bil tester

Brukertest: Opel Corsa 1,3 CDTI (95 hk) Del 2

Kan 1,3 CDTI forbli den mest strenge Corsa modellutvalg nå at tresylindret 1,0 SIDI kommer med mindre tørst enn noensinne? Du finner svar på i denne artikkelen, etter omfattende gjennomførte Corsa bensin og diesel.

I den første delen hadde vi vært i følgende situasjon: bensinmåler markerer nesten en fjerdedel, i henhold til datamaskinen, kan du gjøre 489 kilometer. Nok til å komme tilbake ... hvis begge indikatorene ikke lyve. Og jeg har foran en høydeforskjell på 700 meter og forbruket øker ...

Jeg står opp til Madrid med tre andre voksne og bagasje, så utfordringen er mer interessant. Det var en relativ risiko for å måtte stoppe for å fylle bensin før ankomst, men jeg ga en tillitserklæring til 1.3 CDTI. Vi er gamle bekjente.

Prøver å ikke tenke på emnet, vil jeg diskutere assists kjøre den nye Corsa. Testen enheten ikke inkluderer system Blind Spot Alert (PRBS), jeg savnet, selv om jeg er en av de som ser i bakspeilet før du skifter kjørefelt. Jeg hadde alle foran kamerabaserte systemer, dvs. Opel Eye.

Benditas kjører hjelpemidler

Med trafikkskilt anerkjennelse (TSA) Jeg må huske hva den endelige fartsgrensen indikert av signalet. Jeg kan ikke bare sette en fartsgrense på bilen, jeg kan også ha en hørbar og visuell varsling hvis jeg bruker en annen frivillig grensen. Spille med alt dette, er det vanskeligere å sette oss greit.

Hvis jeg får distrahert på et tidspunkt, Warner Lane Departure (LDW) Jeg vil trekke oppmerksomhet hvis jeg skritt på veien linjer, selv om musikken er for høyt er ubrukelig. Så snart solen går ned, assisterende Luz Long (HBA) i stor grad øker kvaliteten på visjon, med knapt blendet et par førere i flere timer med kjøring. Xenon-lykter er eventuelt utenkelig for noen år siden.

Til slutt nevner avstandsvi- Security (IDF), som hjelper oss å opprettholde en forsvarlig avstand fra dem som er foran oss. Hvis vi ikke gjør det bra, vi tar varsel av Forward Collision Alert (FCA). Blinkende røde lys vil være over rattet, bilen stopper ikke alene, men neste gang vi skal holde oss ikke så mye.

Diesel nådd den første boken nesten like "rask" 1,0 SIDI Turbo bensin

Drivstoffmåleren er fortsatt ned, og mer enn 100 kilometer fra Madrid er det bare en firkantet, men den lave autonomi på en lineær hastighet, ser ut som jeg får det. Forbruket er meget stabil, har det ikke oversteg 4,6 l / 100 km.

kommer nivå advarsel drivstoff 176 kilometer med resten av området, og deretter igjen i tanken omtrent 8 liter. Til slutt vil jeg komme til Atocha, hvor lav en av mine følgesvenner. Oppdraget er fullført, fortsatt du ikke trenger å fylle bensin. Men det er fortsatt noen få kilometer.

En delvis 910 kilometer når den andre nivå advarsel drivstoff, som ikke lenger er fjernet fra skjermen uansett hva vi gjør. Mark 44 kilometer fra autonomi, er ca. 3 liter i reservoaret. Nå er det på tide å gjøre opp status.

Avhengig av fører og trafikkforhold, kan 1,0 SIDI bruke det samme som diesel, eller mindre!

Når jeg komme til bensinstasjon, jeg har et gjennomsnittlig forbruk på 4,4 l / 100 km av en datamaskin, og en kumulativ gjennomsnitt på 89 km / t. Den faktiske forbruket er 4,6 l / 100 km, ny datamaskin er ganske presis og ganske rimelig gjennomsnittlig. Nå, hva med gass? Han gikk første reserve til 850 kilometer, Forskjellen er Pyrrhic, 60 kilometer!

Fem dører, motor 116 hk 1,0 SIDI koster bare 350 euro mer enn 95 hk 1,3 CDTI. Riktignok bruker diesel en smule mindre, og at drivstoffet er billigere. Forskjellen er ugyldig for forebyggende eller korrigerende vedlikehold. Jeg er nesten si at CDTI 95 CV har mistet all følelse.

Etter min mening, er det helt klart, ikke verdt å kjøpe en diesel. Dessuten veier bensinen 60 kg mindre, er mer behagelig å kjøre mer og gå over 2 sekunder raskere akselerasjon i 0-100 km / t. Hvis den neste generasjon Corsa, F, har ingen diesel, ville ingen bli overrasket. du ikke lenger trenger.

Testen fortsettes inntil et endelig tall fra 1,404.6 kilometer, erklært gjennomsnitt på 4,3 l / 100 km ved en effektiv gjennomsnittlig på 79 km / t siden jeg plukket opp bilen. Det betyr at 1.000 kilometer per tank full til den stopper av mangel på drivstoff, 4,5 l / 100 km faktiske forbruket. I gode hender kan det 1,0 SIDI gjøre det samme, selv om den generelle gjennomsnittet for test var 5,2 l / 100 km.

Før du forlater, en siste kommentar på dekkene. Sant nok, pressen biler har en avtale og krevende vanlig trav, men jeg ble truffet av hvordan de ble stekt forhjulene. 20.000 km mislykkes, og er ikke akkurat billig (100 euro eller mer hver), i galleriet kan du se det i detalj. Jeg ser mer fornuftig om 16 inches i denne bilen.

Corsa er en komfortabel bil, men tett anslag som ved føring av returen er altfor voldsom på bakakselen. Ting tuning er gjort denne gangen, gjorde han ikke passere generasjon D. De resterende testutskrifter reflektert Corsa Turbo er gyldige for denne testen med mindre tilgang til baksetene og selvsagt, motoren.