bil tester

Test Test Clio TCe 120: Söker ett mellanrum mellan båda diesel (I)

Vi testar Renault Clio 2017 med sin nya look med ZEN finish och bensinmotor 120 hk. Drivmedlet är inline fyrcylindrig och 1,2 liters slagvolym och det tidigare steget är den radikala versionerna 200 och 220 hk. Allt detta för drygt 17.000 euro.

Renault Clio är en populär B-segmentet bil som har ett stort antal registreringar för sin utmärkta kvalitet / pris förhållandet, en intressant mekanisk till- och attraktiv design som nyligen har renoverats. Efter flera generationer bland leden av Renault, kan Clio skryta med att ha erövrat många färgade allmänheten, bland sitt sortiment har haft mycket radikala versioner anpassade för gatan och har även legat till grund för tävlingsbilar (Clio Cup).

Men är inte fallet med litet verktyg i fråga. En liten Renault Clio med den nya restyling som med sin uppdaterade formspråk är mer estetisk och modern, med hjälp av Full LED-strålkastare, inklusive kort, lång och bakljus och en mer skrymmande stötfångare som framhäver känslan av fordonets bredd. Området av Renault Clio av en liten bensinmotor 1,2 75 hk för 11,436 euro och slutar i den populära motorn i 220 hk som motsvarar spetsen R.S, kostar 24,475 euro.

I ett mellanläge intar vi motorer 90 hk och 120 hk bensin- och dieselmotorer 75 hk, 90 hk och 110 hk. Automatisk-tronic (kallad EDC; Effektiv Dual Clutch) kan välja den dieselmotor av 90 hk bensin och 120, 200 och 220 hk.

modern interiör. Skärmen är beröring 7"

Bilen är värd drygt 17.000 euro. Detta är restyling av Clio 2012

Den perfekta kompromissen mellan konsumtion och pris erbjuder 90 hk diesel men den här gången med en perfekt storm som verkar ta form på taket av dieselmotorer, Vi har beslutat att testa 120 hk-versionen i bensin och efterbehandling Zen som den innefattar en mycket komplett utrustning som System MediNAV Evolution 7 "skärm och taktil, ratt i läder, elektriska bakrutor, automatisk tändning av ljus och regnsensor, indikator växling, elektriskt fällbara speglar, keyless start, sensor bakre ISOFIX och en tillräckligt attraktiv lista där det enda felet jag ser i de bakre trumbromsar.

För 1000 euro Techno pack ger främre parkerings och kamera Omvänd sensor vars upplösning är korrekt, Trollkarlen från parkering, vars funktion är snabb och prestanda har varit tillräcklig i de flesta fall men ibland inte kunde parkera bilen inte så komplicerade hål. Endast hänt oss i en tid där vi har fungerat systemet senare och har inte haft tid att optimalt beräkna gapet, så vi trodde att tekniken har inga märkbara misslyckanden.

Otvivelaktigt det största bidraget paketet är R-Link system fönstret Renault olika tillämpningar varav de flesta är orienterade navigationssystem installera men kräver isär om vi inte hade redan valt i vår efterbehandling. 850 Andra euro totalt för systemet och högtalare med Bluetooth, USB och tar Jack.

Bilen är en 5-dörrars, men baksidan är väl kamouflerade

Många av ansökningarna är extra Renault och även tror inte det är nödvändigt för en bil som Clio slaget, där det viktiga är nyttan och information overload ibland förvandlas till desinformation.

De är indelade i kategorier och till exempel tre av dem kunde leva tillsammans i en enda Maps, vilket sparar pengar och optimera min resa. Jag tror att den första metoden till den anslutna bilen Clio är väl löst och underhållande och vi måste erkänna att R-Link-systemet fungerar, är det lätt att förstå och bär mycket mittkonsolen ... och för unga känner att det är ett program som gör att ljudet som olika bilar genom högtalarna. Lite överdrivet enligt min mening gör bilradion som Clio V6, men det är verkligen mycket catchy och du hamnar ansluta mer än man föreställer sig.

LED drivrutiner är nya. Däcken 17 tum

Däcken är 17 inches och estetiskt är bra, även om den bakre trumman med en motor av denna typ är säkerligen en punkt av förbättring. Allt detta sammanfattar en bil som är lite mer än 17.000 euro per rabatterat pris på 11%. Kanske något högt på den riktiga rollen även om allt utrustningsenhet. Missa inte den andra delen!