agerar på en axel som resulterar i ett elektriskt system till fyrhjulsdrift.

Up är lätt att glömma vikten och storleken på Model X

Främre motoreffekten är 193 kW och 375 kW baksida. Detta kompletterar både den totala effekten inte är summan av de två krafter men resulterar i 450 kW motsvarande mer än 600 hk. Vid haft någon tvivlar på att modellen X P100D är en högpresterande SUV.

Detta märke modell inspirerad av uppfinnaren och ingenjören Nikola Tesla kan vara en familj bil som kör med en mycket smidig, åtnjuter en stor åktur komfort tack vare ett mycket lugnt rullande. Vid höga hastigheter är det bara något uppfattas aerodynamisk och vägbanebuller men inte alls stör den lugna atmosfären som genomsyrar kabinen.

Den otroliga dualitet Model P100D i den dynamiska delen förvånar. Det avkopplande körning kan sättas åt sidan och njuta av en vild prestanda med bara sjunka gaspedalen med höger fot. På stående, är den här bilen kan accelerera från 0 till 100 km / t på 3,1 sekunder splittra rekordet av någon annan kraftfull SUV som vill stå upp. Faktum är att många kända super stanna kvar här varumärke som Lamborghini Huracan, Mercedes-AMG GT R eller T. Ferrari GTC4Lusso

För maximal acceleration helt enkelt välja läge skrattretande. Om du trycker mer än 5 sekunder, är den nya Plus-läget aktiveras Löjligt

Oavsett hur fort du går, trampa på gaspedalen leder till en våldsam acceleration. Speciellt om den väljs på skärmen hos Infotainment körläge Löjligt, utformad för att ge maximal korttidsprestanda levererar maximal effekt. Med Löjligt läget trycka gaspedalen är som en skenande lastbil kraschade in i baksidan av Model X. spark är vild eftersom accelerationen är momentan, trycka hopplöst mot ryggstödet på grund av en förödande maximalt vridmoment på 967 Nm.

Hur du kan köra både 2,4 ton bil?

En ny programuppdatering som redan är installerat i denna enhet, kan gå vidare och aktivera Löjlig nya Plus-läge att, otroligt det än kan tyckas, ännu mer imponerande eftersom batteriet värms upp till sin optimala för att extrahera all prestanda, vilket resulterar i större kraft och acceleration. Ett framförande av lunacy, särskilt om vi komma ihåg att vi kör en sjusitsig SUV.

En stor funktioner kräver ett bromssystem som kommer att matcha och bromsar förvånade mig för gott. Elektrifierade modeller har regenerativ bromsning för att återvinna en del av energin förlorad i nedgångar och det innebär en annan bil med en förbränningsmotor endast unika touch. Att trycka på bromspedalen i en elbil första klass lagring är att få det återkoppling och sedan broms tar sig så småningom Pedalen måste tryckas ner mer än väntat. Med Model X P100D jag inte har den känslan eftersom broms känsla är mycket lik en vanlig bil. Du kan ha en hel del att göra stora ventilerade skivor 355 mm fram och på baksidan 365 mm Biten av fyrkolvsok målade röda att komma ihåg att vi har en Performance version.

Trots sin storlek, modell X rör sig bra i områden med kurvor

Den P100D tar luftfjädring, inte bara justera fasthet din idiot, men också markfrigången varierar från 137 till 211 mm. Kom ihåg valet efter plats och så, till exempel, om du väljer högsta möjliga position vid en punkt på rutten systemet lagrar denna information och nästa gång vi passerar det suspensionen sätta samma inställningar automatiskt för att komma till den punkten.

Fastställandet av dämpningen är ganska fast och tillsammans med 22-tums hjul Valfri skodd med mycket låg profil (265/35 R22 fram och 285/35 R22 bak) är märkbara brister asfalt, men inte är obekväma. Denna konfiguration gör det möjligt att innehålla oscillationerna hos den skrymmande kropp SUV Tesla överraskande för dess bra smidighet i mycket twisty vägar. I vilket fall som helst, som prioriterar komfort råkade hålla 20-tums hjul som kommer standard.

Långa avstånd på en enda laddning

I en bil 100% elektriska, autonomi är grundläggande och i detta avsnitt den kaliforniska modell möter anteckningar. Tesla Model X P100D har 542 km autonomi enligt NDEC cykeln. Den icke-prestanda (100D) modell extraherar lite mer batteritid och når 565 km. Skivan är Model S, med upp till 632 km räckvidd. Med denna möjlighet på en resa i en elektrisk bil är det inte längre galen.

