Motorsport

Allt du behöver veta om Indianapolis 500 och IndyCar

Fernando Alonso att gå med Oriol Servià i tvisten över 500 miles från Indianapolis i motor.es du närmar dig den fascinerande världen av IndyCar och dess flaggskepp race, med allt du behöver för att förstå en annan, unik och legendariska händelse.

Vi kan säga, utan tvetydighet, att tillkännagivandet att Fernando Alonso kommer att spela Indianapolis 500 Det är berättelsen om året i världen av motorsport. De två-time Formel 1 har tagit tjuren vid hornen, och fyller en ambition som tidigare hade uttryckt: korsa dammen och tävla i en av de mest prestigefyllda händelser i världen, spelade med reglerna i IndyCar-serien för att börja att fullfölja Triple Crown of Motorsport. Det kommer att göra det med Andretti Autosport, på order av förre Formel 1 och IndyCar mästare Michael Andretti, och eftersom siffrorna ägs av lag (som i Formel 1 till medidados 90) Det tar bilen 29.

Trots sin popularitet i USA konkurrera med Daytona 500, ras NASCAR stjärna, Indianapolis 500 är den mest prestigefyllda Automotive Test USA: s globala. Skapad 1911 firade förra året sitt 100 upplaga och finns inskriven som en av de raser som tillhör den tidigare nämnda Triple Crown, intill Grand Prix i Monaco och Le Mans 24-timmars. År 2016, händelsen förde ett rekord 350.000 åskådare ansikte, vem de packade läktarna för att markera hundraårsjubileet, även om regelbunden närvaro siffror vanligtvis runt 300.000 åskådare utan alltför mycket besvär.

Men en viktig del av de europeiska Formel 1 fans (särskilt de som, i brist på tid eller intresse att begränsa sin uppmärksamhet mot andra kategorier eller World själv), det finns många tvivel om Vad är Indy 500, att delta i det och vad det innebär begreppet att köra IndyCar eller oval. Därför, i den här artikeln försöker vi förklara allt du behöver för att se den stora tävlingen nästa 28 maj med åtminstone grunderna för att förstå allt som händer.

Vad är IndyCar?

IndyCar är helt enkelt racerbilar i USA. Med olika namn, det tar gräla sedan det andra decenniet av det tjugonde århundradet, även om dess historia kan delas upp i flera perioder, enligt den myndighet som kontrollerade: AAA (Pre-1955 Andra världskriget), USAC (1956-1979), VAGN (1979-2007, som kallas IndyCar mellan 1992 och 1996 och Champ Car 2004-2007) och IndyCar (Från 1996 till 2002 kallas IRL). Inledningsvis var det en tävling bygger nästan uteslutande på ovaler av trä, som gav vika till marken, men asfalten började göra sig i 50. Ett decennium senare, testades med konventionella kretsar mellan 1964 och 1970, till att i 71 alla enbart asfalt ovaler. Kretsarna 76 och returneras i deras närvaro ökat kraftigt sedan mitten av 80-talet, att lämna ovaler i minoritet, som lockade en hel del utländsk närvaro.

Med stöd av ägarna till Indianapolis 1996 Indy Racing League (IRL) skapades för att återvinna en 100% Kategori ovaler med de flesta amerikanska piloter och minskade kostnader, vilket skapar ett inbördeskrig mellan kategorier som varade 12 år, och allvarligt skadat populariteten av bilarna i USA och Indy 500. Trots att grillar mycket värre på 90-talet, har den stora karriär, tillsammans med viss domstol och sportproblem CART, började balansen minska med 2002. Under 2005 IndyCar började springa i vissa kretsar, och i början av 2008 Champ Car, som hade följt den motsatta vägen avstå ovaler, absorberades av dess rival. Efter flera år av övergången, IndyCar verkar ha återvänt till nära dess popularitet explosion situation 90, med en kalender som innefattar 65% kretsar och ovaler i 35%, och en internationell grill på vilken 42% av heltids piloter är amerikanska.

