bil tester

Focus 1,0 EcoBoost- test (II): Motor, forbruk og oppførsel

Som EcoBoost-motoren ble kunngjort, ble vi overrasket mange: 125 hk per liter, bare tre sylindere og godkjent reell skandale forbruk (så lavt). Fokus i 2015, er den 1,0 EcoBoost-motoren ikke nytt, og det ble montert før, men du har forlenget utviklingen endrings å bruke mindre. Er det virkelig slik?.

unnskyldninger for nedbemanning De er godt kjent: motoren i vekt, er mindre mekanisk friksjon redusert, mindre skatt er betalt, er fordelene opprettholdt med turboer og svært lavt forbruk er typegodkjent. Så langt teorien.

Han hadde allerede spilt denne motoren i lavere modeller, Fiesta og Ecosport, hvor de tre-sylindrede motoren er et lite notat, både vibrasjon og lyd. Imidlertid er Focus en annen historie. Motoren er så godt isolert at en lekmann ville trolig ikke merke forskjellen med en firesylindret hvis det ikke er forsiktig. Og bare det høres ut.

Det har ikke avgrensningen av motoren den erstatter, men det absolutt gir Pego

Jeg må innrømme at jeg var ikke alltid klar over tiden Stopp&start kuttet motoren, og hvis ikke 3000 RPM opp så langt som støy er veldig stille. I aspekt av komfort, godkjenner. Punktlig, kommer i første, og hvis vi ikke røre, kan du gi noen irriterende rykk i front, men ikke noe uvanlig.

Ford-ingeniørene har forskjøvet kabinettet for å forbedre sin atferd svakt buet og mer komfortabel

før restyling Focus allerede hadde en enestående ytelse, en balanse mellom komfort og sportslighet veldig dyktig. Med noen tilpasninger du har gjort, er det enda bedre, og faktisk, fortsetter å forbause. I fjellet som gulvet "angrep" Jeg endte opp med å kaste mindre strøm til å gå raskere, ble bilen fordøyd perfekt.

Bakakselen er en meget reaktiv, men meget føyelig

Jeg har absolutt ingenting å bebreide i dette kapitlet, om noe i kabinen blir lagt merke til noen hjul, men verken irriterende eller mislike dem som elsker å kjøre. den dekk -Goodyear testet enheten EfficientGrip Resultater 215/50 R17 kan neppe være tilfredsstillende på noen måte.

Bare husk en ting før testing Focus alvor, og koble kjørefelt holde assistent, eller vi kan drive deg gal. Kan la bilen min som dette og ikke endre noe annet i neste generasjon, seire og overbeviser, og de kunne gå hele kompakt også.

Data resultatene på slutten av testen, er gode, men ikke ta opp

Er det sant at bruker kun 4,7 l / 100 km?

Nei. Når samle denne parkeringsplassen Ford trykk, det hadde mindre enn 3000 km, så er du på settet. Jeg har reist med ham over 600 kilometer uten å nå reserve, i henhold til datamaskinen, kan du gjøre med innskudd nesten 775 kilometer. Det kan virke mye, ja, men et stort innskudd, 55 liter.

Datamaskinen hadde en gjennomsnittlig forbruk på 5,8 l / 100 km, den første dagen var litt over 7 l / 100 km. Tatt i betraktning den datafeil, som vanligvis er 0,4 til 0,5 l / 100 km oppover, er omtrent 6,2 til 6,3 l / 100 km

Det er greit for bensin, men det er heller ikke en brutal forbruk rekord

Det beste jeg fant var 4,2 l / 100 km, mesteparten av tiden ved motorveien, mellom 100 og 130 km / t, uten å gi en eneste utbrudd av hastighet og i et øyeblikk av inspirasjon bak rattet med gunstige trafikkforhold. Faktisk, i noen linjer kan gå over 120 km / t med umiddelbar under 4 l / 100 km. Det virker umulig med 1,6 atmosfærisk.

