Mercedes

autonom körning: lastbilen i framtiden enligt Mercedes-Benz

Aspekter som teknik ombord, körsäkerhet och autonom körning själv inte exklusiva bilar: lastbilar vill också visa att framtiden är här. Mercedes-Benz presenterar sin 'Future Truck 2025' med autonom körning på motorvägar och massor av elektronik ombord Så lastbilar i framtiden kommer att vara om tio år?.

Den tid då bilarna kommer att köras utan förare ingripande är inte längre en sak av en avlägsen framtid, men allt är närmare och det är nästan närvarande. Förutom teknikföretag som Google och dess självkörande bil, har många tillverkare också satts att arbeta för att göra detta koncept verklighet som önskas av vissa som absolut smädade av andra.

Vad är bortom allt tvivel är att elektroniken har nått fordons att stanna, tar allt mer aktiv roll för att öka körsäkerheten, liksom att ge mer komfort för föraren själv i form av stöd eller hjälp. Och inte bara vi talar om bilar, men även i lastbilen världen trenden är i samma riktning, åtminstone enligt Mercedes-Benz.

den Mercedes-Benz Future Truck 2025 är en fortfarande en prototyp, skapades med avsikt att förhandsgranska vad världen av vägtransporter och lastbilen på tio år. Och hur skulle det kunna vara annorlunda, spelar tekniken en nyckelroll. Till exempel i den här lastbilen, Mercedes-Benz avstår traditionella speglar, ersätta kameror och stora skärmar. Dess utformning är också den mest futuristiska, med en mycket ren front med LED-lampor dolt.

Men utan tvekan den viktigaste nyheten i denna lastbil Mercedes-Benz framtid är dess autonom körning, för tillfället endast tillgänglig för motorvägar. Under namnet 'Highway Pilot', lastbilen kan köra sig på hög hastighet vägar utan förare ingripande tack vare ett komplext system av kameror, laser och radar. säkerheten ökas således, teoretiskt undvika sådant att föraren somnade vid ratten på grund av trötthet eller monotoni.

Som ni kan se i några av bilderna kan föraren koppla av på motorvägar och uppmärksamhet är inte nödvändigt och kan även bli distraherad av en tablett sitter bekvämt. Och detta är en annan viktig 'Future Truck 2025' Mercedes: Inte bara leder ensam, men erbjuder också gott om utrymme och komfort ombord, både i sittbrunnen och på baksidan av sin hytt.

Så, varför du behöver en drivrutin? Förutom att övervaka systemet på konventionella vägar (utanför motorvägsnätet) lastbilen kräver fullständig mänsklig inblandning som den 'Highway Pilot' aktiveras endast om föraren vill ha det, hastigheter från 80 km / t.

När lastbilen cirkulerar i fristående läge, LED-lampor gör blå exteriör, och föraren om ingripande krävs, utfärdar systemet ett larm, utföra en automatisk bromsning och stopp om föraren inte bry sig om varningen.

Fortfarande saknas ett decennium för autonoma driv lastbilar faktiskt gjort. Just nu denna prototyp bara kan köra på motorvägen, där det är mindre trafik, filbyten är mjukare och mer avancerade och det finns inga hinder eller fotgängare, aspekter som gör mycket mer komplicerat autonoma stadskörning. Men om tio år, finns det också tid för dessa hinder kan lösas ...

bilder Daimler