nyheter

Vet du forskjellen? Xenon og bi-xenon hovedlys

De er noe som for noen år vi lever i våre biler. Gjerne vet alle at øke synligheten, men vet vi hva de er? Nesten alle eller har eller har hørt om dem. Forskjeller med konvensjonelle frontlykter er klarere, men vet du hva som skiller bixenón xenon?.

den xenon lys De innebærer en videreutvikling vinger halogenlamper i belysningsenheter vehículos.Fueron først introdusert til bjelken (kort) i selskapet 1991por Osram i BMW 7-serie, og siden 2001 er presentestambién i bjelken (lang), denominating sistnevnte lamper bixenónen klar referanse til de to typer av bilens frontlykter.

Derfor forstår vi at den største forskjellen mellom uncoche at equipe xenon-lykter og andre equipe av bixenón er at elprimero vil bare ha denne typen lys i kort (i largasmantendrá konvensjonell belysning), mens Det er utstyrt med de tilgjengelige bi-xenon lys som encortas både lang.

Lyset inne i disse lampene generagracias en lysbue på ca 30.000 volt mellom doselectrodos wolfram ligger innenfor et glasskammer. Estacámara inneholder i seg selv xenon gass blandet med andre salterdu halogenizadas metall. Avhengig av den kjemiske sammensetningen av blandingen, vil elcolor lys være mer eller mindre blålig.

Kjøretøy som er utstyrt med Xenon lys bly dispositivosde automatisk justering av høyden lys for å unngå blending. To hellingsmålere plassert på forakselen og til alle tider traseromonitorizan foran og bak kjøretøyets høyde og envíanseñales til en PBX som ved hjelp av små elektriske motorer opp Obajan frontlykter avhengig av behov.

Disse kjøretøyene er også utstyrt lavadopara systemene dekker frontlyktene siden skitt på farostambién kan føre til at strålen å avlede og blende biler quenos forut for eller skjærer med oss.

Disse to enhetene (Regulaciónautomática for høyde og lykterengjøringssystem) er viktig å bruke denne kindof lysene på bilen vår. Dette betyr at uansett hvor mye vi quieranvender xenon kit er godkjent for montering i bilen vår, Xenon kit selv vil estarhomologado men bruke vår bil vil ikke være lovlig med mindre det har estosdos enheter. ITV ikke ville passere og hvis Guardia Civil ócualquier annen kompetent politi gir oss høy, med podríasancionarnos € 200 straff.

Kraften av Xenon lys er noe máslento som en halogenlampe, og derfor ikke kan usardirectamente stråle. For å kompensere denne forsinkelsen, den lámparapermanece opplyst og mekanisk lukker Det er en ansvarlig depermitir pass eller ikke bjelken. Det kalles farobi-xenon.

den nytte Xenon lys mot lashalógenas er som følger:

  • den ytelse Luminous er opp til tre ganger med samme strømforbruk
  • den omfang og dispersjonen sonen gjennom projektorlinsen er økt så kan belyse et større område av kjørebanen.
  • den levetid en xenonlampe for å holde seg rundt 2500 timer som er ekvivalent med fem ganger mer enn en halogenlampe. Teoretisk de ikke smelter, det er kjent av behovet for utskifting når tonen av lys har en tendens til lilla. Og hvis dette skjer, forberede porteføljen, originalt xenon pære kan være rundt 180 €.