nyheter

De 10 bästa bilar från 2015 till 2016, enligt Jeremy Clarkson

Presentatör och journalist Jeremy Clarkson har gjort en lista över bilar som de flesta skulle ha velat, och beprövade-under de senaste månaderna. Han tror att en bil ska utmärka sig i något, vad som helst, så det är inte en transportapparat. Vi vet att ditt val.

När en reporter Motor har under många år arbetat som Jeremy Clarkson, det kommer att hamna en rutin och ingenting kommer att överraska eller väcka. Men när det verkar som man redan har testat och känner allt som en bil fångar ögat är, åtminstone, lovvärt. De är bilar med något speciellt, orsakar en störtflod av förnimmelser och skiljer dem från andra.

Därför Clarkson valde deras 10 favorit bilar för närvarande på rea, bland vilka vi finner flera sportmodeller, men även modeller till synes vardagliga. Clarkson påverkar hans kolumn som inte bara fråga vilka ingredienser används, men hur man kombinerar dem. Det som räknas är resultatet. Även om listan är varierad, rikliga europeiska modeller, det finns bara en asiatisk och en amerikan. Intressant, ingen tillverkas i Storbritannien.

Den första listan är Mazda MX-5, som följer en härstamning av 25 år är världens mest sålda roadster. Den testade version är den mest kraftfulla, med 160 hk. Körglädje jämfört med spela Twister med Scarlett Johansson och Cameron Díaz, alla nakna. Han säger MX-5 är bäst i sagan, som är entusiastiska och livlig, och det är vad sända sin förare.

Jeremy Clarkson talar om MX-5 på samma sätt som deras ingenjörer ville att det skulle vara en bil att njuta av att köra en bra bit över den andra, och han tillägger att det är ett botemedel mot depression, och det är inte möjligt att köra samtidigt på fagott. Värden sin enkelhet, ett överkomligt pris, användarvänlighet och körning sensationer. Svårt att motsätta sig.

Alfa Romeo 4C Coupe Clarkson sägs vara den generalist bilmärket som du mest spännande valp betecknas som en Ferrari, men behöver lite träning. Den hänvisar till de återstående detaljer komfort i denna sport, som är synlighet, bruset av luft och buller. Efter en lång resa, är det inte en trevlig upplevelse.

Men Clarkson säger denna bil "fruktansvärda" som har en själ och mänskligheten, som inte bara är en maskin. Det vill säga, du förlåter sina brister, eftersom det gör för andra områden, som görs med en person. Dess 240 hk mittmotor och bakhjulsdrift är ett recept för att känna vad körning i en superbil, men för mycket mindre pengar, men är fortfarande långt ifrån fickan på en vanlig dödlig mängd.

Mycket bättre uppfattning har Mercedes-AMG GT S, som betecknas som Mustang Mercedes. Han känner rå och upprorisk, och belyser dimensioner huven. Genom sin vanliga överdrift, ansåg han vara så länge att när vi parkerade, kommer det att ta 20 minuter att komma fram, vilket ger känslan av att köra en supertanker, som är så bred som kan ha en helikopterplatta byggs.

4.0 V8 Biturbo motor 500 hk är inte lika imponerande -a prioritet jämfört med 6,2 sugmotor V8 AMG SLS, men han gillar hela mer. Det kostar mycket mindre pengar, trots att förlora måsvingedörr, men det är en Mercedes som får dig att glömma vad du har gjort decennier sedan i den här helt. Allt på marknaden, i den här ligan skulle vara en av dina första val. Det är inte dåligt att vara den första generationen av tyska fullblod.

Ford Focus RS måste säga att påminde den legendariske Escort RS Cosworth som ledde 26 år sedan var han en hjälte av arbetarklassen (hans enkla ursprung). Focus RS är för honom som en Nissan GT-R till halva priset, är en bil med 350 hästkrafter kan förödmjuka mycket dyrare och lyxiga bilar, ännu mer kraftfull. Anses vara den mest speciella Ford har gjort i ett kvarts sekel.

Dess fyrhjulsdrift-system, som sägs vara den mest avancerade som någonsin har monterats, oavsett modell och hur mycket det kostar. Visst den hänvisar till drifting läge, vilket gör tid att beteendet hos en bakhjulsdriven galen, liksom bra amerikansk muskel. Och allt detta till ett mycket rimligt pris, 31.000 pounds i ditt land.

