Motorsport

Prior, scheman och sträckningen av Baja Aragon 2017

  • Den 34: e upplagan av Baja Aragón har 230 fordon och mer än 600 tids kilometer uppdelat i fyra etapper.
  • Piloterna kommer att möta en prolog under dagen på fredagen, två steg på lördag och en speciell final på söndag.

Allt är klart för firandet av Baja Aragon 2017. För femte året i rad, staden och provinsen Teruel är spolas med firandet av en av de viktigaste händelserna i kalendern av rally-räder i Spanien, men även på kontinental nivå. Det tydligaste exemplet är listan posten ett test som når sin 34: e upplaga med ett rekordstort antal deltagare. Men mer än 230 fordon möts i en scoring för FIA World Rally Championship och FIM Cross-Country-test, för Dakar Challenge och Championship Rally Spanien All Terrain (CERTT).

Baja Aragon 2017 har 20% mer registrerad Under de senaste åren till följd av sammanflödet av olika kategorier. Men 77 bilar FIA kommer att delta i denna 34: e upplagan av tävlingen, med upp till 13 prioriterade drivrutiner för International Federation. 31 fordon har registrerats för Dakar Challenge, ett format som ger vinnaren en direkt plats för att delta i 2018 års upplaga av Dakar. Till dessa ska läggas 70 motorcyklar och fyrhjulingar, 24 buggys att njuta av icke-konkurrenskraftiga specialitet Polaris Experience 7 deltagare för låg och mer än ett dussin lastbilar.

resor

Epicentrum av testet kommer att vara hagen ligger i Palacio de Congresos de Teruel, där fans kan se från nära förare och team in. Varje dag kommer att vara utgångspunkten och ankomsten av Baja Aragón, indelad i tre dagar av konkurrens med 800 kilometer, ca 600 som de är tids. Piloterna kommer att möta en prolog mindre än 10 kilometer under dagen på fredagen, en liten kontakt som kommer att avgöra startordningen framåt special två kommer att spelas under dagen på lördag.

På lördag börjar klockan 20:48 med firandet av SS2 Perales Alfambra mellan Teruel och i en särskild som är 216.92 kilometer mot klockan. Den andra delen av resan är 'Celadas - Teruel' med sina 133,78 kilometer. En av de stora nyheterna i den 34: e upplagan av Baja Aragón är att Lördag de två delarna kommer inte att användas som underlag för speciella söndag, det kommer att vara helt nya. Denna sträcka av söndagens Barra - Kraft Paper Notebook "kommer att avgöra vinnarna med 184.05 tids kilometer. Test trascurrirá av Jiloca, Comunidad de Teruel, kolfälten och Sierra de Albarracín.

favorit

Nasser Al-Attiyah, Nani Roma och Mikko Hirvonen är de tre främsta utmanare till segern i kategorin bil, medan Martin Prokop, Leeroy Poulter, Xevi Pons och 'Orly' Terranova är kallade att bekämpa åtminstone för pallen, liksom Aron Domzala. South Racing drivrutiner eller Nicolas Fuchs De kan också prestera på hög nivå. På spanska nyckel och kampen för CERTT bakgrund, duellen mellan Óscar Fuentes, Cristina Gutiérrez och Rubén Gracía Det är ett tydligt fokus av intresse. Se även prestanda Isidre Esteve med sin nya BMW X6 anpassas eller Jesús Calleja, som kommer att vara i nästa Dakar finansieras av Al-Attiyah själv.

I motorcykel kategorin verkar Joan Barreda laget att slå. Honda rider Michael Metge har godsägaren. Däremot har Himoinsa Team Racing fyra förare är talang Ivan Cervantes, Marc Sola, Daniel Oliveras och Rosa Romero. Joan Pedrero styr utformningen av Sherco, medan kommer att bli intressant att se vem som kan göra Yamaha Jan Brabec, Cristian Spanien med KTM eller Txomin Arana Vid sin återkomst till racing med sin Husqvarna. En annan förare att följa är Txus Puras, fyrhjulingar Medan alla ögon är inställda på José Luis Espinosa.

Scheman för den 34: e upplagan av Baja Aragón

FechaTramoHorarioKm.
Fredag ​​21 juliSS1 - Prologue (Teruel)utgångs cyklar: 17: 25h
bil utgång: 18: 25h
9,30 km.
Lördag 22 JuliSS2 (Teruel - Perales Alfambra)bil utgång: 08: 48h
utgångs cyklar: 13: 30h
216.92 km.
Lördag 22 JuliSS3 (Celadas - Teruel)utgångs cyklar: 09: 28h
utgång bilar: 14: 00 h
133,78 km.
Söndag, 23 juliSS4 (Barra - Caude)utgångs cyklar: 08: 00 h
utgång bilar: 11: 20h
184.05 km.

foton: Gazoo Racing Toyota /