bil tester

Audi S5 Coupé test balansera på fyra hjul

Audi A5 fortsätter att förnya sitt sortiment steg för steg. Den innehåller en rad imponerande möjligheter. Eftersom det mest effektiva familjen till RS dominerande 5. Det är dock Audi S5 Coupé, varefter vi får bakom ratten, som har den högsta jämvikter.

Renoverats från topp till botten, A5 och din familj är mer konkurrenskraftiga för nya tider

Gleichgewicht. Om du har möjlighet att uttala det, grattis, men för resten av dödliga tysk innebörden av detta ord är balans. Och även om Audi strävar efter att komma in i symbolen S till sin mid-range, är det utan tvekan den mest balanserade av dem alla. Även om jag haft tillfälle att kolla upp det, kanske den här gången känslan har ökat till prova den nya Audi S5 Coupé. En juvel som händer mycket obemärkt.

Du måste vara ärlig. Den Ingolstadt har förkärlek för sina RS. Eye, som tar bort dem direkt inte kommer att vara, men Audi RS 6, RS 3, och även Audi RS 7 Jag försökte nyligen är dedikerade till ett fåtal rika i denna värld. Det är inte att de är dyra att köpa, de är, men De är skandalöst dyra att underhålla, vilket gör dem mer avlägsna världsliga människor. Och att inte tala om Audi R8, som spelar sin egen liga.

Bild 1 - Audi S5 CoupéBild 2 - Audi S5 CoupéBild 3 - Audi S5 CoupéBild 4 - Audi S5 Coupé

Audi S5 Coupé

Audi är också medveten om att dessa bilar har en mycket begränsad effekt, och är därför i mellan RS och det normala intervallet kallas S. De som befinner sig i ett mellanpunkt när det gäller pris, prestanda, makt ... Det är därför jag anser att det som den mest balanserade av alla. Att göra en film buff liknelse: R8 och RS de är över 18, normalt för alla målgrupper, och S i över åtta år.

Ingenjörer hade ett svårt jobb. Förbättra gamla Audi A5, ta XXI århundradet och position på den starkt konkurrensutsatta segmentet sport kupéer. Ett mödosamt arbete de har avslutade perfekt. Utåt har det lindade med en design som är vanligt i undertecknandet av de fyra ringarna. En stil som startade med Audi A4 och under de kommande åren kommer att samarbeta med resten av salonger i huset. Jag personligen inte hamna smak, och jag tror att det finns andra liknande vackraste modeller som Mercedes C-klass Coupé.

S5 är diskret, men ibland är det omöjligt att kamouflera sin höga prestanda

Tja, det är när det gäller stil bättre att inte agera, eftersom det som du kan se söt och som inte är vad det verkar. Men en sak är klar, resultón och slående ett tag. Det är en röd Audi. Med detta sagt allt. Även utsidan kan orsaka en del kontroverser, gör interiören inte. Kvalitet, utrustning, ergonomi, design ... alla samlade på ett ställe att ja, måste vi inse att börjar bli alltför ses. Med undantag för Audi A3, och några andra lösa gamla modellen, alla är lika.

Jag ser logiskt att Audi gör det. Rida i någon bil är en välbekant upplevelse. Onödigt att undersöka var saker är eller vet hur de fungerar, eftersom de är alla lika och fungerar på samma sätt. Det är en strategi som kopierat hans bror Volkswagen. Med det förlorar en del personlighet, men vinner i minskade kostnader. Det är något som inte övertyga mig, men är inte exklusivt för Audi, men alla tyska märkena i allmänhet.

S5 är 60 kilo lättare än sin föregångare, förutom 800 nya delar i motorn

Utmaningen när du skapar nya A5 var inte bara estetiskt eller mekaniskt, men tekniskt. Hela sortimentet skulle transporteras till modern tid genom att införa system och nästa generations enheter. Och vad händer om han har gjort. A5 har all den teknik du förväntar dig i dag, liksom nya prylar som ökar avant-garde upplevelse. Jag menar Audi Virtual Cockpit, Head-Up Display, olika assistenter och vakter ... allt i allmänhet.

En välbekant interiör, liksom dess teknik och kvalitet

I dessa villkor Audi har få konkurrenter idag och även om vissa premiummärke kan matcha deras teknologi, inte utsatt på samma sätt. Jag gillar den minimalistiska och avant-garde röra interiören. Allt detta kompletteras med denna stora touch av kvalitet som kommer från väl valda material och slutade ger en härlig känsla vid beröring. En interiör upp till en stor bil.

Men tro mig när jag säger att allt förblir ovanför minutiae när vi talar om mekaniken och dynamiken i Audi S5. Denna nya generation, den tredje, premiär plattform. Lättare och styvare än sin föregångare. Med detta bör vi gälla befinner oss i en annan bil, men också summerar alla nya komponenter och konfigurera dessa är slutresultatet häpnadsväckande.

Och det tar inte mycket för att få allt. Varför Audi har gripit en V6 TFSI tre liter få utveckla 354 hästkrafter och 500 Nm vridmoment som överförs till asfalten genom en automatisk växellåda åttaväxlad tiptronic och Quattro konfigurerad för högpresterande bilar. Om jag talar om siffror, det finns inga stora skillnader med det förflutna modellen endast 21 ytterligare hästar, men de verkar en värld.

Hjärtat S5 är en tre-liters V6 twin-turbo

Audi S5 Coupé-test

Låt mig vid detta tillfälle passerar snabbt genom den del av rymden, livability och andra begrepp komfort. Endast ett fåtal penseldrag. Det är en 2 + 2, så de bakre passagerarna lider brist på utrymme, om än inte lika mycket som förväntat. Mer det lider att öppna eller stänga den smala spalten. När det gäller bagage, till hård tro att en bil som är konstruerad för att köras mycket utrymme. 465 liter tillåter rymma många resväskor och tillhörigheter.

