Renault

Renault kwid, kommer det att komma till Europa under varumärket Dacia?

Finns det en chans att Renault kwid nå Europa? Presenteras i Indien, liten och prisvärd 'crossover' kan passa in Dacia ... men Carlos Ghosn, VD för Renault, tillbakavisar kategoriskt möjligheten. I hans ord, i detta fall, det kommer att marknadsföras som en Renault mer.

Presenteras i Indien, vill Renault kwid vara mycket mer än en liten 'crossover' låg kostnad. Med 3,68 meter lång, hög fjädring, robust utseende och en bensinmotor med 0,8 liter, har utformats som en global modell. I den hinduiska land kommer att börja säljas med start i höst, med priser mellan motsvarande mellan 4300 euro och 6000 euro, med aktuell valutakurs.

Den stora frågan är, Renault kwid har kommit till Europa? Med tanke på framgång i försäljningen av Dacia, skulle han ha all känslan i världen att erbjuda modell på vår kontinent, som också lägga den höga efterfrågan de upplever under den senaste tiden 'crossover' och urban SUV. Svaret kommer också från Indien, och indiska Autos blogg hävdar, Renault kwid inte marknadsföras under varumärket Dacia.

För att citera Carlos Ghosn, VD för Renault-Nissan, det kwid endast marknadsförs under varumärket Renault. En något överraskande och motsägelsefulla uttalanden: enligt Ghosn, uteslutas helt en Dacia kwid återuppringning för Europa, även om själva modellen skulle släppas ut på marknaden här, eftersom CPM-En plattform på vilken modell bygger har utvecklats globalt, uppfyller de grundläggande säkerhetskraven.

Kom ihåg att Renault kwid kommer att marknadsföras i Indien utan ABS eller ESP, men tekniskt det skulle vara möjligt att lägga till dessa säkerhetselement, essentiella lagligt för försäljning i EU. Å andra sidan, modeller som Sandero, här i Europa vet vi under Dacia varumärket säljs i Marocko eller Sydamerika med Renault logotyp, så att trots dessa uttalanden, en Dacia kwid skulle vara en mycket logisk och expect manöver.

Theopilus Chin erbjuder sin vision av den hypotetiska Dacia kwid, du kan se på bilden omedelbart ovan, och faktum är att inte vara alls. En ny front, ny logotyp och där har ni det: en Dacia blodig, kommer du ihåg för hans airs av familje modeller som Sandero Stepway.

Renault kwid har indiska Duster bror komma

den Renault kwid kommer att starta sin kommersiella karriär i Indien senare flytta till andra marknader och tillväxtländer. Europa kommer inte att vara i den ursprungliga listan eftersom Renault prioriteringar här är andra, som den nya Renault Kadjar under de kommande veckorna kommer att börja säljas i Spanien. Just nu är vi kvar med det förmågan att se kwid i Europa där, antingen ... slutligen med Renault eller Dacia logotyp.