nyheter

Den lyckliga partikelfilter och problem Finns det en lösning?

Moderna dieselmotorer krävs för att montera ett filter partiklar, en föroreningskontroll systemet att vara en källa till problem för många användare och tillverkare. Låt oss se vad som är och vad som är partikelfiltret när problemen och möjliga lösningar som härrör från dessa incidenter uppstår.

På senare tid har det vuxit en pest bland drivna bilar diesel, en huvudvärk oväntade inte bara för användarna utan också för tillverkarna. Det är händelser som härrör från partikelfilter införliva mekanisk diesel för att möta Euro V utsläppsföreskrifter och den kommande Euro VI.

Det finns få förare som har varit tvungna att ta sin nya bil till butiken flera gånger på grund av problem med den lyckliga filtret. Förutom besväret att behöva gå till affären och bo utan bil under hela översynen kunder lider också en stor besvikelse att se att din nya bil misslyckas då.

VAD ÄR partikelfiltret?

Som sagt tidigare, de flesta av dagens dieselmotorer innehåller en aktiva partikelfilter, även känd som FAP eller DPF, för dess akronym på franska eller engelska. Detta är ett föroreningsstyrsystem som gör det möjligt att bränna sotpartiklarna som alstras under vissa stadier av förbränning, minska nivån av förorenande partiklar som utvisas genom avgas.

"Låt oss se vad partikelfilter, varför och hur vi kan fixa det misslyckas."

Han förklarade på ett enkelt sätt, vad som händer är att dessa fasta partiklar hålls kvar i de porösa väggarna i filtret och de elimineras från tid till annan i vad som kallas "förnyelse fas". I denna fas filtertemperaturen höjes till förbränna sotet och rengör systemet. Denna regenereringscykeln utförs oftare under de första 1000 km skytte.

När problem uppstår FILTER?

Ovanstående process är mycket vacker och mycket enkel, fungerar perfekt i den underbara värld teorin. I praktiken vad som händer är att varje förare ger en personlig och specifik användning till din bil som kanske inte är bäst lämpad för den perfekta fungera FAP.

Problemen kommer när bilen används endast för urbana rutter, där det inte är möjligt att nå den lägsta temperatur som krävs för regenerering. Eftersom temperaturen inte stiger tillräckligt, är inget sot förbränns orsakar fortsätta att ackumulera filterpartiklar utan rengöring tills den mättats.

Är också problematiska korta resor, i vilken rengöringscykeln kan avbrytas för att slutföra eftersom vanligtvis behöver 10 till 25 minuter (tiden beror på flera faktorer). Varje gång motorn startar, återförsök automatiskt förnyelse och som inte tillräckligt med tid för att slutföra processen upprepas om och om igen, tills systemet ger upp, förutsätts det att något är fel och visar ett felmeddelande i kombiinstrumentet.

Därför när det är möjligt att vi bör försöka undvika att stänga av motorn när regenereringsprocessen utförs. Vissa modeller har ett vittne som indikerar görs, andra inte. Om det inte finns någon vittne måste tillgripa våra sinnen och försöka uppfatta tomgång är oftast mer märkbar vibration, är motorljudet hes, det ökar den momentana bränsleförbrukningen och en svag doft av olja är klar.

Om filtret fylls brukar tända en vittne i kombiinstrumentet för att indikera att systemet behöver en forcerad regenerering, vilket innebär en oundviklig besök till specialist. Bilen kan fortfarande användas normalt, men i vissa fall förmånerna minskas eftersom det elektroniska systemet för motorn går in i en reservläge eller haveri För att undvika skador på filtret. En annan konsekvens av överdriven ackumulering av sot i filtret är att regenereringscykler utförs oftare och varje mindre kilometer, vilket ökar bränsleförbrukningen.

VAD lösningar finns?

För nu, tillverkare erbjuder några lösningar detta återkommande problem. I själva verket, vanligtvis varumärken inte betrakta det som ett "problem bil" eftersom det bara händer en del av användarna, med en incidens som härrör från "missbruk" av ett fordon med partikelfilter installerat.

I officiella verkstäder, vad de gör är Rengöra filtret för hand bilar som har problem med FAP. Vissa märken gör också en elektronisk omprogrammering av motorstyrenheten (programuppdateringar), så att den nya konfigurationen av filterregenerering är bättre körvanor hos användaren att skräddarsy en lösning som ibland fungerar och ibland inte. Som en liten tröst, är det normalt att det här problemet mellan garantin och koppar ingenting för användaren, men inte alltid.

Gå utanför den officiella verkstad, Bruket lösning som bäst är att ibland reste på väg att låta rengöringscykeln är klar automatiskt. Ingen exakt hastighet eller tid för korrekt regenerering av FAP, men oftast med ett avstånd av mer än 30 minuter på väg med motorn 2000-2500 varv per minut är vanligen tillräcklig.

På senare tid har det funnits företag som erbjuder tillsatser de lovar att förlänga livslängden på partikelfiltret eller uppnå mer effektiv rengöring. Många av dem är värdelösa, andra (en liten del) kan minimera effekterna av vissa partikelformiga ackumulering i filtret. Hittills har jag inte vet något riktigt effektiva, så är inte det mest lämpligt vägen att ta itu med dessa frågor.

En annan lösning, mer drastisk men effektivt är det ogiltigförklaring av FAP. Vissa inofficiella verkstäder kan tömma filtret och programmera den elektroniska styrenheten så att den inte används, så att bilen skulle fungera normalt och kommer inte att orsaka problem. Det största problemet med denna metod är att, eftersom det kan inte göras i en officiell verkstad, garantin skulle gå förlorad. En annan fråga i samband kommer från etisk synpunkt, eftersom att använda denna metod bilen kommer att förorena mer och, i princip, kommer det att få det motsatta.

Du förstår, det tillvägagångssätt tillfället är ganska osäker eftersom det är en teknik som tar några år i våra bilar. Incidenter med antipartiklar filter är inte unika för en tillverkare, Alla tillverkare har haft och har sina problem med filter fordom som moderna dieselmotorer behöver utrusta den att möta regler mot föroreningar.

Nu har tålamod och hoppas att tillverkarna ger nyckeln för att sätta tillbaka bilen för att tillgodose behoven hos alla typer av förare och inte tvärtom.