Hyundai

Vad lucka Hyundai och Kia under de kommande åren?

Hyundai och Kia varumärken som tillhör Hyundai Group, fortsätter att klättra positioner och inte nöja sig med femte plats i globala tillverkare. Expansionen fortsätter, vilket ger varje marknad de mest efterfrågade och i linje med lokala smaker bilar.

Även om början var ganska blygsamma Hyundai är nu en av de största biltillverkare i världen. En del av Hyundai imperium, vilket inkluderar bland sina affärsområden stål eller logistik. Båda varumärkena dra nytta av det när deras bilar får stål och transport för att flytta dem runt om i världen.

En av de mest anmärkningsvärda rörelser utbyggnaden av Hyundai är skapa en egen bank, som kommer att användas för att finansiera köp av modeller av båda märkena i Europa. Hittills har de med hjälp av finansiella tjänster i Banco Santander, samarbetsavtal.

Banken kommer att grundas snart Hyundai Capital Bank Europe, säte i Frankfurt, som finansieras på en 80/20 från Hyundai Capital Services och Kia Motors. Redan har tillstånd att driva Europeiska centralbanken (ECB), så du behöver inte be individuella tillstånd för varje europeiskt land.

Med denna finansiella arm, Hyundai gör samma sak som andra tillverkare som Renault, Volkswagen eller PSA, som har sina egna banker. Bilsektorn var tvungen att dra detta jokertecken efter stängning kranen kredit till individer på grund av den ekonomiska krisen. Nu intresserade tillverkare att låna pengar för att köpa sina bilar, Det är ett annat sätt att tjäna mer, och kunden får en lägre ränta.

Ett lån är bara hyrs pengar med ränta

Inte bara att gynna slutkunderna, det är också ett sätt att stödja återförsäljarnätet, så att de kan skaffa sig mer bekväma modeller på lager för att ta inventering. HCBE ögonblick kommer ett kapital på 67,1 miljoner euro. Hyundais ekonomiska solvens inte är i tvivel.

den produkt~~POS=TRUNC expansioner De är en annan viktig front. På kort sikt Hyundai i30 compact förnyar både femdörrars och vagn version (meddelade idag); 2018 kommer att innehålla en fastback-derivat. En annan korttids utgåvan är den nya Santa Fe. Å andra sidan, Hyundai vill locka en kundkrets mer "racing" den N-området, dra nytta av den kommersiella pull att delta i WRC.

Samtidigt Kia expanderar mycket snabbt. Sedan 2008 har han inte återgått i ett enda år försäljning i Europa. Sedan 2010 ökade med 64%, långt före resten av den europeiska marknaden. Förväntad 2020 lanseringen av 22 modeller, antingen nya eller uppdaterade.

På kort sikt Carens, Picanto och Rio förnyas. Vid slutet av året kommer att nå Stinger, som syftar till att sedaner / coupe premiummärken, ett ambitiöst mål faktiskt. Inte heller kommer de att missa en B-SUV att gå in i ångande segmentet Juke (som växer) och en sportig modell orientering.

En annan front framåt för båda märkena är alternativ energi. Hyundai erbjuder redan en modell bränslecell väte, och Kia kommer att göra detsamma i 2021. När det gäller hybrid och elektriska, har hyundai Ioniq (endast modell som ger elektriska, hybrid och plug-in-hybrid) och Kia har Soul EV, Optima Hybrid och Niro.

USA, en viktig marknad

Hyundai nyligen Han meddelade en amerikansk investering på $ 3100 miljoner, som kommer att användas för att stärka och förbättra fabrikerna i landet. Hyundai vill inte utmana Donald Trump, USA: s president, efter hotar flera tillverkare calzarles 35% taxa för bilar som tillverkas i Mexiko.

Hyundai uppstår bygga en annan fabrik i USA om det behövs

Enligt uppgifter från förra året, Hyundai försäljningen uppnått 775.005 som ett varumärke, Kia gjort en volym på 647,598 enheter, enligt Autodata för. Utbudet behöver fler modeller till amerikanska smaker, dvs fler stadsjeepar och pick-up, vilket motsvarar 60% av sin marknad. Investerings siffra i kontrast till de 2.100 miljoner dollar som Hyundai har bränts i landet under de senaste fyra åren.

Men för seger Trump skulle möjligen mer pengar har gått till Mexiko, ett land med mer konkurrenskraftiga arbetskraftskostnader och en växande leverantör park. Tillverkaren måste fokusera på dyrare modeller och stora, eftersom små och billiga är inte attraktivt, särskilt om de är tillverkade på amerikansk mark.