nyheter

Fördelar och nackdelar med råd omprogrammering ECU

Analysera vad är fördelarna och nackdelarna med programmera bilen till motoreffektökningen kommer att påverka bränsleförbrukningen och tillförlitligheten?. Vi berätta vilka problem du kan behöva programmera om PBX är och vad du bör tänka på inför ITV och försäkring är det värt det?.

den omprogrammering av PBX Det är vanligt att en dos av extra kraften i vår bil lösning. I den första delen av denna artikel berättar vi vad det är och sedan försöka lösa tvivel som kan uppstå innan denna modifiering.

Vi började med en fråga svår att besvara Vad genom omprogrammering kan sänka bränsleförbrukningen? Både ja och nej. Vi är medvetna om att om vi har mer makt vi kommer att ha högre utgifter bränsle eftersom någonstans måste lämna. Men efter omprogrammering ett högre vridmoment uppnås vid låga varvtal så att den kan cirkulera i långa marscher längre, något som gynnar konsumenten.

Så ja, konsumtion kan gå ner, men inte på grund av att motorn spendera mindre per se men eftersom Det ger oss möjlighet att göra mer effektiv körning eftersom de måste förlita sig mindre på de lägre växlarna. I varje fall inte förvänta sig stora skillnader ännu mer märkbara turbodiesel bilar, som redan har en stor låg på runt par.

Naturligtvis har en extra dos av kraft under höger pedal kan uppmuntra vissa förare att gå snabbare, vilket kommer att resultera i högre konsumtion. Slutsatsen är densamma som tidigare, det beror på din körstil. Om vi ​​gör en rad mer glada, konsumtionen kommer att vara högre med omprogrammering utan den.

En annan vanlig fråga Gör en omprogrammeringar skadar motorns livslängd? Det beror på hur aggressiv omprogrammering. Logiskt en ändring för att öka den ursprungliga kraften 50% kommer att vara mer skadligt än ökningen med 10% eftersom vi kräver fler mekaniker.

Standard reschedulings vanligtvis slät och spela med marginaler fabrik Det som erbjuds av tillverkaren så att du inte behöver väsentligt påverka tillförlitligheten. Som vi nämnde när man talar om konsumtion, en stor del av resultatet beror på föraren själv: aggressiv körning utsättas för större påkänning till mekanisk (med eller utan omprogrammering) och förkorta livslängden. Moraleja, gör kaffir och bilen kommer att pågå längre.

genom omprogrammering Har tjänstebil fabriksgarantin försvinner eller har problem med ITV eller försäkring? Teorin är ja. Ökad makt är en stor reform så det är en modifiering som måste godkänna och ingå i databladet (dvs pappersarbete och extrakostnader). Du måste också informera försäkrings- och, naturligtvis, innebär förlusten av garanti från tillverkaren (om ändringen görs i en officiell verkstad).

I praktiken är det mycket svårt att ha några problem i detta avseende eftersom det är praktiskt taget omöjlig att upptäcka: inga fysiska modifikationer endast vid programvarunivån. I vilket fall som helst, kom ihåg att omläggning är reversibel och du kan alltid återgå till de ursprungliga inställningarna om det behövs.

Omprogrammering ECU: hela sanningen

personliga erfarenheter

För några år sedan gick jag till en känd specialist för att utföra omprogrammering min bil. sedan dess Jag har varit många som har frågat mig om min erfarenhet och uttryckte tvivel innan du tar steget att göra med din bil. Med dessa rader hoppas jag att rensa osäkerheter.

Bilen i fråga är en Seat Leon andra generationen. björnar 2,0 TDI-motor med 140 hk innan restyling, dvs den inte bär common rail insprutningspump men och är kopplad till en manuell förändring.

Det är en vanlig motor, monterad inte bara i flera modeller av Seat men även andra märken av VAG-gruppen så verkstaden hade tidigare fått besök från flera dussin modeller med samma motor. Av erfarenheten valde jag hamstrade av en standard omprogrammering, de redan hade mer än bevisat. Före och efter omprogrammering, som Det gjordes genom OBD, Han kom in i banken för att jämföra resultat.

Jag har färggrafik för att göra det mer begripligt. Den streckade blå linjen är potensserie och röda makten efter omprogrammering, deras värden reflekteras på den vänstra axeln representerad i kW. Den streckade linjen är det par gul grön original och motorns vridmoment efter omprogrammering, med de värden som reflekteras rakt i Nm. De nedersta axeln är varv per minut hos motorn.

Seat homologaba 140 hk och 320 Nm vridmoment för denna modell. I min enhet, lanserades i banken erbjöd 115 kW (156 hk) och 356 Nm respektive. Efter omprogrammering nått ECU 131 kW (178 hk) och 399 Nm vridmoment.

Den 2,0 TDI är känd för att leverera strömmen abrupt omkring 2000 varv per minut (den berömda spark funktion), men under denna ordning finns det lite styrka och bör växla ned. Efter omprogrammering, skillnaden var anmärkningsvärt. Motorn livligare och mer kraftfull märkbara, men det är också något mjukare och användbar i stan. den spark Det har mjuknat, vilket gör leverans och mer progressiv kraft från nedan. Vid ungefär 1800 rpm redan börjat känna dragkraft.

Med den nya elektroniska hanteringen spendera mindre bränsle eftersom jag kan gå på långa marscher utan problem. Det är nu möjligt att göra mer effektiv körning kan inte vara säker på om att göra samma typ av körning före konsumtion skulle vara densamma eller mindre, men Jag är säker på att det inte skulle vara mer.

Om tillförlitlighet, har mer än 100.000 kilometer reste sedan dess och det räcker att säga att Antalet incidenter har hittills varit exakt noll. Det har varit flera officiella recensioner sedan och har aldrig påträffats konstiga tecken på slitage eller defekter av något slag.

En annan fråga som ofta är om bilen mig kontrollera mer svart rök än vanligt, något som inte sker under normala förhållanden, men Ja trampa på gaspedalen. I vilket fall som helst, jag har aldrig haft problem på ITV i opacitet test som mäter graden av rök från avgaserna.

Så jag har fått i prestanda, mjukhet och även njuta av ett bredare spektrum av användbara revolutioner. Jag kan inte vara mer nöjda med omprogrammering och definitivt i framtida bilar kan ha upprepa. Naturligtvis är min rekommendation alltid gå till proffs kända specialister erbjuda säkerheter.