1,0 EcoBoost er den minste segmentet på dette effektnivået bensin, men ikke minst forbruke

I all ærlighet, bruker denne motoren litt mindre enn 1.6 Ti-VCT, fordi etasje har et meget lavt forbruk. Med andre ord, hvis vi kjører med lite belastning akselerator, på et svært jevnt tempo, er forbruket svært lavt. Den beholder svært lite nedover forskyvning, slik at du kan øke hastigheten mye treghet til 0. Ved hjelp forbruk eller hardt arbeid, og begynner med å svelge, men heller, benektende fordelen av liten forskyvning fordi det er for stramt.

Trikset er å kjøre veldig greit, og likevel er det umulig å 4,7 l / 100 km til hele depositumet

Å kjære, har vi ikke alltid har alt i vår favør som vi kjører. Det er derfor veldig følsom å bruke, som det skjer med de fleste små turboladede motorer. Jeg finner mest interessant 1.6 Ti-VCT, solgte den konvertert til LPG. Vi testet hva resultatet gir C-MAX og overbeviste oss.

Jeg synes det er veldig lett å rettferdiggjøre å kjøpe diesel tilsvarende, 1,6 TDCi 115 hk, fordi jeg vet for et faktum at det er lett å hjelp nær 5 l / 100 km, og er bare 1000 euro. Men for en bensinforbruket de er svært rimelig, men sjåføren må gjøre sin del.

Boca fylling "intelligent" (Easyfuel). Når det fylt og lyder den første "klakk" ikke lenger å insistere. Den har en adapter hvis du har til å fylle en karaffel

Noen tror at bare følg instruksjonene girspaken dukker opp i dashbordet. Nope. Jeg fant ikke én, men flere ganger, at noen ramper opp med lavere forbruk ved hjelp av et lavere gir og løfte foten. Fra 1400 RPM, Denne motoren leverer 170 Nm, hvis vi trå litt, henter, men er mer komfortabel enn 2000 RPM.

80 til 120 km / t på fjerde tar 10 sekunder, veldig god plate

Fat fordel EcoBoost om 1.6 Ti-VCT er spør ikke mye downshifting, takket være turboladeren er svært egenrådig. En ekspert i effektiv kjøring kan gjøre at du mister 6 l / 100 km til hele innskuddet, men selvfølgelig, for ikke å overstige 3000 RPM for noe uten å gi noen acelerón.

Jeg har en annen grunn til ikke å anbefale tricilíndrico, er at, som demonstrert av den tyske TÜV, denne motoren, som noen konkurrenter, Den avgir mange partikler, og ikke noe filter, så sin økologiske karakter er meget tvilsom. Hvis vi ikke anser noe av dette, ja, det er en hyggelig kjøretur motor og så jeg innrømme åpenlyst.

Goodyear EfficientGrip 215/50 R17 dekk Performance. De er film og bidrar til å holde forbruket under kontroll

Totalt sett er Focus en fryd på rattet, og jeg tror et gyldig alternativ til en Premium Compact høyere pris. Det er godt over flere konkurrenter med verre generelle følelsen av kjøring, interiør verre eller svært dårlig alderdom som årene går.

Diesel mot EcoBoost- kan vise til å være mindre merkbar og være mer behagelig å kjøre generelt, hvor godt isolert det er. Svært godt egnet for allergisk mot dieselmotorer, men ingenting å gjøre tallene, er det TDCi mer interessant lenge før de nådde 100.000 km.

Kort sagt, Den har en god motor, men å ha alternativ firesylindret bruke mindre uten å gå for langt, 1,4 TSI med VAG- gruppe og ha modellen LPG og TDCi, er det ikke anbefalt for alle som klart motor. Uansett, som velger det, vil du ikke bli skuffet.

Kort sagt, et interessant alternativ til TDCi, men ikke for alle

I neste og siste del vil vi forklare hvordan den nye serien er og hva statister er mer interessant ...