bil tester

BMW 3-serie Coupé 320i. Den stora klassiska

Vissa märken har viss modell som under årens lopp har blivit det närmaste till en symbol och serie 3 är det för BMW som för alla hans anhängare.

Series 3 släpptes den 2 maj 1975, med detta är 5 generationer som detta (den mest sålda BMW) modellen har haft under hela sin historia.

Den nuvarande 3-serie BMW även kallad E92 tillverkas i flera karossutformningar: Sedan har Coupe och Cabriolet också en sport version döpt M3 dag se här.

Den E92 generationen kom ut på marknaden i september 2006 och har intressanta tekniska framsteg som diskuteras nedan och båda diesel- och bensinmotorer anländer generera ström upp till 306cv, 420 om man räknar den sportiga versionen M3.

Vår enhet är utrustad med en 2-liters bensinmotor med en effekt på 170cv och en riktigt komplett utrustning Vill du veta som uppdaterades 2011 3-serie?

Foto: Beatriz RG

testet

exteriör design

BMW 3-serie Coupé 320i. Den stora klassiskaVarje modell av varje märke har sina egna egenskaper, sin identitet, som gör den unik, lätt att känna igen och om vi fokuserar på BMW 3-serie är verkligen lätt att komma ihåg dina biljetter på vardera sidan av huven medföljande logotyp och dina ögon ängel i de senaste generationerna.

I slutet av 2010, 3-serie led smärre kosmetiska tweaks, uppgraderingar i utrustning och i vissa versioner mekaniska uppgraderingar, vilket gör det ännu mer attraktivt.

3-serie linje är skarpare, jämnare uppnå en "sport" linje eftersom den bakre och främre överhänget har ökat. Stötfångaren har en ny design med två luftintag som förord ​​från mitten till sidorna (se detalj).

BMW 3-serie Coupé 320i. Den stora klassiska
De främre piloter är Xenon serien nu inkluderar Ijusemitterande dioder (LED) för ljusfunktioner dagtid läge dessutom bakljusen har en mer rödaktig.

Vår enhet utrustad med hjul 19 "(se lista) som förstärker den sportiga utseendet av fordonet, men långt ifrån slutet (denna version är uppenbarligen inte) senare ska jag berätta hur denna modell stolt försvarar sig.

Här kan du se ytterbelysningen när natten faller. Inuti övervägande apelsin omgivande ljus som kan ses på hastighetsmätare och varvräknare (vy).

kabinen

BMW 3-serie Coupé 320i. Den stora klassiskaDen kännetecknas av att det är riktigt nykter på samma väl klar. I vissa av våra bilder kan du se textur detalj lädersportstolar monterade på vår (se detalj läder).

Estetiskt de går obemärkt förbi, men återspeglade kroppen på rätt sätt förlita homogent. Trivs i är verkligen lätt (se detaljer platser).

Modellen är endast godkänd för fyra åkande skillnad saloon karossen. Även om du har tillräckligt för benen på den bakre passagerare utrymme. Tillgång till den bakre är bekväm och vi har en knapp som flyttar framsätena framåt underlätta tillgången (vy).

Bakom Om din längd är mindre än 1,8 m kanske du kastar missar några hål för att göra föremål, men i deras fördel måste sägas att sätena är bekväma och har vilar armbågarna, glasunderlägg och omgivande belysning (se detalj baksäten) och det förmedlar en känsla av rymd.

BMW 3-serie Coupé 320i. Den stora klassiskaFörarplatsen är också mycket tillfredsställande eftersom nästan allt är placerad inom räckhåll för föraren och som ytterbackspeglarna är väl utformade, sikten bakåt är bra även om vi har den typiska problemet med coupe fordon vet var det slutar fordonet är något komplicerad, Lyckligtvis parkeringssensorer fram och bak, hjälpa oss i denna uppgift.

Eftersom multifunktionsratten kan justeras som vanligt ljudet från audiosystemet / multimedia och ge röstkommandon som fungerar perfekt tack vare förfining av röstigenkänningssystem. På höger sida av rattknapp (vy) som tillåter oss att börja köra när vi införde nyckeln i fordonet befinner sig.

När motorn på till de främre åkande arm på bandet dem att påskynda denna operation. Ibland detta system har misslyckats så att när vi utplacerade inte om bältet (om detta är t.ex. "profil") Och återveckad bakåt dra förhindrar denna arm förs in i utrymmet och för att blockera dem i den. Säg det har hänt mig bara en gång y..me utflippad (se lista).