En destination till destination, har webbläsaren aktuell belastning och befintliga ladda punkter beaktas för att fastställa den mest optimala vägen

Kalifornien modell gör det enkelt. Förutom de vanliga funktionerna i navigationssystemet, Tesla genomför ytterligare några tjänster som är mycket användbar när du planerar en resa. Vid beräkning av en rutt, tar webbläsaren hänsyn till belastningen vid tidpunkten för bilen och visar varför du ska tillbringa superchargers, hur många som används vid denna tidpunkt, beräknar hur lång uppladdning och aktning med mycket kvarvarande last kommer fram till varje belastningspunkt och slutdestinationen. För vår sinnesro det finns lite utrymme för överraskningar.

Model X levereras som standard med en inbyggd laddare 11 kW och eventuellt ingen hög effekt laddare 16,5 kW och olika adaptrar för olika typer av anslutning. Infrastrukturavgifter punkter är fortfarande gröna i Spanien, men Tesla modeller kan laddas in någon typ av plugg med hjälp av lämplig adapter så att du har fyra alternativ att fortsätta att ladda elektriska batterier Model X:

  • vanligt nätuttag: Tanke för dagen till dag, eftersom det tillgriper konventionella uttag vi alla har hemma, samma där vi laddar vår mobiltelefon. På en natt (8 timmar) återvinna cirka 150 km autonomi.
  • Offentliga punkter laddnings: Dessa laddningsstationer på gatan eller parkering vars kapacitet att öka autonomin beror på kraften i varje punkt. Tesla har adaptrar för de vanligaste typerna som CHAdeMO, J1772 eller Mennekes.
  • Laddare vid ankomst (destination laddning)Detta nätverk som skapats av Tesla laddar punkterna 100 kilometer i timmen autonomi och är i hotellområden och restauranger. För närvarande finns det nästan hundra bärare vid ankomst i Spanien, även om antalet ökar stadigt.
  • Kompressorer (överladdare): De är snabba laddningspunkter placerade på strategiska platser linjer som förbinder långväga resor. Hur snabbt är de? Det är helt enkelt den snabbaste bördan av världen kunna tjäna 270 km räckvidd på 30 minuter. Spanien har installerat 10 stationer med totalt 54 laddare och den amerikanska varumärket förväntas att antalet stationer ökar markant i år.

Tesla meddelar påfyllningsgrad i Spanien: 0,24 € / kWh

Hur skulle det kunna vara annorlunda alla dessa egenskaper har ett mycket högt pris. Tesla Model X P100D kostar 166,050 euro, ett belopp som måste tillsättas några tusen euro mer om vi ser på listan över tillvalsutrustning. Även om naturligtvis priset är tillgänglig för några fickor, verkar det inte en oproportionerlig utlägg med tanke på slutprodukten och det är den övre änden.

För dem som tyvärr inte har en sådan budget ventilerad måste inte glömma framtiden Tesla Modell 3, bilen kommer att placeras tillgång modell Tesla och lovar att vara lika avancerad som modell X, men med ett mer överkomligt pris. Det har genererat ett sådant spänning som 150.000 bokningar tas emot inom 24 timmar så det är en kommersiell framgång, även om det inte har ens börjat produktion. Det kommer också att följa utvecklingen av Tesla Model Y vilket kommer att öka utbudet SUV varumärke.

Tesla Model X har ingen konkurrens på marknaden

Något är perfekt för dem som är intresserade av att ha en Tesla modell i ditt garage är inte längre nödvändigt att gå utanför våra gränser för att bli en enhet. Företaget leds av den karismatiske Elon Musk blomstrar: förra Tesla har redan börjat landa i Spanien. Huvudkontoret är baserat i Barcelona och även om det låter att köpa sina bilar på nätet sedan december förra året 2 finns också ett säljteam både i Barcelona och i huvudstaden. Madrid och Barcelona kommer att vara de första spanska städer där fysiska butiker öppnas i den andra halvan av 2017.

Närvaron i vår marknad, inte bara förenklar köpprocessen men också till nytta för garantin för sina modeller som säljs här. De åtta års garanti med obegränsad körsträcka för batteri och drivlina fyra år eller 80.000 km för resten av bilen. Tesla rekommenderar en översyn varje år pass, men inte för att upprätthålla garantikrav.

Expertrecensioner

Vi gillade mer

  • autonomi
  • åkkomfort
  • myokardial prestanda

Vi gillade minst

  • högt pris
  • Design något fadd

Notera: 9.0