Motorsport

Kovalainen och Quintarelli, själ Super GT i DTM

  • Heikki Kovalainen och Ronnie Quintarelli båda förarna ansvarar för att driva två Super GT som ska visas i DTM.
  • Fd Formel 1 kommer vid spakarna på LC500 Lexus medan Quintarelli driva Nissan GT-R.

DTM stänger sina dörrar för en annan säsong i Hockenheim, hans favorit krets. Förutom att vara i speltitlar förare, team och varumärken, är den senaste omgången av mästerskapet präglas av utställningen kommer att göra två Super GT japanska fordon, emparentará kategori med DTM av reglerna 'Class One'. I detta avseende och som ett första viktigt steg i denna reglerande -visible- sammanslagningen kommer denna utställning har två toppförare som huvudpersoner. Men Heikki Kovalainen kör Lexus LC500 och Ronnie Quintarelli Nissan GT-R som kommer att vara närvarande i Hockenheim.

Heikki Kovalainen Det är en gammal bekant för europeiska fans. Men tävlade finska förare i F1 2007-2013 med seger i det ungerska Grand Prix 2008 som hans bästa resultat i Premier klassen, där han kom att spela 111 Grand Prix. Sedan 2015, Kovalainen tävlar i den japanska Super GT: "Detta är ett utmärkt tillfälle att visa attraktionskraft Super GT-bilar. För mig är det min återkomst till en europeisk krets sedan jag lämnade Formel 1. DTM är verkligen känd i Japan och Den har mycket gemensamt med vår serie".

men Ronnie Quintarelli kan vara mindre bekant för fans av den gamla kontinenten, på 38 år har ett avundsvärt rekord. Japanska F3 mästare 2004 och 2006, hans stora dalliance i Europa var hans roll som testpiloter Spyker F1. Efter att ha passerat genom Formula Nippon, sedan 2008 tävlar i den japanska Super GT: "Det är en ära för mig att få möjlighet att representera Nissan i Hockenheim och presentera sin bil. Super GT är en underbar mästerskap. Vi har möjlighet att visa essensen av våra bilar i Europa och det är alltid positivt".

foton: DTM