Du kan också välja källan till vår omgivande musik, om en CD, antingen radion eller en extern lagringsenhet.

Interiör inställningarna är korrekta (se lista). lädersäten, instrumentpanel toppen och botten av dörrar: inuti olika kvalitetsmaterial används.

BMW 3-serie Coupé 320i. Den stora klassiska

För främre passagerare det finns två fällbara vilar fartyg växa från instrumentpanelen (detaljerad) och för att rymma ett nät helt existerar i det nedre läget av "andrepilot" där du lämnar objekt.

Även i den nedre delen av dörrarna finns en låda med tillräckligt utrymme för att lämna plånböcker, mobiltelefoner eller föremål ganska skrymmande (Här kan du se).

Föraren kan lätt tillgodoses på grund av att inställningarna för den höjd ratt och djup och full effektjustering som har säte, vilket resulterar i en naturligt låg bekväm ställning (Se ryggradens detalj).

På framsidan av instrumentbrädan utgångar luft och låsknappar dörr, blinkande varningslampor och DTC-knapp som gör det möjligt för oss att konfigurera den elektroniska hanteringen av fordonet vid olika nivåer (tills den försvinner) (se detalj) är under detta "blocket" De ligger klimatkontroller, att införa cd hytten och aktiveringsknappen parkeringssensorer användbara särskilt i tider av parkering.

BMW 3-serie Coupé 320i. Den stora klassiska

Främre passagerare är åtskilda av transmissionstunneln krönt av växelspaken 6 relationerna (View) åtföljs av kommandot "iDrive" som förvaltar multimediasystemet monteras på vår modell har senare även ett armstöd som förutom att förbättra komforten ibland också används för att lagra vissa objekt inuti.

BMW: s iDrive kontroll ger oss möjlighet att interagera med en stor del av den tekniska utrustning som utrustar BMW precis som det gör med andra område som har passerat genom våra händer som X6 (se testa BMW X6 5.0i) eller Serial 1 ( se Test 1 Serie 135i Cabrio).

BMW 3-serie Coupé 320i. Den stora klassiskaKonfigurera webbläsaren flytta kartan, zoom zoom, delad skärm (vy), ange destinationen (se) eller ställa in olika alternativ är en enkel match med den här enheten.

På stammen enda kommentar som kan vara ett problem bära tunga eller skrymmande paket tillgång till 440 liter lastbagageutrymmet är genom en bred mun men något låg, tvingar oss att göra en liten extra ansträngning.

Stammen har nät för småsaker och deras yta är helt platt. Dessutom kan vikas sätena ned lämnar en yta som kan användas perfekt.

Vår enhet är utrustad med elektrisk taklucka (View) tillåta mer luft i passagerarutrymmet är särskilt tilltalande för vissa förare. Taket kan öppnas eller stängas från en knapp bredvid taket innerbelysning (visa). Du kan flytta eller försvinna helt och positionera sig som ett visir.

Motion

BMW 3-serie Coupé 320i. Den stora klassiska
Motorn har en direkt insprutningssystem med högt tryck, har en volym på 1.995cc, innefattar fyra cylindrar som genererar kraft att 170cv 6.700rpm och ett maximalt vridmoment på 210 Nm vid 4250 varv per minut.

Som en atmosfärisk fordon dess kraft skimrar i den övre varvräknaren när vi går från en 5.000rpm även om det är sant att vikten av motorn 320i lyckas väl att flytta från låga varvtal.

Det har inte en överväldigande gensvar sedan vi började accelerera, men detta är mycket progressiv.

De tre-ekrade ratten har en direkt adress, liksom känslan av bromsarna som följde noggrannheten hos skift gör 320i en trevlig bil att köra.
BMW 3-serie Coupé 320i. Den stora klassiska
Jag måste säga att flytta catalogaría fjädring så hårt för om vi kör längs en väg oregelbunden fast vi kommer att tvingas att sakta ner på grund av den låga förmåga att absorbera stötar som överförs till passagerarutrymmet.

Den 170cv på bakaxeln inte hamna i problem i särklass däck och elektroniska kontroller monterade på modell.

