Hyundai

Hyundai Tucson 2015 med två olika hybrider i Genève

Den nya Hyundai Tucson ger stafettpinnen till den tidigare ix35, som förekommer vid Geneva Motor Show 2015 med två olika hybrid versioner med diesel- och elmotorer. Även Hyundai Tucson 48V Hybrid är vanligare, är Hyundai Tucson PHEV en plug-in hybrid som kan arbeta i enbart eldrift.

den 2015 Hyundai Tucson når Geneva Motor Show att framstå som en helt ny modell. Även i sitt namn, släppa förkortningen ix35 modell hittills för försäljning och återvinna sitt tidigare namn för Europa. Det kommer att tillverkas i Tjeckien, sätta på försäljning under de kommande månaderna för att fånga en betydande marknadsandel inom segmentet kompakta SUV.

Med en helt ny stil, betonade i sin frontgrillen inslag av märket, horisontella kromblad, tillsammans med sina nya LED optik. i dimensioner 4.475 meter lång, 1,85 meter bred och 1.645 meter högt gott inre utrymme inrymmer fem passagerare, med en trunk 513 liter.

New Hyundai Tucson 2015 kommer också att vara deras system Körhjälpanordning, söker att åstadkomma större säkerhet genom element såsom autonom nödbromsning, alert ofrivilliga byta körfält, trafikvarning bakre, döda vinkeln upptäckt, informationshastighetsgränsen eller ett system av aktivt motorhuven för att skydda fotgängare i händelse av olycka .

Hyundai Tucson 2015 är här

den motorprogram för nya Hyundai Tucson innefattar i bensin, den 1,6 GDI 135 hk 1,6 T-GDI, med turboladdning och 176 hk, den senare med sexväxlad manuell växellåda eller sju-hastighet med dubbla kopplingar. I diesel kommer 1,7 CRDi 135 hk kompletterar 2,0 CRDi med 132 hk eller 184 hk. också passar in i framtiden för hybrid, och det kommer särskilt att diskutera nedan.

Två olika hybrid: Hybrid Hyundai Tucson Hyundai Tucson 48V eller PHEV

Just nu som prototyper, har Hyundai visat två hybrid Tucson vid Geneva Motor Show 2015. Det verkar ganska troligt framtida inträde på marknaden av dessa två motorer, som skiljer sig i sin inställning. den Hyundai Tucson Hybrid 48V Det är en hybrid att använda ett litiumbatteri 48 volt och en elektrisk motor som ger ytterligare 14 CV till 136 hk dieselmotor av 2,0 liter.

Av denna speciella konfiguration hybrid diesel, en ytterligare vikt på endast 20 kg, tack vare innehållet storleken av kraftenheten tillsättes. Dessutom förnedra de avsevärt förorenande utsläpp och förbrukning, med endast 109 g / km av koldioxid, som arbetar den elektriska delen att stödja dieselmotor.

Å andra sidan, Hyundai Tucson PEHV är en hybrid plugg, bestående av en 1,7-liters dieselmotor av 115 hk och en elektrisk motor 68 hk, med litium 10,8 kWh. Dessa batterier kan laddas på bara 2,5 timmar med funktionen snabbladdning, eller fem timmar genom en konventionell plugg. 

sålunda, Tucson PEHV kan fungera som en hybrid eller en ren elektrisk, med en maximal räckvidd på 50 km i 100% eldrift. CO2-utsläpp meddelas mindre än 48 g / km, och intill Tucson Hybrid 48V, och snart kommer vi att se mycket likartade motorer i produktionen, inte bara i Tucson, utan även i andra framtida modeller av koreanska märket.

bilder Press