Idag är IndyCar en monochasis konkurrens, där alla förare konkurrera med Dallara DW12, introducerades 2012. Denna bil, krets, den har en prestanda jämförbar med den hos ett GP2, med mer aerodynamisk och kraft, men också med mer vikt för säkerheten på ovaler, når toppar av mer än 310 kilometer per timme. Varje bil har två aerodynamiska kit, en för kretsen och korta ovaler, och en annan för superspeed, ovaler som endast används i Indianapolis, Texas och Pocono, såväl som andra höghastighets ovaler i det förflutna. Den senare har en mycket mer radikal och minimal aerodynamisk, med vilken de IndyCar medelhastigheter på över 360 kilometer i timmen. Dessutom har alla bilar en LED-indikator visar läget för piloten i loppet, och om det är med hjälp av systemet push-to-pass (200 sekunder inkrement turbo tillgänglig för piloten, endast krets) eller tidsbringade i en grop stopp.

Däck är också lika för alla (Firestone), men när det gäller motorer, kan lagen välja mellan Chevrolet och slangbella. Eftersom dessa tillverkare var tvungen att ta över utvecklingen av aerokits sedan 2015 (något som kommer att försvinna nästa år med en radikal redesign av bilen), har Honda haft en betydande underskott, som nästan har försvunnit i år, men har alltid varit mycket konkurrenskraftiga på ovaler. När det gäller poäng, alla ryttare poäng i varje race. Liksom det slutliga testet av säsongen i Sonoma, Indy 500 poäng fördubblas, och även klassificering ger också en generös mängd punkter, nästan likvärdigt med det av ett lopp.

POÄNG NORMAL (dubbel Indy 500 och Grand Prix i Sonoma)

extrapoäng: Pole position (en punkt, inte Indy 500), som leder åtminstone ett varv (en punkt), och mer pilot vänder leder till en lagerbana (2 poäng)

Poäng i KLASSIFICERING AV Indy 500

huvudpersonerna

De starkaste lagen i det senaste årtiondet, som har delats ut titlar har varit Penske, Superpower kategori sedan 80-talet, och Ganassi, med sporadiska utseenden Andretti, särskilt i Indianapolis, där förra året var snabbast i kvalet och uppnått en dubbel. Grid, de är några tidigare Formel 1 förare som Sébastien Bourdais, fyra gånger Champ Car mästare; Takuma Sato, först Japanska att vinna en IndyCar ras; Alexander Rossi, den aktuella vinnaren av Indy 500; Max Chilton, som kör för Ganassi stort eller Juan Pablo Montoya, CART mästare och Indy 500 före sin avresa till Formel 1, Indy upprepade triumf i 2015, och i år bara tävla i Indianapolis efter att ha kört av heltid rida på Penske. de stora stjärnorna är dock annorlunda.

Grillen har en fyrfaldig IndyCar och Nya Zeeland Scott Dixon och andra mästare viljestyrka, Ryan Hunter-Reay, Tony Kanaan eller titleholders Simon Pagenaud, som också leder totalt i år. Utom Pagenaud och Power, mer specialiserade krets ryttare, alla vet vad som är triumf i Indianapolis. Jag vet också Hélio Castroneves, som har vunnit tre gånger den legendariska händelsen, och den saknar bara en seger till lika register över fyra segrar legender som sju-tiden IndyCar mästare A.J. Foyt, Al Unser och Rick Mears. Förutom dem finns det också relativt unga ryttare på jakt efter ära: Josef Newgarden, Penske tecknandet stjärna i år; den populära James Hinchcliffe; Graham Rahal, son till tre-time mästare Bobby Rahal; Carlos Muñoz, andra två gånger i Indianapolis; Conor Daly, Spencer Pigot ...

