nyheter

Den Pontiac Aztek lever sin andra ungdoms tack vare “Breaking Bad”

Den här bilen, som inte såldes i Spanien och slutat göra 10 år sedan, äger en av de mest fruktansvärda de någonsin har producerat merit. Men börjar andrahandsmarknaden att uppskatta serien "Breaking Bad".

Ibland kan en bil som tar flera år utan att säljas eller misslyckade vid tidpunkten blir handel efter att visas på skärmarna. Han råkade Delorean DMC-12 med trilogin "Tillbaka till framtiden" Toyota Supra A80 eller "snabb & Furious". Den här gången är det tur Pontiac Aztek.

Det är en crossover som säljs i Nordamerika mellan 2001 och 2005 hade inte mycket bra försäljning och hårt kritiserade. Han hade kreativa lösningar inuti och en god praktisk, men estetiskt det var fruktansvärda. Det marknadsfördes med V6 bensinmotor, fyrväxlad automatlåda och front- eller allhjulsdrift. Pontiac som ett varumärke försvann i 2010 under omstruktureringen av General Motors.

På spotmarknaden Det är att ha stor framgång bland yngre förare, födda efter 1980, anses "millennials". Ja, de är exakt samma -somos- som Ford tros vara nöjda med att sälja stadsjeepar på vår kontinent under de kommande åren.

Detta segment av befolkningen har ofta en andel 16,8% i USA används modeller, men i fallet med Aztek är mycket mer: 25,5%. Enligt konsultföretaget Polk, används är den sjätte mest populära bil "millennials", men i 2010 var det mest populära på listan med 33% av unga avgift. Det bär därför ett par år på toppen av listan.

serie "Breaking Bad" Han har varit ansvarig för denna ökning i popularitet, bilen kör ledningen i den femte säsongen. Producenten använde tre bilar, varav en var auktioneras med ett bra skott (kunde inte cirkulera) för $ 7800. Och om serien hade varit samtida med produktionen av bilen?