formel 1

GP Mexiko Grants och näven upp på varv 19: F1 och sympatiserar med Mexiko

Den ekonomiska ersättningen kommer att vara minst $ 500.000 och kommer att tillåta 9000 studenter att återvända till skolan. Organisationen bad åskådarna närvarande vid krets för att lyfta knytnäven på varv 19, imiterar gesten som används av räddningstjänsten under arbetet med sökandet efter överlevande.

Denna helg på Autodromo Hermanos Rodriguez Det firade Grand Prix i Mexiko och dess initiativtagare har meddelat ett gemensamt initiativ med Formel 1 för att bygga tillfälliga klassrum för att 9.000 barn som drabbats av jordbävningen för att återgå till studier.

Detta initiativ kommer att ha minst en halv miljon dollar och fylla initiativtagarna till händelsen började med rockbandet U2 för att ge skydd för 18.000 personer. Alejandro Soberón, chef för organisationen av Grand Prix sagt att de vill "Visa världen att Mexiko fortfarande står och gör det mer enat än någonsin, även om det bör vara mycket under de kommande månaderna och åren."

Perez tänker bara av loppet: "Jag vill ge något att fira"

Chase Carey, vd för Formel 1, sade att "Utbildning är en av de grundläggande mänskliga rättigheterna och vi kommer att vara mer än glad, eftersom tack vare detta projekt kommer 9000 barn njuta av det med omedelbar verkan".

Arrangörerna vill publiken att höja näven krets på varv 19 som en symbol för återhämtning, som Det var den 19 september när den andra jordbävningen inträffade. Denna signal användes av räddningspersonal när frågan tyst i området en chans att ha hittat överlevande.

foton: Red Bull Content Pool