nyheter

Talbot Horizon rarunos bilar som mötte Carroll Shelby

Är det möjligt att en Talbot Horizon är snabbare än många V8 muskel bil eran? Carroll Shelby hand gjorde det hända över dammen, där denna enkla och diskret kompakt såldes av Chrysler.

Det var flygare under andra världskriget och en framgångsrik racerförare, men Carroll Shelby Han gjorde historia genom en aktivitet med mycket mindre adrenalin är en av de mest kända bil designers runt om i världen. Hans äventyr i en värld av konkurrens sporrade honom att gräva i byggandet av sportbilar.

USA var skaparen av ikoniska sport Shelby Cobra, en brutal roadster kunna imponera på någon både på vägen och på banan. Lee Iaccoca, President Ford vid den tiden, som ögonen på honom att bära segern Ford GT40 i Le Mans 24-timmars något som fick så Brillante-.

Raden av Shelby Ford Mustang Det var en av de viktigaste resultaten skilja de mest aggressiva versioner av muskel bil American. Hans arbete var inte begränsat till Ford och hela sin karriär som designer Carroll Shelby gjord för sportmodeller Big Three, det vill säga de tre stora fordons grupper i USA: Ford, General Motors och Chrysler.

Carroll Shelby med modellen överträffade många amerikanska sport V8

Den andra stora huvudpersonen i denna historia Car rarunos verkar ha lite att göra med sport. Detta är den Talbot Horizon, en prisvärd kompakt bil franska rötter som var mycket populär i Spanien på 1970-talet och 1980. Men Vad gör Horizon med Shelby?

Låt oss gå steg för steg. det var Simca som utvecklat detta fordon och den franska varumärket tillhörde vid den tiden till den europeiska divisionen av amerikanska jätten Chrysler, Jag välkomnades kommersialisera på båda sidor av dammen: det var den första globala bilen, ett koncept som är mycket modern idag.

Således, i December 1977 han lanserade Horizon som säljs under Simca Chrysler varumärket i Frankrike och andra europeiska marknader. I USA kom under namnen Plymouth Horizon och Dodge Omni, medan kasta på de europeiska marknaderna. Han gjorde historia vid födseln eftersom det var den första framhjulsdriven bil Chrysler.

På randen till konkurs

På den tiden Chrysler flirtade med konkurs och att finansiera Han hamnade sälja sin europeiska divisionen till PSA Group (Peugeot - Citroën) Några månader senare 1978. PSA bestämde han sig för att ändra varumärket under vilket horisonten handlades att återuppliva namnet på historiska Talbot.

Populariteten växte snabbt modellera i den gamla kontinenten och utsågs årets bil 1979. När det gäller vårt land Talbot Horizon Han tog priset för Årets bil i Spanien 1981 och Den tillverkades i Madrid anläggningen Verde, något som kan förklara en del av sin framgång här.

Den kompakta Talbot säljs med en rad enkla bensinmotorer utvecklade en effekt mellan 45 och 90 CV, tillsammans med en 1.9D dieselmotor atmosfär oförstörbar 65 hk. Fördelar var mer än diskret men tillförlitligheten var hans starka sida.

Plymouth Horizon snabbt det utmärker sig genom sin amerikansk stil grill

i USA Horizon var under ledning av Chrysler och, naturligtvis, ingen diesel version. Bensinmotorerna var annorlunda européer, men det betyder inte att de var mycket mer kraftfull: den övre änden var en bensinmotor atmosfärisk 2.2L Han levererar den föga imponerande siffra på 93 hk.

Framgången för Horizon räddade Chrysler från förestående konkurs

Försäljningen av den kompakta Plymouth och Dodge var riktigt bra på den amerikanska marknaden till den grad att Denna modell bidrog markant till Chrysler för att avsluta konkurs. Och du avancerar som sålde inte mindre än 961.508 Horizon och Omni i USA på 12 år som var närvarande i amerikanska återförsäljare. Av denna anledning Horizon har äran att vara den första amerikanska framhjulsdriven bil som säljs i stora volymer.

Chrysler ledare ville använda dra av denna bil och kom upp med den formel som används tusen gånger men alltid effektiv: erbjudande sport version att öka populariteten av modellen och därför försäljning. Tanken var inte ny, men hur man kan genomföra det.

Sport versioner av små bilar i 80-talet vanligtvis begränsad till att ge ljus mekaniska förbättringar att skrapa lite extra CV, placera en påtvingad bakspoiler och lite annat. Inte så med Talbot Horizon, eller snarare med sin amerikanska Twin Dodge Omni. Dess sportiga variant skulle vara sports real.

Reklam Dodge Omni betonade mångsidighet

Ford Chrysler

Under Chrysler krisen företaget bytt ägare att lägga fram Lee Iacocca, tidigare president Ford. Ja, samma Iacocca vi talade om i de första styckena och hade samband med Carroll Shelby Ford. Samma nu lyckats Iacocca övertyga designer lämnar Ford att arbeta på Chrysler.