I Indianapolis, är viktigt siffran ryttare som tävlar i detta test. Den nuvarande grid heltid IndyCar har 21 piloter, så det finns många som bara gick med i Indy 500 för att slutföra nätet 33. Det är en tradition som har gjort i årtionden och att när IndyCar har haft mer talrika grillar, får se mer än 40 åkare kämpar för att kvalificera sig. En sådan potential är den spanska Oriol Servià. Indy Lights mästare "Alzamora till" (Och winless 1999), driver den katalanska pilot på den högsta nivån sedan 2000, först i CART / Champ Car (där han vann sin enda seger i 2005 och var tvåa) Och sedan IndyCar, där han var fjärde under 2011. För fyra år, deltids racing, som har körts för de bästa lagen på nätet som akut substitut. Vid 42 kommer denna säsong att göra sin nionde deltagande i Indianapolis som pilot Rahal team kommer som göra några fler tester under hela året. För första gången, är du inte ensam.

Bortsett från Servia, har mycket få spanska ryttare beslutat att korsa dammen för att köra bilar. Redan innan tradition av de 33 deltagarna att konsolideras, den ädla Hispano Pierre de Vizcaya Han deltog i Indy 500 1923 och slutade tolfte. Sex decennier senare, en entreprenör / lagledare som heter Pepe Romero, Kubanska födda, försökte han att delta i 200 miles från Portland 1984 accidentándose på formationsvarvet. Även om han inte satt sin fot Indy som pilot, historia, som avbryts av drogkarteller och involverar Emerson Fittipaldi, har den inget avfall.

Slutligen olycksaliga Fermín Vélez, Han konsolideras sedan i en värld av amerikanska motstånd testades i IRL under 1996 och 1997. Han sprang sex tävlingar, varav två Indy 500, som tionde 1997. Servia, som hade ett misslyckat första försök 2002, körde i Indianapolis för första gången efter återföreningen 2008 och förbättrade inte resultatet av Vélez fram till 2011, då klar sjätte ha lämnat den tredje (första raden). Året därpå fick han ett ännu bättre resultat en fjärdeplats. Förra året hade han en mycket konkurrenskraftig bil i Schmidt, men ett dåligt kval och sätta en strategisk satsning på tävlingen var inte som det borde ha lämnat honom på 12: e plats.

kretsen

Tävlingen äger rum i Indianapolis Motor Speedway, en krets av 4,023 km (2,5 miles) bestående av två långa raksträckor av mer än en kilometer sällskap av fyra kurvor. Alla av dem uppenbarligen är exakt densamma: långa vänder 90 graders vinkel och en camber av 9 grader, men alla har sina knölar, konfiguration och egenskaper att skilja dem från varandra. Denna lutning orsaker i USA anses Indianapolis som en 'platt oval ', långt under de vanliga lutningar mellan 15 och 20 grader i många ovaler, eller mer än 30, som i Daytona eller Talladega. Trots sin rektangulära form, försätts den i vad som betraktas som en oval bana, eller oval, när de består endast kurvor till vänster i en allmänt cirkulär form.

Inledningsvis ytan av Indianapolis var tegel, men var asfaltándose successivt tills 1961, endast vänster avtäckt en linje av 2 meter bred vid starten finish rakt. Det gav kretsen smeknamnet 'Brickyard' (yard av tegel), där vinnaren kysser fotosession dagen efter, en tradition inletts av Dale Jarrett efter att ha vunnit det tredje loppet av NASCAR hölls där 1996. under nästan två decennier har Indianapolis varit en föregångare inom teknik SÄKRARE hinder, skyddssystem "barrved" absorberande och placeras framför de ursprungliga betongväggarna på de fyra hörnen av kretsen. SAFER har drastiskt minskat antalet skador på ovaler, och har hjälpt död Scott Brayton 1996 dagar efter att få stången, är den sista att Indianapolis har hävdat. Även i fel omständigheter slag fortfarande slå 350-350.