Nåväl, låt oss komma till ämnet. Visst så jag har sagt dig eftersom du har gjort en uppfattning om vad du trodde mig S5. Jag tycker verkligen att det är en fantastisk bil. Så mycket så det är det närmaste jag har hittat att köra en Porsche 911. Och det, min vän, är för stor.

Och jag är av den uppfattningen att bättre bil med mindre ström och balanserad än en med hundratals vilda hästar som tvingar dig att under körning och på något sätt inte njuta av upplevelsen. Den som säger att mer kraft roligare, tänk om. Åtminstone inte i den verkliga världen. Makt är inte dåligt eller skadligt, och Gud vet att det är så beroendeframkallande som roligt, men vi måste integrera den i en bil, och framför allt som finns att veta ta på dagen.

Olika körlägen för olika sinnesstämningar. I alla S5 är det bra

Det är precis hur bra S5. Det är en bil som är bättre för dig perfekt för både dagligt bruk och för en sportigare och tomgångs användning. Dess makt och bilkörning är mycket hanterbart för alla. Det är bekväma, tysta, inget hårt, utrustade och även är inte särskilt tragón. Om du tar hand och inte ta dig mer än du borde, kan du vara runt konsumtion nära åtta liter per 100 kilometer. En sak som jag tycker verkligen sensationellt med tanke på att nå 250 km / t toppfart och göra 0 till 100 km / t på 4,7 sekunder.

Dessa är de data som måste utvärderas S5. Eftersom gör inga misstag med sparande som kan, S5 är klåda alltid, alltid vill lycka och själv som måste styras och komponera själv att ignorera begäran av bilen. Frestelsen är stor, och när du ge efter för det du hittar en perfekt trimmad orkester innan du tar en omedelbar leende och även för att nå det första hörnet kommer att försvinna.

Ström leverans är utsökt, med ett maximalt vridmoment är tillgänglig från 1370 till 4500 rpm. mycket utrymme

V6 är den perfekta motorn för fartälskare som inte vill förstöra en söndag avgång eller dag. Dess prestanda är så balanserad att det är logiskt att förstå varför de flesta tillverkarna i världen använder det i sina sortiment av medelstora och även hög effekt. Du känner dig som en handske S5 och dess lätta plattform. Samma sak tiptronic med en glad inställning även cirkulerar i tyst läge. Är han verkligen utnyttja alla funktioner i bilen.

Tiptronic arbete mirakel prestanda. En låda med extraordinära förändringar

Slutligen inkluderar quattro fyrhjulsdrift. Det är sant att med 354 hästar är detta inte ett vilddjur, men Audi har beslutat att införliva det så att allt är under kontroll och att alla förare, vare sig expert eller nybörjare kan luta sig tillbaka och köra bilen utan att ta frights. Och sanningen är att det är. S5 är mycket lätt att köra. Bilen gör nästan allt arbete för dig, och du måste bara sitta och njuta av vägen och erfarenhet.

Cruvas länkar rubbas. Körning anteckningar som allt fungerar, dragkraft, motor, ändra krigaren ... Det är en orkester där varje spelare har sin roll och sitt ögonblick av ära, och alla Kryddad med extra melodisk bas som kommer från slutrör. Ren V6, med det lekfulla gurglande tomgång och kontrollerad explosion vid klättring på hastigheten fältet. Allt medan säten bekvämt du ger en massage på ryggen, och överallt där det förlorar sitt namn.

Men perfektion inte existerar, och även svårt att fel S5 Coupé finns. Jag kan personligen glömma bristen på utrymme i baksätet eller pijería enstaka oviktigt, men vad jag kan inte glömma är priset. Ya, jag vet att det är en premie bil, high-end och allt du vill, men som gränsar till överdriven, även djupt in i territoriet Porsche, stängd för de flesta tillverkare terräng.

De bakre sätena är ganska smal, särskilt den branta nedstigningen från taket

Dess grundpris är 78.000 euro. Om vi ​​lägger till ytterligare småsaker, eller nästan alla av dem som var fallet med enhetstestning, svingar budget till en svindlande 91.000 euro. För mindre pengar du hitta andra leksaker som Cayman S Porsche 718 eller BMW M3 alltid velat. Inte att säga att du kan göra underverk i andrahands sektioner som Motor.es. Ja, om du frågar mig om det förmodligen skulle svara ja.

slutsatser

Men jag glömmer priset. Att samla allt som sägs i testet, är det obestridligt att Audi S5 Coupé är en stor bil, balansera på fyra hjul. Ögonen tar Audi RS 5, men det finns nåd av den genomsnittliga intervallet. Du har en diskret bil men samtidigt tros inte vara. Det är en bil för de flesta tittare, och är sådan att den ger dig säker på att du kan gå mycket snabbt med lite inmutarte. Du känner en stor drivrutin har aldrig varit enklare.

På den dagliga det är lugnt, bekväma och inte alltför konsumtions, men inte hans föredra terräng. Mottagaren byter lekfulla biter dig hela tiden för sköt ut till en sträcka av kurvor där du verkligen kommer att se hur bra det är. Jag applåderar utvecklingsteamet S5 Coupé. De har uppnått ett utmärkt arbete. Nu, applåderar jag lägre för dem som har gett honom priset. Jag tror att de inte har övervägt andra rivaler, och hur bra bilen är överdriven.

Audis S är den mest balanserade bilar i sitt sortiment. Bra prestanda för alla målgrupper

Expertrecensioner

Vi gillade mer

  • prestanda
  • beteende
  • balans
  • utrustning

Vi gillade minst

  • Space baksäten
  • pris

Notera: 8.7