Ferrari

Den sanna historien om Ferrari Testarossa Miami Vice vit

  • Om det finns en igenkännbar Ferrari för den stora majoriteten av allmänheten som är Testarossa 1984 och mest universella exemplarisk modell är ingen annan än den anställde i serien av åttiotalet 'Miami Vice'.
  • Även modellen blev snart en av de största attraktionerna i showen, är dess historia i stort sett okänd för allmänheten.

En av de berömda vita Testarossa Miami Vice, kopian av Peter Lima.

uppdatering: Några dagar efter offentliggörandet av den här artikeln visste att kopian av Peter Lima, som var flera Vences till salu på senare tid, kommer att auktioneras ut 2017. Även denna gång utan förbehåll, så nu verkar att ändra händer ..

Ingen modell som förkroppsligar den anda av åttiotalet och vara så att känna igen både amatör och profant som Ferrari Testarossa, en ikon av eran tack vare sin huvudroll i "Miami Vice" -serien. Dock är den sanna historien om modellen i serien i stort sett okänd för allmänheten, särskilt Europa, där han misslyckades med att överbrygga trots den globala framgången för serien.

Den berömda Ferrari Testarossa vit är den mest ihågkommen bilproduktionen, men få kommer ihåg att det var inte den ursprungliga fordons karaktär spelas av Don Johnson. Inledningsvis fordon som valts var en Ferrari 365 GTB / 4 Daytona Spyder, men vad som verkligen används mer än uppenbart svar, lätt att känna igen med sina bästa åkare, under en klar plexiglas täcker råolja.

En av dem som insåg var inget mindre än "il commendatöre", som rasande efter att ha sett hans namn på kopian som används Han fortsatte att stämma tillverkarna av repliken. Detta krav föddes arrangemanget slutade bär inte en utan två kopior av den då nya Testarossa till succéserien.

En av de få bilder som finns modeller innan du byter färg.

Vad få människor vet att det är att båda kopiorna av Testarossa var inte vita, men i svart, som replika av Daytona Corvette C3 baserad ursprungligen användes. Efter att de bestämde sig för att försöka måla dem vita eftersom svart kropp skulpterade Testarossa inte uppskattas korrekt i nattscener. Så den berömda Testarossa serien var faktiskt inte vit, men svart verkar denna färg kort i den första episoden som han dök upp.

Men mest chockerande är att producenten, på grund av de höga kostnaderna för fordon, samt underhåll och reparation, samt kvaliteter ganska känslig på grund av dålig maniobrabidad tyngdpunkt som har V12 Testarossa sobreelevado att rymma upp under rutan Ändringar- beslutat beställa en replik för actionscener. Så spektakulära chase scener som visades på skärmen verkligen inte utfördes av någon av Testarossa sant med dem som hade tillverkaren, men en De Tomaso Pantera recarrozado bekvämt att imitera dem.

Trots uppenbara skillnader mellan modellerna, många misslyckats med att inse bedrägeri, speciellt i scener där hastigheten var viktig del. Men stoppas repliken som används för att dessa scener visar tydliga skillnader med Testarossa.

Kopian används i serien, baserad på en De Tomaso Pantera.

Producenter vände sig till Robert Motors Co., ett specialiserat företag som tog en DeTomaso Panther 1972, en kopiera 19.300 kilometer, och från fotografier skulpterade glasfiber karosspaneler, också använder vissa bitar tagna från en kraschat faktiska Testarossa.

Det första problemet visar sig att proportionerna av Pantera inte liknar Ferrari. den senare Det var lägre och bredare, förutom att vara mer nära marken. Detta löstes genom att skära golv Panther och ner säten, förutom att modifiera suspensionen.

Omvandlingen var inte bara estetiska, som Pantera fick en skyddsburen, dold bakom sätena och motorområdet. Ratten demonterades och bränsletanken konkurrens, ökad säkerhet. Hela främre delen av kroppen var i ett stycke, att få tillgång till lättare samtidigt som en enklare reparation i händelse av chock.

Röntgenbild Testarossa replikering.

Finns även dubbla bromspedalen, vilket en hjälppump som verkar på de bakre bromsarna endast, att låsa bakaxeln med fler intensitet och orsaka jordskred och medar, vilket underlättar den spektakulära snurrar med hög hastighet.

Mekaniken Ursprungs Ford Pantera var en V8 Cleveland 351 (5,7 liter) med 300 hästar. Mer än tillräckligt med ström för ett fordon av denna typ, beslutade dock Robert Motors Co. att förbättra dess prestanda. Men istället för att agera på mekaniken själv, med tillägg av en turboladdare, bestämde de att anställa en ny förgasare och dikväveoxid för att öka dess styrka.

Anledningen var enkel, om du behöver mer kraft i en scen, aldrig mer än några sekunder, så att lustgas Jag kunde omedelbart tillsätt ca 100 fler hästkrafter, med fördelen av att inte behöva lägga till mer komplexitet till underhåll av de mekaniska elementen och motorrummet.

Den mest kunniga kunde uppfatta skillnaderna i vissa scener.

Likaså hade tillgång till en mer kraftfull V8-motor en 420 Cleveland V8 (6,9 liter) Katalog Ford Prestanda kan leverera 456 hk (450 hk) och även han kunde lägga lustgas systemet.

Vid första anblicken är det en lekman liten skillnad mellan en bild av Testarossa och dess kopia, men genom att fastställa vår uppmärksamhet upptäckte en paneler som inte passar hundra procent med den ursprungliga, en infällbar strålkastarna är redan stängt och till och med olika proportioner som misslyckas vissa punkter, såsom efter sidoluftinloppen eller kabinområdet. Utan tvekan den mest uppenbara tecknet är däck som har lite eller ingenting att göra med användning av Testarossa.

detta falska Testarossa Ford V8-motor var verkligen hjälten av serien. Det är det fordon som visas i scener riskfyllda eller hastighet, trots att producenten varvas med faktisk footage fångade fordon. Dock gjorde kraftigt modifierade Pantera inte överskrida, trots att väl känt vid tidpunkten, så att vi kan säga att detta har varit den stora bortglömda i denna berättelse.

Kopian av Preston Henn i utställningen som vanligtvis visas.

De två autentiska kopior och förekommer i andra scener, har överlevt fram till idag. En av dem dök upp till försäljning på eBay 2014, men snart dök upp igen på auktion Mecum. I ingetdera fallet kunde hon hitta en köpare, även om det högsta budet var $ 475.000, flera gånger det högsta priset som någonsin betalats för en Testarossa, knappt nått 1.750.000 Han frågar säljare, Peter Lima Real Muscle Car Boutique. Detta hävdade också att ha särskilt Testarossa Michael Mann, en kopia av blå färg som för närvarande är till salu på ett återförsäljaravtal i Miami.

Den andra vita Testarossa Det är permanent utsatt i en butik i Florida, etablering som ägs av miljardären Preston Henn talade vi nyligen eftersom samma utställning vi kan hitta det Ferrari 275 / C Speciale 1964, anses vara en av de mest sällsynta och värdefulla Ferrari idag. I sin tid Han betalade $ 750.000 av vita Testarossa och är känd för att ha vänt ned erbjudanden som överstiger en miljon dollar.