Och det är det faktum att det är en oval betyder inte alls att köra på den, eller gå fort, hålla det enkelt. I kvalificerade, den genomsnittliga hastigheten av en IndyCar på denna oval överstiger 370 kilometer per timme (230 km / h), med varv under 39 sekunder, och spetsänden av de raka hastigheter når 390 km / t (243 km / h). Betygsätt och köra på denna krets (gräva i detta senare) det kräver en mycket hög grad av koncentration under lång tid samt en frekvent trafikledning, strategisk tänkesätt och en korrekt vänja omgiven av bilar som kör för flera meter. Tillvägagångssättet och tekniker som används i konventionella kretsar fungerar inte här. Indy inte förlåter: ett misstag vid en avgörande tidpunkt kan avsluta dina ben på väggen, även i den sista hörnet av sista varvet, som hände med rookie J.R. Hildebrand 2011, när han var på väg att vinna. Att lyckas i Indianapolis som en rookie är en svår uppgift att endast fyra förare har gjorts sedan andra världskriget: Graham Hill (1966), Juan Pablo Montoya (2000), Hélio Castroneves (2001) och Alexander Rossi förra året.

Vilka är Indianapolis 500?

Men de 500 miles av Indianapolis är mycket mer än helgen där de konkurrerar. Tävlingen börjar i de senaste två veckorna, en period som historiskt har varit känd som maj månad. För närvarande Månadens maj börjar med Indianapolis Grand Prix, en ras av IndyCar skapades 2014 för att spelas i en version av den ovala krets, retuscherade om vilka värd Formel 1 mellan 2000 och 2007, med den vanliga formatet för en Grand Prix. Detta test ägde rum den 13 maj, Alonso deltog inte i det, som jag tävlar i Grand Prix i Spanien Formel 1. Starta måndag börjar åtgärder i oval.

Från måndag 15 till fredag ​​19 är olika utbildningar hålls. Förr i tiden bestod arbetet med två veckors testning med olika stadier av klassificering varje helg, men sänktes till en under 2010 för att spara kostnader. På måndag börjar spåra aktivitet vid 12:00 lokal tid (18:00 i Spanien) med Rookie Orientering Program (informationsprogram rookies, ROP) en 2-timmars session som han förbereder nybörjare förare, liksom veteraner som har varit frånvarande under några år, för att underlätta deras anpassning till kretsen, och kontrollera att kan nå en minimihastighet.

Scheman och där för att se Indy 500, session genom session

I stället för med tiden, något som är obetydlig ovaler för några skillnader, avkastning mäts med den genomsnittliga hastigheten i miles per timme. Varje förare som deltar i ROP måste fylla i en sats av 10 varv mellan 210 och 215 km / h (337-345 km / h), vänder en annan sats av 15 mellan 215 och 220 km / h (345 till 353 km / t), och tredjedel sats av 15 varv över 220 km / h (353 km / t). När överstiger ROP, kan piloten redan deltar i utbildning som vanligt. Inte få det i denna session, kan piloten göra det när som helst i veckan, men kul är viktigt att konkurrera. Samma måndag, när rookies sessionen avslutas, hålls den första träningen fyra timmar tills 18:00 lokal tid (00:00 spanska tid).

Från tisdag till fredag ​​är kretsen öppen varje dag under sex timmar (18: 00-00: 00 i Spanien) för piloter att förbereda sina bilar och strategier, och anpassa sig till trafik som finns i loppet och kör i grupp. Den sista timmen av varje session är Happy Hour där du vanligtvis får den bästa av tider på grund av de lägre spårtemperaturer. På fredag ​​är det sista dagen som kallas Snabb fredag: Turbo tryck av 130 till 140 kilopascal ökas, en ökning som bibehålls för klassificering, och vanligtvis uppnå bättre hastigheter på den månad på grund av slipströmmen.