Utan att lämna Ford, kunde han inte missa Mustang GT 5.0 V8. Ponny bil för 4000 pounds mer än Focus RS, kan äntligen köpa RHD (vad han kallar den högra sidan), eftersom den är konstruerad som en global bil. Han har inte förlorat sin amerikanska karaktär, säger han att sporrar att bränna constanemtente hjul, och att vidta alla kurvor med den bakre högra korset.

Mycket för detta Mustang pris mindre än det som kom att betala för en Volkswagen Golf GTI, men det är fortfarande mycket tung. Hans dom är "tid att tro på myten". En muskel bil ut som sådan i de första meter. Kommer du ihåg vad Bullit och överförs Mustang Boss? För det är inget mindre än att erbjuda den amerikanska V8.

Det uttrycks i olika termer för Volvo XC90 2.0 turbodiesel motor med 220 hk, D5. Det är inte bilen som drar mer uppmärksamhet, men är full av detaljer som gör det enkla, intuitiva körning och framför allt, bekväm. För att kunna koppla av körning, men lita på att maskinen väntar svenska förare.

Höjdpunkter dess åkkomfort är dieselmotorn mycket bättre isolerade än i den första generationen, enkelheten i instrumentpanelen (pekskärmen sammanför de flesta funktioner) eller hur trevligt det är att sitta på sina platser. Är säkerhetsbilen och Sven Thor -är hans ord med assisterande trötthet upptäckt.

Mer nyfiken är din dom på Opel Zafira Tourer 1.6 CDTI-motor med 136 hk. Det är svårt att Clarksons som en dieselmotor, men talar mycket om honom. I själva verket, säger han att när du besöker Bono (U2 sångare) i Frankrike, var flabbergasted att se hur stjärnan flyttade på en Zafira diesel.

Utan att tänka två gånger har han gett det fem stjärnor, maximum. Han säger inte känna något när man går över ojämnt underlag till chassit Flexride Han hänvisade, med kontinuerlig övervakning av amortiguación- och det är det mest bekväma bilen i världen. Ja, ännu mer än Rolls-Royce Phantom. Enligt din åsikt, är det bilen som sätter fler reparationer för att överföra ojämn yta inåt. Remata din åsikt att komma ihåg att det är en bra Vauxhall, det brittiska märket General Motors (Opel säljs inte i Storbritannien).

Pepinazos tillbaka till BMW M2 Coupe. Inte tala om det som den snabbaste M, men han säger att det är både snabba kurvor och raka, och gör det helt trevlig. Han har ändrat sig om V8 M3 (E92) och den första M5. Detta är nu hans BMW M favorit.

Dess 370 hk motor säger att ingenting i vridmoment, vilket innebär att du har kvar, och kan vara så snabb som GT mycket dyrare märken. Nu är den mest tillgängliga BMW M, undanröja förekomsten av M135i eller M235i. Exteriören är inte det mest slående i världen, men för att köra den, är som att ta ett rymdskepp.

"devilishly bra"Det är vad du tycker om Ferrari 488 GTB, som har mer än 660 hk 3,9 V8 utvinns ur kombinera skära 8000-tal varv med biturbada kraft. En delicida når 100 km / t på 3 sekunder platta. Betecknas som den perfekta drivmaskinen (i brist på bättre ord), men inte fem stjärnor.

Ingen kritiserar 488 GTB för att ha turbo, komma ihåg att F40 hade turbo, och när Gilles Villeneuve tävlade med Scuderia hade också turboladdade motorer. Låter som en Ferrari, det låter bra, skiljer inte dålig handling turboladdare, inte föraren inte se hur han tar emot insugningsluften. En fröjd att köra, som kan bete sig som en kattunge eller ett fullblod. Det är hans bästa prestation, ett fullblod som kan utföras med absolut foglighet.

Slutligen stänger Lamborghini Aventador listan. Inte den bästa supercar till salu, har dess motor blivit obsolete'm jämfört med dinosaurier och det finns hybridmodeller som överträffar det inte så tung. Men Aventador har en 6,5 V12 motor atmosfäriskt, och dessa tre saker på en gång är för stor, vi talar om potenca 700 hk fyrhjulsdrift. Det är den snabbaste i listan.

Även bromsarna inte kan innehålla angrepp motor brontosaurus, för deras flyr ut musik, är det något som bara kan förstås köra en Lamborghini V12 i en krets. Av alla sina motståndare i den övre delen av loppet av super skulle Aventador vara för honom att köpa den. Han gillar McLaren P1, men räknas som en sofistikerad robot. Han föredrar att köra en dinosaurie.

Vad tror du dina val?