Inga kontroller kan också köra utan att fordonet gör dig konstigt eftersom strömmen ingår, men om du vill samvetsgrant Leta efter bilen för att röra sig i sidled i en del andra hörnet, men jag försäkrar er att inte ge dig överraskningar.

Fordonet är väl isolerade från yttre buller och motor och naturligtvis din elektriska tak har inga problem med vattenfilter under regn. När det gäller konsumtion, på vägen till varaktig hastighet ombord dator visade 6.1L i stadskörning i en normal konsumtion högst 8.6L upp till 100 km ... inte illa för en bensinmotor 170cv Vad är hemligheten?

I ett nötskal ... Effektiv Dynamics

E92 kropp har utmärkt tillverkningskvalitet oavsett klockor och visselpipor som kommer att lägga utrustningen. Den 2-liters 170cv aspireras försiktigt förflyttar fordonet. Iögonfallande så låg förbrukning som är tack vare åtgärder Effektiv Dynamics varumärke.

De behandlas i olika funktioner som är ansvariga för att minska utsläpp, bränsleförbrukning och förbättrar prestanda.

BMW 3-serie Coupé 320i. Den stora klassiska
Vår 3-serien innefattar Start / stopp-funktion, systemåterställning av bromsenergi och olika modifieringar i transmission.

Start / stopp-funktion är ett system som automatiskt stänger av motorn när den inte behövs, när vi är helt stoppas och ingen växel är ilagd och ljus när vi kommer att fortsätta marschen.

Återvinningssystemet bromsning gör efter att ha släppt gaspedalen och fordonet rör sig genom tröghet eller bromsning, samlar generatorn oanvända överföringsenergin och använder den för att ladda batteriet och som åter trampar på, generatorn deaktiveras , minska motorbelastningen och spara bränsle.

Den innehåller även rekommenderade indikator redskap, fordonet beräknar ständigt optimal växel hela tiden och meddelar föraren när du ska byta från en indikator på instrumentet.

Data och utrustning

Uppgifter från tillverkaren januari 2011.

särdrag

BMW 3-serie Coupé 320i. Den stora klassiska
motståndskoefficient0,27
BMW 3-serie Coupé 320i. Den stora klassiska

Maximal hastighet (km / t)

230
BMW 3-serie Coupé 320i. Den stora klassiska

Acceleration 0-100 km / t (i sek)

8,1
BMW 3-serie Coupé 320i. Den stora klassiska

Acceleration 0-1000 m (i sek)

28,8
BMW 3-serie Coupé 320i. Den stora klassiska

Recovery 80-120 km / t i 4: e / 5: e växeln

8,1 / 10,4
BMW 3-serie Coupé 320i. Den stora klassiska

konsumtion

BMW 3-serie Coupé 320i. Den stora klassiska
Urban (L / 100 km)8,6
BMW 3-serie Coupé 320i. Den stora klassiska

Interurban (L / 100 km)

5,4
BMW 3-serie Coupé 320i. Den stora klassiska

Led (L / 100 km)

6,6
BMW 3-serie Coupé 320i. Den stora klassiska

CO2-utsläpp (g / km)

154
BMW 3-serie Coupé 320i. Den stora klassiska

Ungefärlig kapacitet av reservoaren (I)

63

motor

BMW 3-serie Coupé 320i. Den stora klassiska

Cylindrar / Ventiler

Online / 4/4
BMW 3-serie Coupé 320i. Den stora klassiska

Förskjutning (cm3)

1995
BMW 3-serie Coupé 320i. Den stora klassiska

Stroke / cylinderdiameter (mm)

90/84
BMW 3-serie Coupé 320i. Den stora klassiska

Maximal effekt hk vid rpm

170/6700
BMW 3-serie Coupé 320i. Den stora klassiska

Varvtalet för maximalt vridmoment (Nm / rpm)

210/4250
BMW 3-serie Coupé 320i. Den stora klassiska

vikt

BMW 3-serie Coupé 320i. Den stora klassiska
US tom vikt (kg)1435
BMW 3-serie Coupé 320i. Den stora klassiska

tillåten totalvikt (kg)

1810
BMW 3-serie Coupé 320i. Den stora klassiska

Tillåtna släpvagnsvikten (kg)

450
BMW 3-serie Coupé 320i. Den stora klassiska

tillåtna vikt på främre / bakre axeln (kg)

880/1015
BMW 3-serie Coupé 320i. Den stora klassiska