bil tester

Testet Ford Ecosport 1,0 EcoBoost Titanium S (III) Bedömning och slutsatser

Vi inventera vad Ford Ecosport ger oss den mest kraftfulla motor, sport fjädring och komplett utrustning. Är du upp till rivaler B SUV? Är det bättre att en part eller en B-MAX? Låt oss se.

När vi har sett delar av livability, komfort, prestanda och förbrukning, måste vi ta hänsyn till andra faktorer. Den Ecosport har kritiserats för att vara en bil avsedd för tillväxtländer (Som Brasilien eller Indien) och under förväntningarna för europeiska kunder. Faktum är att Ecosport säljs inte så bra som Renault Captur, Nissan Juke, Peugeot eller Opel Mokka 2008.

Ford gjort vissa förbättringar i denna modell 2015, lägga till mer isolering, lägga till några krom och ändra utseendet på vissa plaster. De förblir hårt som stenar. Jag hittade uppenbara brister efterbehandling lämnar mycket övrigt att önska, nivån på dåliga interiörer i Chrysler och Dodge från DaimlerChrysler era kvalitet.

Pelaren trim, vid korsningen med instrumentpanelen, har en stor slack, som om han inte hade passar bra bit (se galleri). Är densamma i plastlocket på över spegeln, döljer en sensor, det passar inte. Bilen var helt ny och Motor.es var det första mediet att testa denna enhet. Jag märkte också en cricket som tycktes komma från handskfacket eller under instrumentbrädan, whew det var återigen!

Det kan tyckas mycket liknande inom partiet, men det är ett steg tillbaka i kvalitet

En kvalitetsnivå, i den meningen, gör besviken. För att vara rättvis, skulle det ha för att kontrollera om du är väl synliga defekter i andra enheter Ecosport jag inte säga att alla fabriks komma så men naturligtvis är jag förvånad att du har klarat kvalitetskontroll så uppenbara brister. I själva verket, ett klistermärke på vindrutan ser "Ford Kvalitet"Är det inte ironiskt?

Framför förändring har en gummiyta lim som är bra att lämna mobiltelefonen så att den inte orsakar störande vibrationer och så ämne bättre kurvtagning. Det verkar inte mycket engagerade. Det uppmärksammar också första generationen använder SYNC. Denna enhet hade inget stöd för Spotify eller Glympse eller Aha eller Kaliki.

Ja, det låter stereo stora-med tanke på segment där we're- och plast bil stöd på hög volym utan ser ut att vara hoppa skruvarna med basen. Och i rättvisans namn måste jag säga att motorn är nästan ohörbart highway om det inte är full gas, är det relativt tyst och isolering, ja, det visar.

Blandade lädersäten / svart tyg

Låt oss titta på andra praktiska aspekter. Sätena är delvis trimmas i läder, resten textil. De ger en bra känsla, men naturligtvis med varmt väder och korta ärmar, passerade som med alla läder sits. Om vi ​​glömmer utseendet på hårdhet suspensionen sätena är bekväma och baksätet kan resa och sova även om de är en smula vertikalt.

Benutrymme där ovanför nog fram passagerare inte vara obekvämt för de bakre passagerarna har slack. En annan intressant detalj, det finns ingen spalt som passar väl en flaska av mer än 1,5 liter, är mer avsedda för burkar eller flaskor.

I framdörrarna där förvaringsfack, De är djupt i längd, så det kan dölja en bärbar paraply eller medelstora föremål borta från nyfikna ögon. När allt kommer omkring, utom handsken, inga fler fack med lock. På höjden av förarens vänstra knä är lite guanterita med rumsnycklar, en förpackning med snus eller garage dörröppnare.

elektrokroma spegel - att observera slack där med locket top plasttaket gäller imperial

färdigheter "SUV" den Ecosport, Jag visar helt enkelt att din utrymme gör det möjligt att övervinna små backar utan rädsla för att röra de låga, 190 mm med denna motor och sport suspension. Dessutom, bensinen har lite mer lätthet i denna mening att höljet är högre än diesel, det finns 30 mm gap. Den är inte avsedd för körning off road gå bortom och har höga anfallsvinklar och utgång bättre än en Fiesta.

Det har inte någon hjälp att komma ur vägen

Goodyear däck är Efficient, det bästa på marknaden när det gäller balansen mellan prestanda, bränsleekonomi och kilometertiden men De ska gå på väg. Punkt kan förlora grepp på halt underlag minimalt om gasreglaget inte doseras med omsorg. Men ingenting händer, ESP agera snabbt. Andra däck kan prestera bra på vintern även med endast framhjulsdrift.

Ty oskick eller sällan första gången förare kommer att försäkra dem veta att har hill start hjälp. I kuststaden vi ofta med stora ramper och flera STOP, står din marken och övergångsställen i dåliga ställen, det är mycket lätt att starta bilen utan att tappa ens en centimeter. Inget behov att vara en virtuos hantering av pedalerna. Ja, koppling, i allmänhet det kräver viss skicklighet för att vara mjuk körning.

Ford SYNC första generationen. I testenheten hade ingen AppLink

För att sammanfatta, Jag anser att Ford Ecosport är lägre än vad de erbjuder sina konkurrenter Europeiska bygget. Kanske när produktionen börjar i Rumänien nästa år Ford bestämmer sig för att skärpa sina kvalitetskrav. Jag har inte sett efterbehandling defekter så ingen av sina europeiska konkurrenter. Utrustningen finns också bakom, Du kan inte kvalificera sig för många saker, avancerade säkerhetssystem.

Sina jag inte se varför du måste betala mer än 16.000 euro (enligt Ford.es) existerar för denna bil Focus, varken är eller Eco Sport. Den kompakta är mer bekväma, bästa placering har bättre stam, är bredare och kördynamik är mycket bättre, och att säga att du äter mindre. I testet enligt 125 hk överträffade EcoBoost Focus de 600 kilometer utan att vara i reserven (med 160 extra marginal km), och en behållare ungefär samma storlek. Nope! Hon genomfördes mindre belastad och mindre krävande, men det är en större bil.

Vem skulle köpa en Ecosport uppmuntra? Vem gillar estetik denna typ av bil eller föredrar att gå lite högre än normalt; det som ger mer subjektiv säkerhet, jag tror inte det. För fullständigt objektiva skäl, det är vad jag sa tidigare, det finns inget där att fånga den. Bättre att välja en trend eller titan med normal fjädring, även med denna motor, och kan välja Titanium S med mindre kraftfulla motorer (om det är problemet).

Expertrecensioner

Vi gillade mer

  • Tillbringar lite om vi gör det enkelt
  • Mer inre kapacitet än Fiesta
  • Möjlighet att göra plats för bagage

Vi gillade minst

  • beteende "sports" Det är inte så
  • Kvalitet inredning, ett ämne fortfarande pågår
  • justito Porter

Notera: 6.5