formel 1

San Marino GP Imola 1994 Varför Ayrton Senna dog? Det var hans olycka

Ayrton Senna dog av skadorna i olyckan på varv 7 i Grand Prix i San Marino (Imola) i 1994. Den 20-årsdagen av den ödesdigra händelsen, minns vi anledningarna till liv Ayrton gick ut och varför kunde inte undvika att gå mot väggen.

  • Särskild 20-årsdagen av döden av Ayrton Senna

Torsdag 1 maj uppfylls 20 år efter upphovsmannens död Ayrton Senna; två decennier sedan den legendariska brasilianska föraren, tre-tiden F1 världen, dog vid Tamburello kurvan Imola krets under loppet av San Marino GP 1994.

Hur Ayrton Senna dog? Varför hans Williams FW16 gick rakt in i väggen på varv 7? 

Vi kommer att diskutera de viktigaste teorierna, eftersom det är fortfarande riktigt vad som hände inne i bilen av Senna okänd.

Weekend tragiskt

I fredagens kval, Rubens Barrichello Han drabbades av en allvarlig olycka vid Variante Bassa till 225 km / t. Jordan Hart kraschade in i däck försvar, han steg tog över flera gånger och slutade med kabinen ner, med Barrichello medvetslös. Lyckligtvis bara han hade en fraktur och var ut ur tävlingen.

Istället den österrikiska Roland Ratzenberger Han var inte lika lyckligt lottade. Lördag, 20 minuter efter start av kvalomgången, hans Simtek-Ford Han kraschade in i betongbarriären nästan huvudet och dog nästan omedelbart.

Och utgång säkerhets bilolycka

finska Lehto (Benetton-Ford), som startade 5 stod och portugisiska Pedro Lamy (Lotus-Mugen Honda) från position 22 ° kunde inte undvika att förstöra sin bil framför huvudläktaren (6:50 min). den Bildäck och skräp lindrigt skadade nio personer allmänheten.

Efter olyckan säkerhetsbilen lämnade banan. Som ni kan se i videon, var den här bilen inte som i dag; var en Opel Vectra.

Efter 5 varv bakom säkerhetsbilen och på varv 6, Ayrton Senna passerade relativt normalt av Tamburello kurvan (i videon ser ut som en flat botten gnugga mot asfalten att gå igenom denna kurva, slående gnistor) tätt följt av Michael Schumacher. Men på nästa varv, vid 7, Senna gick rakt in i väggen.

Teorier om de möjliga orsakerna till olyckan

Teorier varför Ayrton Senna kan förlora kontrollen över sin Williams är flera:

Brott på styrkolonnen

Denna teori var i den italienska åtalet baserades på försök av Frank Williams (Team Manager), Patrick Head (Technical Director) och Adrian Newey (Designer); vem de anklagades för dråp.

Enligt den italienska åklagaren Maurizio Passarini, Senna han var obekväm rattläge (Ayrton inte poäng i de tidigare två lopp), därför Han bad laget att ändra. I stället för att göra en ny pjäs, befintlig utrustning han skär och svetsade en sektion av material med mindre diameter att förlänga.

En rapport från åtal konstaterat att utmattningssprickor inträffade material i de flesta (60%) av rattstången tills det gick sönder. Williams medgav dessa sprickor, men mellan 20% och 40% av detta material, en procentsats som kunde hålla adressen utan att brista. 

Visa bilderna av loppet (i slutet), verkar utmatningen från Ayrton orsakas av förlust av riktning, sett inte väja eller "whiplash" nr. tillfällighet, kamerabilder "ombord" Senna försvinna runt banan undan snarare än vid tidpunkten för kraschen mot väggen, vilket eliminerar risken för att se tillståndet i ratten och ratt av det eventuella brott av förvaltningen.

På den tiden de tre gruppmedlemmar Williams De frikändes eftersom de inte kan påvisas om ledningen bröt före eller efter olyckan. Men under 2007 italienska hovrätten fastslog att olyckan orsakades av slitage på rattstången. Bristning av detta orsakades av en dålig design och dåliga förändringar gjorts. den endast gärningsmannen var Patrick Head genom att utelämna riktiga kontroller. 

Huvud inte gripits på grund i Italien preskriptionstiden för mord är 7 år och 6 månader, och den slutliga domen meddelades 13 år efter olyckan.

förlust "markeffekt"

Denna teori är i National Geographic dokumentär om Ayrton Senna död är baserad.

Efter avgång säkerhets bil för olyckan i början, alla ryttare var tvungen att rulla långsammare, vilket kunde kyla däcken. Och när däcken är kalla, inte bara förlorar vidhäftningsförmåga, men också förlora tryck och kontrakt.

Teorin är att den låga strömningshastigheten bakom säkerhets bildäck tömd, beräknat 25%, vilket Han sänkte den plana botten av bilen vid 4 eller 5 mm

Detta innebar att bilen betade asfalt (slående gnistor) och luftflödet passerar nedanför klipptes. En högre lufthastighet lägre tryck och därför större "markeffekt" eller downforce. Att skära flödet, Williams förlorade greppet och gick rakt. Dessutom förespråkarna för denna teori hävdar att botten av Williams FW16B blev en sorts skridsko som fick honom att hålla hans väg direkt till effekterna mot väggen.

Men varför på varv 6, ser vi att även berör asfalten och där däcken är kallare än 7 inte ut?

blowout 

Denna teori är där han tror Adrian Newey. Detta är vad han sade i en intervju The Guardian:

Ingen kommer någonsin att veta vad som hände exakt. Det råder ingen tvekan om att rattstången misslyckades, men tyder på att bilen lämnade banan som ett resultat av en trasig styrning. Varför han kom sladd bakaxeln? Bilen betade asfalten hårda flera gånger i den andra omgången, vilket verkar ovanligt, eftersom däcktrycket redan har fått vara korrekt i det momento.Pero en punktering på höger bakhjul (Tamburello lämnas därför båda hjulen på höger sida ta emot större vikt än interna), är det mycket sannolikt resterna av plast som orsakades av olyckan.

obduktion

Enligt obduktionen, Ayrton Senna dog omedelbart. Han hade flera skador vid basen av skallen, svår andningsinsufficiens, frontal kollaps (vilket orsakade inre blödning), ruptur av den tidsmässiga artären och hjärtstillestånd.

Upphängningsstången som förbinder drivhjulet Fjäderdämparenhet (tryckstången) är vad Han genomborrade hjälmvisir, och starkt han tryckte Senna huvud mot baksidan av sittbrunnen. Det var detta som orsakade komprimering fraktur på skallbasen.

Race of San Marino GP 1994