nyheter

Full LED-strålkastare och laserljus: belysning av dagens och morgondagens

Det var sannolikt att ge vika halogen strålkastare xenon. Verkligheten är att halogen fortfarande lever med en ny teknik: Full LED-strålkastare. De har många fördelar jämfört med urladdningslampa som deras livslängd, deras storlek eller konsumtion ... och för dem som vill ha mer, har vi BMW i8 med laser strålkastare på marknaden.

Den grundläggande belysning är ett av fälten fascinantesde en bil eftersom dess utveckling är så konstant som otrastecnologías. Dessutom bör det vara en av de främsta orsakerna till att köpa uncoche, antingen av säkerhet Ett bra team strålkastare kan ge frentea konventionella eller estetik slutprodukten. Och nu när lasluces LED är ordningen för dagen.

halogenstrålkastare för Golf Variant

exakt LED-lampor började att rymma dagtid comoiluminación i vissa bilar spetsen serveras i actualidadpara belysa vägen. Och de är reserverade för bilar representaciónde premiummärken såsom BMW, Audi, Mercedes eller Lexus, men 2014 och vemoscoches volymsegmenten i Spanien som införlivas i den valfria catálogode.

Xenon-strålkastare med LED-accent för Subaru BRZ

Eftersom marknadsföring började de xenonljus och bi-xenon verkade de skulle ta över från halogener. Varje gång du máscoches den utrusta seriell eller införlivas i sin katalog som tillval. 

Det har dock inte skett och Det har skett en utveckling där seconvirtiera xenonbelysning standard och LED i valfri. Probablementepor en enkel anledning: xenon fortfarande dyrt. Därför i Ingress policer bilar de fortfarande ses som grund halogenstrålkastare och vissa märken handecidido avfärda den valfria xenon och ta steget till LED. Till exempel är den SEAT Leon III ett fall där LED-belysning är den högsta nivån och elxenón har avlidit i katalogen valfria.

Full LED-strålkastare för SEAT Toledo (+ info)

Naturligtvis har LED fördelar jämfört med xenon esque är mycket effektivare, kräver mindre energi, inte lider slitage comoocurría med xenon lampa och har många möjligheter i iluminaciónselectiva. Men om du ser att det i vissa fall denna teknik är tillgänglig porpoco mer än 1000 euro och andra för ca 3000 euro, du vet att laluz adaptiv fel kan vara en del av bidraget. 

Lysdioder är effektivare och har många fördelar jämfört med xenon

Adaptive belysning är ett system som gör det möjligt för en bil och använder kamerasystem, anpassa ljusstrålen att använda motsvarande LED för varje situation och därmed kunde röra sig även med lampor lång räckvidd på utan att störa fordonets det föregår oss eller komma i motsatt körfält. Denna teknik kostar pengar och används inte i något fordon som fullt LED, men är oftast i mitten eller hög range modeller.

Denna utformning av Volvo XC90 uppnås tack vare möjligheterna till LED

Denna typ av belysning lyser längre och till exempel BMW strålkastarna når 300 meter. Dess effektivitet är maximal och sulongevidad också.

Därför kan vi stå inför iluminacióndefinitivo systemet, även om det ibland är så intensiv att vissa affischer puedendeslumbrarnos oss.

En annan viktig fråga för LED-belysning esque har börjat lyfta fram deras användning i traserostambién piloter. Så mycket så att många tillverkare kan erbjuda dig en om du tar depiloto typ halogenstrålkastare och en full LED-strålkastare om du bär. I segundocaso är en ytterligare ingrediens av modernitet samt är notablementevisibles.

LED-strålkastare selektiva: dyrare än konventionell

Ett annat ämne som ska diskuteras i korthet är estetik bilen.LED-strålkastare har låtit tillverkarna att göra mönster realmenteagresivos och du kan hitta lökar som lyser genom en deespejos system (som en Audi A8 eller BMW 7-serie) eller via en projektor (comoun Peugeot 308 eller tredjedel generationens MINI). Andra möjligheter förmodligen de första tillverkarna att göra modernare design ycompactos.

Den andra kan förväxlas med en xenonstrålkastare, somnästan alla bilar med detta belysningssystem, användes unsistema projektor (Utom de undantag som Subaru XV).

Dessutom orsakar elefecto prisma del av ljusstrålen uppfattas lila på LED medan En på en xenon strålkastare är en mycket intensiv blå. De är små nyanser som tepueden att skilja från varandra. Det finns en annan berättar nyanser och xenon laspropiedades att ingen skyldighet att använda en strålkastarspolare. Med LED farosFull bilar utan strålkastarspolare är.

Bilförare kan variera om inte utrusta LED eller xenonljus Full

Men på en marknad där många användare desconocenlas fortfarande underverk LED-lampor, det finns en bil som har beslutat att resa i eltiempo att få upplysning i morgon. Och det är BMW i8 är primercoche i sin katalog av valfri laserbelysning tillgängliga. ISA-system att fungera som ett komplement till den kraftfulla LED-strålkastare och queduplican omfattning, når 600 meter med ett starkt ljus och vitt.

Naturligtvis är det inte skadligt för någon som ser det rakt eftersom jag estáhomologado och förberett så att den kan cirkulera i dagsläget, även om esdifícil att se laser, för som vi sade i början, är det bara i deopcionales katalogen BMW i8. 

Audi har en begränsad upplaga audi R8 (99 enheter) med denna belysning följande också en strategi posicionamientofrente BMW, men i slutändan Munich var de första att sätta encirculación lasrar.

I konkurrens, BMW Z4 och använder iluminaciónláser system, men i motsats till vad det kan verka, är inte vad seproyecta blixtar, men vitt ljus. Strålkastarens inre bearbetning är komplex och utilizasistemas speglar och dioder mycket mindre än en lysdiod. Den tratamientodel laserstrålen i fyren gör ljusflödet inte dañinapara betraktaren, och därför standardisera denna teknik och sätta encirculación måste ha varit en utmaning för tillverkare.

Ett koncept av laser lights Audi

Och sakta vi går in i en värld av belysning quepromete nya nivåer för våra näthinnor. Prototyper som dimman deláser eller piloter organisk LED (OLED) är teknik som så småningom depodría blir nästa steg att förbättra trafiksäkerheten entérminos synlighet.