Klassificeringen bestrids under två dagar. Den första fasen sker på lördag 20 (17:00 till 00:00 i Spanien). I en förutbestämd genom lottning, varje pilot utför en solo försök till klassificering. Efter återkom gropen exit och en retur uppvärmning, det finns fyra på varandra följande tidsbestämda varv, och den genomsnittliga hastigheten för de fyra lederna bestämmer den slutliga hastigheten hos föraren. Till exempel, för att få stången i 2016, James Hinchcliffe avslutade fyra varv i 2: 36.006, med ett genomsnitt på 230,760 miles per timme (371,2 km / t). Varje förare kan åsidosätta deras försök när som helst om den anser att varven är dåliga, men i detta fall, måste vänta tills varje pilot har haft möjlighet att göra sina försök i storleksordningen genom lottning.

Därifrån är det spår öppen för nya försök till slutet av sessionen, och depån är uppdelad i två rader: en snabb och en långsam. Rapid kan användas av en pilot om officiellt drar tillbaka sin tid eller om du inte redan har märkt. Slow används av dem som vill försöka igen utan att förlora den ovan, om den nya är sämre, men snabb spårvagn kommer alltid att ha företräde att gå långsamt på en gata, vilket är viktigt i slutminuterna. Efter mötet på lördag, de nio bästa förarna kvalificera sig för Fast nio, söndag session där stolpen beslutas från 23:00 spanska tid. I omvänd ordning av sina positioner dagen innan, och utan de register som erhållits ovan, har varje pilot en enda försök fyra varv utan möjlighet att upprepa den snabbaste polen tar. Timmar innan, från 20:45, De återstående 24 förare kvalificerade med samma regler för beställning positionerna 10 till 33.

Om fler än 33 bilar (något mycket ovanligt under de senaste åren, begränsningar på semester motorer och använda chassi), den sessionen avgör endast positioner 30: e plats, och de återstående bilarna hölls tidigare att en annan dag session för att avgöra vem förbli ur loppet. Den dag då 'kontrollera' förare på nätet är historiskt känd som bump Day när den spelas efter stolpen han har beslutats, men nu sker samma dag om det behövs. Därifrån ryttarna bara delta i mer utbildning på måndag 22 och en timmes session på fredag, 26 på en dag som kallas Carb Day, Det är bland annat de 100 miles från Indy Lights (tre finaler med bilar parallellt i de senaste fyra åren) och en traditionell tävling depåstopp. Efter den populära paraden på lördag genom gatorna i Indianapolis, anländer på söndag, dagen för sanningen.

"Mina damer och herrar, starta motorerna!"

Under årens lopp, många traditioner har fastställts för de timmar innan loppet: Helgens Memorial Day hålls, så att militären och veteraner med parader i kretsen hedras, och en salva av skott föregår en tolkning trumpet den berömda begravnings sammansättningen kranar. Efter det har flera låtar tolkas, inklusive den allestädes närvarande nationalsången och traditionell "Hemma igen i Indiana"Tillsammans med frisläppandet av tusentals ballonger mot himlen, innan presidenten ge order om att spåra starta motorerna. Fram till i år, hade Mari Hulman George varit, men eftersom detta år, Tony George, tidigare ordförande i IndyCar, kommer att ge över. Ögonblick senare bilarna börjar rulla fyra varv för att göra utbildningen. I den senare, är anordnade i rader med tre i den bakre raka, och förblir så tills vänd mot mållinjen, där cirka 18:20 pm i Spanien, gjorde en kastad utgångs börjar vid Indianapolis 500

I loppet, är den första faktorn att en pilot måste överväga tålamod. En 500-mil lopp är totalt 800 kilometer och, trots de höga hastigheter, höll sig kring tre timmar. Du måste vara försiktig, därför att undvika en olycka med att förlora början varv eller nedläggning. En normal tid i Indianapolis IndyCar runda 30 varv, så en pilot måste göra minst sex depåstopp, där det finns tankning, även om det är vanligt att cirka åtta gripanden gjordes på grund av de 'varningar'.

