formel 1

GP China Minnen av Kina 2007: Hamiltons mardröm

Den stora cirkus av Formel 1 kom till Kina i oktober 2007 med den röda mattan redo att Lewis Hamilton matematiskt vann titeln med ett lopp. British ansikte hade allt att bli den yngsta mästare i historien, men det söndag drömmen blev en mardröm.

2007 mästerskap var helt domineras av McLaren och Ferrari. Inget annat lag vann ett lopp, de fyra förare av de två lagen ockuperade de fyra första platserna i världen och även kampen inträffade inne i domstol och utanför, med den berömda spionage fallet. Mclaren skandal som slutade sanktionerade och diskvalificeras från konstruktörer mästerskap för att vinna, hur skulle det kunna vara annorlunda, Ferrari. Men det fanns fortfarande beslutas piloten. Hamilton och Alonso från Mclaren Crown tävlade med Raikkonen, Han lotsa för Ferrari.

Med tre lopp överges Alonso olycka i regn i Japan, tillsammans med seger Hamilton och Raikkonen tredje plats i Grand Prix, kommer de att sätta den brittiska titeln på ett fat. Sacaba 12 poäng till 17 spanska och finska, med bara två tävlingar kvar. Den aktuella ställningen på världen gav 10 poäng till vinnaren av loppet, 8 till den andra, 6 till den tredje, 5 fjärde och så vidare tills den åttonde. Fördelen av Lewis var således 12 och 17 med endast 20 punkter spridda. Nykomlingen gick till Kina med allt redo att bli mästare.

En Hamilton Det var tillräckligt för att avsluta före Räikkönen och Alonso, även om ingen av de tre kommer göra, att vinna titeln med den brasilianska Grand Prix. Han ens värt att Raikkonen vann loppet, Alonso var fjärde och femte. en lycklig tid för söndag kommer, och efter att få stången under dagen på lördag. Men regnet kom i loppet och gjorde så intermittent, med banan att bli blöt och torkning, som om att lägga känslor måste upphöra.

Hamilton ledde med en viss ro, med Räikkönen andra och tredje efter att ha slagit Alonso Massa, i frånvaro av 30 varv. De flesta av spåret var torr och det fanns en våt fläck. spår utgångar lyckades. Hamilton pressade Räikkönen, och frånvaron av 28 varv passerade honom, ärver huvudet av loppet. Lewis mellanliggande däck förstördes, och det var mycket långsammare än sina konkurrenter. Han försökte få till depån som han kunde, och höll andraplatsen trots Alonso hade nått sin höjdpunkt. Men innan depån, manöver inträffade och förmodligen tävlingen för säsongen.

Endast 25 varv separerade britterna att bli den yngsta mästare i historien. Men när du tar kurvan i vägen och lådor, Lewis förlorade kontrollen över sin McLaren och gick ut, lämnar själv strandsatta på den steniga kryphål vars namn träffade den dagen puzzolan. TV talade om mirakel medan en desperat Hamilton bad kommissionärerna att skjuta honom. Och de gjorde, men till ingen nytta. Ödet ville att den sextonde loppet av 2007 kom den första droppen den yngsta föraren i Formel 1. Det fanns ingen Gud eller commissioner att flytta bilen.

Med rutan till 0, Hamilton tvingades se från garaget och Raikkonen och Alonso jämfört punkter. Out lådor några miniräknare och de insåg Robert Kúbica, med en annan strategi var ledare av loppet med sin BMW. Men ett fel fick honom att dra sig tillbaka och Kimi gärna plockade upp sin första position. Alonso var andra men såg speglarna en röd fläck, Ferrari Felipe Massa, som så småningom gick bort. Raikkonen såg rutig flagga och Fernando log under hans hjälm med andraplats. Han klättrade pallen med dem Felipe Massa, som var tredje, inför en twentysomething bestrider sin sjunde karriär i F1 i händerna på en Toro Rosso och slutade fyra trots lämnar sjuttonde. Sådan Sebastian Vettel.

Hamilton, vars dröm avslutades söndag mardröm, höll han framåt i världen, med 4 poäng före Alonso och 7 på Raikkonen med 10 kvar. Mardrömmen avslutades två veckor senare i Brasilien, där McLaren klar bekräftar katastrof ett år som hade allt att vara klart guld och svart. Raikkonen var mästare, ger Ferrari som hittills är hans senaste drivrutinerna Crown. Hamilton kunde kompensera 2008 vinna i Kina och öka avståndet till 7 poäng med Massa, hans främsta rival om titeln det året, i avsaknad av den brasilianska ras. Den historien slutade, trots det lidande och intriger, med ett lyckligt slut för Lewis. Men förmodligen även fortsätta drömma från tid till annan med att Kinas Grand Prix 2007.