Motorsport

Testet av den nya formeln E, mellan framgång och kontroverser

  • Det finns en viss oro som förbinder piloter utför testet av andra generationen av bilen med Formel E.
  • Men den nya prototypen inte sluta kasta goda nyheter och med bara ett par dagar rättegång, är redan snabbare än den aktuella bilen.

Firandet av det första testet andra generationens bil enligt Formel E har stoppats reaktioner. Men de första kilometer Spark SRT05e har lämnat en bra känsla på en konkurrenskraftig nivå, men väckte de också en del kontroverser av piloter som utför dessa tester. I själva verket har flera lag och förare i Formel E uttryckt viss oro att utvecklingen av bilen testa 2018-19 säsongen de de ledande piloter som är förknippade med Audi eller Porsche, två av de företag som har närvaro på evenemanget från 'Season Five'.

Under det första testet av Spark SRT05e har gjort sina befälhavare Frédéric Makowiecki, Porsche fabrik förare GT, och Benoît Tréluyer och Adrien Tambay, pilot och tidigare Audi fabriken förare. Detta har skapat några misstankar som det finns konkurrenter som tror att Porsche och Audi har kunnat samla en viss fördel och kunskaper från dessa tester, hur mycket Frédéric Makowiecki gjorde ett framträdande i dessa tester på begäran av Michelin. I själva verket har Porsche föraren samarbetat med den franska däckföretaget i ett decennium.

Bortom identitet testpiloter, Spark SRT05e född höger fot. I själva verket, andra rykten tyder på att bilen har rullat snabbare lika effekt än den aktuella bilen. Med bara en handfull dagar av tester i Spanien och Frankrike, har den nya prototypen visat sina fördelar, till den grad att minska tiden för den aktuella bilen valsning med Mahindra drivlina med 200 kW. Tester har utförts på Circuit Ecuyers i Monteblanco och Guadix, Spark scenarier där redan hade tidigare referenser.

foton: FIA Formel E