Motorsport

Brendon Hartley, världsmästare Toro Rosso

  • Dörrarna till Formel 1 har öppnats för Brendon Hartley efter triumfera med Porsche Motorsport i WEC.
  • Med två titlar världsmästare styrka och seger i Le Mans 24-timmars landar Brendon Hartley på Toro Rosso.

Brendon Hartley kunde inte misstänka när han var 'exil' Red Bull Junior Team, de mest krävande unga förare Program där, rörelse som Det vore bara det första steget mot Formel 1. Ibland den kortaste vägen till ett mål inte är rak och Nya Zeeland har varit tvungen att skärpa bort från omloppsbana Red Bull att uppmärksamma laget där han växte upp. nu, Hartley debuterade med Toro Rosso och är en stark kandidat för att bli pilot Faenza lag i 2018 säsongen, alla med två VM titlar under hans armstyrka.

Lite eller ingenting kvar av den fräknig lad av 18 som i februari 2008 hade han sin första erfarenhet av F1 med Toro Rosso str3. Hans inträde i förrummet av kategorin bordades 2009 när Hartley valdes reservförare Red Bull och Toro Rosso. Men problem med superlicense, framväxten av Alguersuari och Ricciardo i omloppsbana av laget och diskreta Hartley resultat i F3 och särskilt i Formula Renault 3.5 dömdes till Nya Zeeland. Han uteslöts ur Young Drivers Program för Red Bull i mitten av 2010.

Efter att konkurrera med Charouz Racing 2011 Formula Renault 3.5, Brendon Hartley avslutade sin scen i bilar och omorienterat sina ansträngningar mot världen motståndet. Han debuterade i WEC med en ORECA 03-Nissan Murphy prototyper i 2012, året då han spelade tre rundor i tävlingen i LMP2, Han deltog i sina första Le Mans 24-timmars och även han debuterade i Le Mans Series (ELMS). Med ett liknande program, som gick sin närvaro i det som nu är IMSA, Han avslutade konsolidering i världen av resistens hos 2013.

Deras goda arbete uppmärksammats av Porsche Motorsport, som gick Brendon Hartley att göra det en av piloterna nyfödda LMP1 program. Nya Zeeland var alltså en av dem svara på debut Porsche 919 Hybrid. Han samarbetar med Timo Bernhard och Mark Webber, kollegor som återstår fram till tillbakadragande av den australiska 2016. Tre år när Hartley gick med två åtta segrar och sju pallplatser, resultat som tjänat honom till lämnar världsmästare 2015. Under denna säsong, Timo Bernhard och Earl Bamber, har vunnit sina första Le Mans 24-timmars, under tillsats av en andra titel.

Med två titlar världsmästare styrka och seger i 24-timmars Le Mans, grindarna med formel 1 är slutligen öppnas för Brendon Hartley, Jag ersätter Pierre Gasly i USA Grand Prix och blev en av de två officiella förare av Toro Rosso i Mexiko. Ahead har två Grand Prix före slutet av säsongen, även om det är mycket troligt att Hartley är en av drivkrafterna bakom Toro Rosso i 2018. En 'glad' slutar med en historia som började med en nästan orättvis uppsägning. Saker av Formel 1.