nyheter

PTV rarunos 250 bilar en framgång ‘made in Spain’

De mest framgångsrika spanska microcar historia, efter den populära Biscúter var PTV 250. Innovativ och elegant, det lilla katalanska modellen representerade fröet till ett företag som kan i dag skryta med att vara en av de mest prestigefyllda i världen i sin bransch.

Basversionen av PTV 250 saknade dörrar

den micro De levde sin topp i Europa under 1950-talet i efterkrigstidens några familjer hade råd att köpa en bil och de enkla miniatyr bilar var mycket billigt att köpa och underhålla. Spanien har inte stå utanför denna trend och rarunos Cars vet en av de bästa nationella exempel på detta segment: den PTV 250.

På den gamla kontinenten var de triumphing små modeller Isetta, Messerschmitt, Heinkel eller Goggomobil. I vårt land mest populära var Biscúter, som hon hade sitt ursprung i Frankrike och tillverkas i Barcelona. Efter detta, PTV 250 var den näst bäst säljande spanska microcar med inte mindre än 1100 enheter tillverkas.

År 1932 Antoni TACHO monterat en reparation av bilar och motorcyklar i Manresa, garage TACHO. En tid senare hans bror Guillem, som arbetade på Barcelona fabrik Hispano Suiza, anslöt sig till verksamheten och växte in i Renault återförsäljare och IAEA-tjänsteman Montesa.

Tekniska system för PTV 250

De var utmärkta mekaniker som använde sin fritid för att utforma delar, olika tillbehör och reservdelar svårt att hitta på marknaden som marknadsförs under varumärkena Han korsade ut och titan. Hans geni slutade inte där och tog också att skapa två prototyper, familjärt dubbade whale(1950) och coca(1953).

affärsman Maurici Perramón Tacho gick till bröderna förgasare som ska installeras för att ge ström under perioder av kraftbegränsningar i Perramón och Badía fabriken. Detta företag insåg högkvalitativa band med avancerade vävstolar och Perramón var teknisk ledare.

Maurici Perramón ratten i PTV

Det visade sig entreprenören och duktiga bröder delade passion för bilvärlden, mekanik och bil- och motorcykeltävlingar. När han mötte coca, Perramón tanke en produktionsversion kan ha en enorm kommersiell framgång. Med stöd av entreprenören projektet in i en ny fas.

Perramón, TACHO bröder och Josep Vila, den senare utvecklingen partner coca, De var associerade och 4 maj 1956 föddes S. A. Utility Vehicles (AUSA). AUSA bilar skulle säljas under varumärket PTV, Det tar initialerna namnen (Perramón, tacho, Vila).

Två PTV 250 framför den plats där tillverkades

Det presenterades samma år PTV 250 och han kom att bryta formar. Långt från äggformade microcar som flödade vid den tiden hade den katalanska bil en riktigt tilltalande utseende. Hans kropp cabriolet, som hade endast 2,95 meter lång, Den visade en mycket elegant design baserades på en stålrörsram.

Den resultón modell drevs av en enkel encylindrig tvåtaktsmotor ligger i den bakre. Med bara 247 kubikcentimeter, denna lilla propeller överlämnade en effekt av 11 hk som de sändes till bakhjulen genom en växellåda tre gears hjul.

Hbaitáculo inga krusiduller men väl färdig

Effekt siffra är blygsamt men med endast 330 kg pTV 250 Han kunde nå inte obetydlig hastighet på 75 km / t, mer än många andra micro av tiden. Också han hade en oberoende främre hjulupphängningen och bromsar på alla fyra hjulen, något som inte kunde skryta många av sina konkurrenter.

Dess vackra design, enastående tillförlitlighet och stor körkomfort Jag kunde erbjuda snart tillät honom att vinna fördel med allmänheten. Några PTV 250 användes i konkurrens, andra hade också ett kort framträdande i filmer av eran och det fanns även en liten upplaga på 45 enheter för kommersiellt bruk som microfurgoneta -liten framgång för sina magra Lasthjul.

Skådespelerskan Concha Velasco ombord på en 250 i filmen PTV "Bröllopet var vid lunchtid". På höger reklam modell Manresan

Den PTV såldes i hela Spanien, även om många enheter överträffat våra gränser. Priset baserades på 44.500 pesetas i dess billigare version, som saknade dörrar-och nådde 55.000 pesetas i sin dyraste versionen med tvåfärgad kropp. -Och fancy var dyrare än en ödmjuk Biscúter, ja, men ändå fortsatte kostar en halv bil import.

År 1957 släpptes han på Seat 600 65.000 pesetas en knockdown pris som Han avslutade en stroke med varje micro. På den tiden arbetade AUSA på att utveckla en mer kraftfull modell, PTV 400, men aldrig massproducerade. den sexhundra Han hade lyckats stoppa micro vettigt.

Företaget var Manresa den enda inhemska tillverkaren av micro som överlevde, men upphörde produktionen 1961. bilen omorienterat sin verksamhet klokt mot produktion av industriella maskiner såsom lastbilar, cementblandare och dumprar av alla slag och i dag är AUSA en av de mest prestigefyllda företag i sin bransch, med dotterbolag i Frankrike, Storbritannien, Tyskland, Mexiko, Brasilien och Kina. Inte illa för en liten tillverkare av micro.

Stå 1961 med PTV 250 standard, ovanlig variant van, en aldrig tidigare skådad specialversion Bi-Smidig som lagt till två små fällbara barnstolar i ryggen och hans första moto-tipp (dumper)

foton: Cartype, pieldetoro.net, RM Auctions