I en oval, det finns inga lokala gula flaggor i en konventionell krets: när en incident inträffar, den gula flaggan antar en period av 'caution' som är ekvivalent med en europeisk Car Safety, i detta fall en Pace Car. depån kommer inte att öppna förrän alla är omgrupperas tid då många väljer att depåstopp för att få nya däck, bensin eller kuvertavgift fler stopp andra. Därför är de oftast hända massiva depåstopp, med mer än 20 bilar. Andra kan lämnas ut, antingen för att få spårläget och har renare luft, eller att försöka återställa varv om de saknas, även om båda strategierna kräver en hel rytm eller 'varningar' i rätt tid för att fungera optimalt.

Den genomsnittliga har fallit varningar från 8 IR03 / 05 (2003-11) vid 6 den aktuella chassit, men förblir en nyckelfaktor som alltid måste beaktas när att fortsätta eller ändra en strategi ras. Alla resalidas förekommer i en enda fil, vilket ofta leder omkörning försök i den första svängen på grund av slipstream. Denna effekt intensifierades med DW12 som förstoras effekten av slipströmmen, vilket gör förändringar ledarskap och omkörningar mer konstant. I dem måste en pilot alltid respektera linjen försöker köra piloten, att hålla er, om det är insidan och utsidan. En linje förändring i sista stund, eller böjd, anses vara en blockering som kan leda till en olycka, och bestraffas.

En annan aspekt att tänka på: oval, om det regnar, kör inte. Det finns ingen däck som gör att en bil med en sådan prekär aerodynamisk vistelse i ett stycke på en blöt bana vid sådana hastigheter, ens lyfta foten från gaspedalen. Minsta nederbörden kan vara en 'försiktig' eller till och med en röd flagga. Om testet har överskridit 50% av avståndet (101 varv), och det förväntas att regn kommer tillåter inte köras torr i dagsljuset, kan loppet avslutas. Annars skulle det återupptas på måndag, tills den kan göras. 1997 Indy 500 var tvungen att vara klar på en tisdag, och år 2007, ett skyfall avslutade loppet på varv 166 200.

Att vara snabb i Indianapolis, är nyckeln att inte rusa varje kurva till det yttersta. Även om detta är en oval, dess egenskaper har du bara en bra linje. Detta i sin tur är mer krävande för däcken. Därför när du går längs snålhet, speciellt om det fortsätter att slipstream förarna pigga fot rakt i slutet för att hålla racing linje och förhindra att däcken spelar ett trick. Åka utomlands med slitna däck kan vara en mycket dålig idé, som i det ovannämnda fallet med Hildebrand. Var försiktig med däck eller bränsleekonomi kan göra en avgörande drivkraft för att vinna några extra varv i en stint.

Inte att förglömma att aerodynamiken hos en IndyCar på en 'Super' är minimal, och effekten av externa, höga faktorer: någon inställning mer vid ett stopp eller ras, någon förändring i vindriktningen i temperatur spåra, eller luftfuktighet kan leda till en förlust av kontroll eller en olycka. Ibland kan tävlingen förflyta så att de sista stoppen inträffar vid ca 30 varv före slutet. Om det finns en ny försiktighet, detta ofta vända situationer kända som 'bränsle kör': Piloter försöker spara så mycket bränsle som möjligt och samtidigt behålla en viss hastighet för att nå slutet utan en annan stopp i grönt.

Förra året, Alexander Rossi, baserat på utmärkta ledning slipstream (med hjälp av lagkamraten Ryan Hunter-Reay), en upphöjd försiktig med gasreglaget och befälhavaren guide hans ingenjör, tidigare racer Bryan Herta, lyckats nå målet först med höger efter en otrolig runda av 36 varv, att förneka möjligheten att segern till Carlos Muñoz och Josef Newgarden. Under senare år har dock Det har varit vanligt att se två eller tre förare slåss om segern i slut varv, ridning tillsammans, och ära ibland beslutas av tiondelar eller till och med hundradelar, som i 1982, 1992, 2006, 2014 och 2015.