Shelby kom ner för att arbeta med sport version av Dodge Omni med standard 2,2 motor som kommer att sattes en Garrett turboeffekten ökade till 148 hk. Denna lösning har tidigare använts i sitt första jobb med Chrysler Dodge Shelby Charger som dök upp.

Denna version skulle ta Dodge Omni Coyote namn, ett efternamn som inte gillar Shelby. Designern fick den slutliga kommersiella namn som kom till den amerikanska marknaden 1984 var att Dodge Omni GLH, ett alternativ med ett stänk av humor som förkortat uttryck GLH 'Går så Hell' vilket skulle innebära att som driver pela om jag får Fri översättning.

Dodge Omni GLH, diskret men kraftfull

Idag 148 hk kan tyckas vara en liten sak men att etablera en baslinje, den stora sporten kompakta då Europa var Volkswagen Golf GTI andra generationen bara Han hade 112 hk. Denna Horizon drog honom färger Golf GTI tack vare att ha öka sin kapacitet med 50% jämfört med befintliga versionen.

Dessutom GLH (även kallad GLH-T eller GLH Turbo) som erbjuds en mer intressant fördelar om vi anser att väger mindre än 1000 kg. infördes också vissa justeringar som förbättrade beteendet som en ventilerade bromsskivor på framaxeln, en fastare suspension, en mer direkt styrning och Goodyear till stor HR-15 195/50.

detta ulv i fårakläder Dodge erbjuds ett ganska anmärkningsvärda dynamiska egenskaper speciellt i förändringar av riktning och hastighet hörn. magazine bil & chaufför Han konstaterade i denna testmodell Jag hade inte provat någon annan bil med både kurvtagning grepp så här.

Det prestigefyllda bil & Driver vittnade om utförandet av Dodge Omni GLH Turbo

Dodge Omni GLHS den slutgiltiga svaret

Carroll Shelby ville återvända för att tillverka sina egna bilar och jag Shelby Automobiles. 500 enheter Dodge Omni GLH tog sin nya fabrik i Whittier (Kalifornien) för att sätta lite fart. Det modifierats för att ge GLH Dodge Omni GLHS som den träffar marknaden under våren 1986 genom några utvalda Dodge återförsäljare.

Tydligen GLHS står för uttrycket 'Går som Hell Några mer' som varnar för att som löper remsorna ytterligare. Andra källor säger att 'S' kommer från just den initiala Shelby. Ursprunget av 'S' läggs till hans namn har aldrig varit klart så att du kan välja.

Omni GLHS marknadsfördes som en begränsad upplaga Endast 500 enheter. Hans utseende var sportigare än någonsin tack vare en frontspoiler, sidokjolar med ordet Shelby i silver och inskriptionen GLHS pelaren C. På toppen av vindrutan lim med efternamn Shelby Hon såg stolt att lämna något tvivel om deras ursprung. Alla enheter hade sin kropp målade i svart.

Logo 'intercooler' vid grinden säger en av de utmärkande dragen hos Omni GLHS

Interiören fick också betydande förbättringar bland annat var en typ skålade säten backet, en lädersportratt och vred shifter undertecknad av Momo specialist. Den nya hastighetsmätare kalibrerad upp till 135 km / h nästan 220 km / h- varnade avsikter och inte missa en platta som identifierar enhetsnumret inom särskild serie.

Som för mekaniken, Omni GLHS grep samma motor 2,2 TRBO den GLH men en större turbo, överladdningstrycket överstiger ett ny intercooler, en utveckling i motorstyrning och avgasgrenrör modifieras och andra förändringar. Den slutliga uteffekten var 177 hk.

Talbot Horizon rarunos bilar som mötte Carroll Shelby

För att få denna potential till marken hela har också haft hjul skodda med 15-tums Goodyear prestanda däck i stor utsträckning till tiden för 205/50 R15. Denna Horizon Jag har också haft en supervitaminado suspension med hårdare fjädrar och dämpare justerbara Koni som den anklagades för att vara alltför obehagligt.

Många sporter av tiden som Chevrolet Camaro Z28, Pontiac Firebird eller Ford Mustang stannade kvar i prestanda GLHS: denna kompakta framhjulsdrift var snabbare än alla equipasen Även om deras V8-motorer! Accelereras från 0 till 60 km / h (0-98 km / t) i 6,7 sekunder och många enheter de används i populära tävlingar fjärdedel mil där han kunde gå avståndet i 14,7 sekunder.

Trots deras imponerande register valfritt det erbjuds den så kallade Mopar Performance Steg II Computer vilket ökade värden turboöverladdare för att extrahera mer kraft från den mekaniska fyrcylindriga. Hand Carroll Shelby denna kompakta enda kunde leverera 208 hk att låta någon med en öppen mun.

Bilder: Chrysler, det Hartford Guy, Greg Gjerdingen