bil tester

Infiniti QX30 Test 2.2d 7DCT AWD (I): introduktion, motor och beteende

Intressant kompromiss mellan en bil och en SUV, som söker den typiska premiumsegmentet C kundkrets. Det finns bara två versioner på marknaden, utrustade (Premium) och mycket utrustade (Premium Tech). Vi försökte den enda motor tillgänglig, diesel 170 hk.

Infiniti har kommit in i anfallet i Premiumsegmentet C Europeiska handen Daimler (Mercedes-Benz), teknikpartner allians Renault Nissan. För det har kommit från en framgångsrik modell, klass A / GLA Mercedes, och har försetts med funktioner som gör det mer intressant för vår smak. Den QX30 är en mycket crossover modell, eftersom Q30, men var inte och har en crossover karaktär. De är lite högre än normalt modeller.

QX30 Infiniti erbjuds uteslutande 170 hk dieselmotor, en automatisk växellåda (7G-DCT) och AWD. Egentligen är alla dessa element ärvt från sin tyska förälder, inklusive plattformen, även om den yttre designen är mycket olika. Inuti hitta så många likheter med GLA, som praktiskt taget verkar det oss en GLA.

Fri chassihöjden överstiger 200 mm

Till skillnad från Q30 har QX30 en lyft suspension av 40 mm, plastskydd lägre ökning av 5 mm bredd, en (till fler ackord avsluta väg) distinkta stötfångare, barer silver tak metallfälgar med en annan konstruktion och speglar svart hölje. Prisskillnaden är betydande med Q30 med alla mekaniker lika, mer än 3000 euro, och De är mycket svårt att motivera. Missa inte vårt test Q30 med samma mekanik.

Den generösa takhöjd är en intressant funktion för att gå off-road ibland, eftersom det är svårare att slå ett slag för låg. Även Mercedes-Benz GLA med paket "off-road" Det är närmare marken, och jag kan tänka mig många stadsjeepar som är under 200 mm i höjd. Gör inga misstag, det är inte en SUV.

Om vi ​​vågar på en väg med QX30 kommer vi snabbt att inse att någon hjälp ges inte för att driva 4x4. Till att börja med har allhjulsdrift systemet ingen justering är helautomatisk. Ingen körning läget asfalt och GLA gör. Det finns inte heller en Descent Control assistent, eller en mer tillåtande traction control programmering; Ja, kan du koppla.

Om du är noga körning vid låg hastighet, kan QX30 komma in mer av en minimalt komplicerad webbplats. Du måste titta på fjädringsväg, Om stötdämpare låt det att fungera är det svårare att ge en oavsiktlig vicka. Om du var minimalt snabb ... jag sa. Långsamt och med bra notering, och försvaras med stor värdighet även genom en helt vattenfylld och lerigt område. Respekt införa tillgängliga däck.

QX30 har den bästa beteendet vid körning på väg. Inte alltför tung, är det inte en fjäderlätt, men mycket lite kropp gungar till den höga nivån har. Hemligheten ligger i en suspension på den hårda sidan, sörjt för att hålla bilen på asfalt böja välbeställda. Därför har ett beteende mer turism än något annat.

Det är möjligt att angripa kurvor på en mycket livlig takt bil utan protest, ger inte en dålig känsla av trygghet trots utrymme, och gränsen tenderar att bete sig som en GLA, dvs lite understyrning. AWD verkar fungera bra i alla körförhållanden, därför kontrollera inte så mycket en väljare som gör bort.

Vad är fel med upphängnings durita skytte? Eftersom det är mindre bekväm, när en variabel är balanserad och förbättrat det gör ont en annan. Den QX30 är inte en obekväm bil, men GLA är lite bättre. Var annars kommer du att märka skillnaden kommer att vara i ojämn eller trasig asfalt, där förmågan att svamp fjädring är mycket begränsad.

Den QX30 kör en fin bil, med goda möjligheter för justering av sätesenheten / svänghjul och automatisk dubbelkoppling det fungerar underverk. Den har sju hastigheter och beter sig precis som GLA; har effektiv körläge (E), sportläge (S) och manuellt läge (M). Välj den som väljs när du trampa djup minskar flera växlar.

Det är en av de bästa dubbla kopplingar förändringar på marknaden, ingripande kugghjul med hög precision och ett nöje att spela med kammar i sportig körning eller rusar acceleration. Det är också trevligt manövrering i låg hastighet, som inte resulterar i abrupt något sätt. Till exempel Fiat 500X DCCT vi testade nyligen var klart mindre raffinerade i den meningen, och att motorn var bensin.

Denna modell kan endast väljas med dieselmotorn och 2,1 liter Mercedes källa, som levererar 170 hk och en generös maximalt vridmoment på 350 Nm mellan 1400 och 3400 RPM. Under hela användbara varvtals skjuter beslutsamt och vilja, men jag måste säga att var nyligen plockade grov anteckning tomgång (när de inte använder Stop&START) eller när varvräknaren närmar sig området 4000 RPM. Homologerade konsumtion av science fiction på 4,9 l / 100 km, mycket svårt att uppnå med normal körning.

Konsumtion är närmare 7 l / 100 km än 6 l / 100 km. Inte för att det är mycket tung, mer än 1600 kg, men aerodynamik är inte den bästa så clearance, fyrhjulsdrift och i slutändan hämmar lite (om en pint). Inte en konsument som borde oroa en high-end turism buy -aldrig bättre sade att mer än 39.000 euro.

Denna bil erbjuder en mycket intressant balans mellan prestanda och off road. Off-road måste vara försiktig, men inte rädd motorväg puls även om 120 km / t har legat bakom hastighetsmätaren nålen. Utvecklingen av den sjunde orsakar motorn hör väldigt lite, så du kan gå mycket snabbt utan dess diesel tillstånd är irriterande.

Beträffande andra alternativ måste övervägas som går lite Durito fjädring, men de flesta företag som inte kommer att vara ett problem. För körning med snö (med lämpliga hjul), spår med några gropar eller stenar eller något leriga vägar behöver inte en ren SUV. Kraften du har är rätt för detta tillvägagångssätt, varken överdrivet eller kort för en genomsnittlig förare, har mycket att tapetsering biljetter bilen fortkörning.

Fortsättning följer ...