Det kan bara vara en

Efter att ha sett rutig flagga, Den vinnande bilen överförs till Victory Lane, ett område aktiverat för segerfirande där det finns inget utrymme för andra eller tredje, med föraren i bilen, omgiven av hans team och ljudet av säckpipa. När man står i sittbrunnen, tilldelades han en lagerkrans och Han lämnar över en flaska mjölk, från vilken piloten bör dricka minst en klunk, har gjort känt sina preferenser om (skumma, hela eller laktos) före loppet. Denna tradition, som går från 1936 och restaurerades 1956 av kommersiella intressen, är den mest kända race: Emerson Fittipaldi blir ännu burop varje gång det förekommer i Indianapolis efter att ha följt sin andra seger i 1993, föredrog han dricka en flaska apelsinjuice för citrus marknadsföra ditt företag.

Piloten inte beviljat honom en trofé som sådan. Borg-Warner trofén är 163 centimeter och som väger 69 kilo, och det är fortfarande innehas av Indianapolis Motor Speedway hela tiden. I den i ansiktet på alla förare som har vunnit testet som läggs varje år ny vinnare är huggen. Detta utsätts för en fotografering med bucklan och hans bil nästa dag, men det konkreta bevis på hans prestation inte anländer förrän månader senare, när han räcker över en liten replik. Nationellt publiken får loppet (jämförbar med racing NASCAR, och mycket högre än andra raser på året) gör ges större betydelse för att vinna Indy 500 vinna mästerskapet, och prestige av loppet i sig uppmuntrar många förare tänker på samma sätt, något som vad som händer med den globala motstånd och Le Mans 24-timmars.

uppenbarligen, Alonso är inte den första stora Formel 1-föraren som startar äventyret. Trots att loppet var en del av VM Formel 1 1950-1960, och med undantag av Alberto Ascari 1952, var det inte förrän på 60-talet när världen uppmärksammat loppet. Två år efter Jack Brabham från att konkurrera i 1961 med en Cooper, Jim Clark och Lotus landade i 1963 med en bakre drivna Lotus med vilken färdiga andra, med start, å ena sidan, död 'roadsters' frontmotor, och på den andra, British Invasion, som anslöt McLaren som ett team. Clark skulle vinna loppet 1965 och var tvåa 1966 efter Graham Hill, som i dag är han den enda att få Triple Crown. Under senare år, chaufförer som JAckie Stewart, Denny Hulme och Jochen Rindt De vågade testa kommer att vara 5 Formel 1 förare aktiva i 1967 upplagan, men utan större framgång.

Gamla, som körs i Indianapolis var en mer hanterbar företaget flera år inte sammanfaller med formel 1 testning, men eftersom det är så, särskilt med Monaco, var allt färre människor försökt. Mario Andretti, vinnare 1969, då han var USAC drivrutin, var den sista mästare i Formel 1, som kör på heltid i världen, avgick från Monaco att tävla i Indianapolis, 1976, två år innan världsmästare. Teo Fabi, under tiden, var den sista föraren att göra samma sak 1984, efter att ha tvåan förra året CART. Sedan dess har alla erfarna piloter i Formel 1 tävlat där när de inte tävla i det, antingen före eller efter Emerson Fittipaldi, Nigel Mansell, Nelson Piquet, Jacques Villeneuve, Juan Pablo Montoya och så vidare.

Dessa är alla knappar, och lite mer, för att helt förstå vad Indy 500, vilket innebär och betyder 'The Greatest Spectacle i Racing' och att fortsätta att testa med de nödvändiga begrepp. Som alltid är det mest hälsosamma i dessa fall motion för att se några av tävlingarna under tidigare år, som är fritt tillgängliga på YouTube. För nu, får se inte bara en stor ras, om inte något som verkar nästan från en annan tid: McLaren, tillbaka i Indianapolis med en världsmästare. Svårt att tro. Jag håller med de synpunkter som min kollega David Plaza; Vad cojonazos, Fernando.

foton: IndyCar Media / Indianapolis Motor Speedway