bil tester

Volvo XC60 test, svensken som kommer til å møte tyskerne

Det er ikke benektes at de siste årene Volvo har tatt veien til det som alltid har vært. Utviklingen av sin SUV er et klart eksempel på veien. Den siste til å ankomme var den nye Volvo XC60, som jeg allerede har hatt anledning til å prøve.

Selv om front endringer, XC60 bilde som minner om hans eldre bror

For de som liker vi Volvo-biler, vi hadde en sesong som så svart ting. Og det svenske merket har gått gjennom sin mørkeste periode ikke mer enn et tiår. Mange trodde selv at vi sto overfor en ny sak Saab, men nei, det var bare en periode av dvalen, en refleksjonsperiode på en ny bane. Denne nye veien har allerede begynt, og i det finner vi produkter av høy kvalitet som er tilfellet nye Volvo XC60, som jeg allerede har hatt anledning til å kjenne og test.

Volvo er en veldig bestemt selskap. Selv om de fleste kjent for sin bil divisjon, er andelen av kommersielle kjøretøyer desto mer viktig, og det er derfor I 1999 ble de kvitt bilene til å fokusere på utvikling av lastebiler og busser. Den første til å se potensialet i selskapet var Ford, som kjøpte den for noe mer og ikke mindre enn 6,45 billioner, selv år senere måtte kutte ut for bare 1,5 billioner, med den kinesiske produsenten Geely nye og nåværende eier.

Bilde 1 - Volvo XC60 BilderBilde 2 - Volvo XC60 BilderBilde 3 - Volvo XC60 BilderBilde 4 - Volvo XC60 Bilder

Volvo XC60 Bilder

Men la oss holde med den første delen av historien, når Ford kjørte hønsehus. Mer enn noe annet fordi fra den tid datoer den første Volvo XC60 som så dagens lys. Året var 2008, og siden da den minste SUV Volvo har vært tilnærmet uendret, Gitt de økonomiske problemene som henger over selskapet. Så unødvendig å si hvor viktig det er denne nye generasjonen, den andre ser vi at absolutt ingenting beholder sin forgjenger. Du må bare se det.

Og for ordens skyld at jeg ikke sier dette fordi det gamle var dårlig, snarere tvert imot, sier jeg i utseende. Endringen er radikal, som de møtte i andre modellene i serien som de har nylig blitt renovert, med unntak av området 40, som vil bli den neste til å forandre seg og vokse med ankomsten av Volvo XC40 allerede forventet vi har sett i en meget avansert stadium av utvikling og testing scenen.

Måler bare forandre seg, men mest bemerkelsesverdige er den økende kampen

Volvo har funnet nøkkelen design, og den rene skandinaviske stilen, en stil som er knyttet til den tidløse skjønnheten. Jeg er sikker på at for i løpet av de årene går, vil den nye batch av modeller i huset fortsatt ser så spektakulært som de gjør nå. Ikke bare det tiltrekker seg oppmerksomhet, men er også elegant, stilig, mer nøkternt enn sportslighet, selv om dette også servert i miksen, men mindre doser enn sine tyske rivaler.

Det er sant at mange kanskje tror at bare har redusert størrelsen på Volvo XC90, det er sant, men jeg for en ikke ser det som en ulempe, men en fordel. Resultatet er fantastisk, inkludert de fantastiske LED-lykter som tar nesten all oppmerksomhet på forsiden. Det er hva jeg kaller det elegant nytte av norrøn mytologi (som representerer Guds Tors hammer).

Det er estetiske forskjeller mellom nivåene. Den tier estetiske er R-Design, som har elementer

Lukkede dører over samme. Volvo har utviklet en ny modulær og lønnsom plattform for mye av sin flåte, kalt CMA. Det er en spesiell en for sedan og SUV, og det er derfor alle av dem De deler ikke bare den mekaniske strukturen, men også på innsiden og teknologi og interiør romslighet. høydepunkter i denne nye XC60. Men ja, interiøret er så like at det kunne bruke litt tilpasning for hver modell.

Så langt har minst positive til det indre av XC60, fordi ellers er det nye SUV en taktekking dyder og herligheter. Fra og med kvalitet, som du ikke kan sette en enkelt lime. Volvo er en premium-merket, og i hovedsak viser i måten de bygger sine cockpiter. Ingenting å misunne til industrien benchmarks, dvs ingenting å misunne med BMW og Audi. Personlig genera andre premium-merkene er ett eller to skritt bak den ledende trioen.

Hvilke materialer som er valgt er av høy kvalitet, vier oppmerksomhet til justeringer

Ikke bare materialene er gode, men måten de blir også presentert. Følelsen av holdbarhet er svært høy, og det er en komponent som ikke er riktig plassert. I stil, dominerer minimalistisk. Liten tilstedeværelse av fysiske knapper og mye av digitale flater, på dashbordet til stor skjerm av konsollen, med opp til 12,3 inches, uten å glemme HUD det kan også være innarbeidet.

Og i dette begrepet Volvo har også noe å misunne sine rivaler. Det er mange elementer som kan inngå i. De varierer avhengig av hvilken av de tre nivåer av utførelser er valgt: fart, incription og R-Design. Selv om standard distribusjon er høy, hvis vi begynner å telle enheter med halliker har vi å klatre på karrierestigen eller begynne å kaste listen over statister, og det er når prisen begynner å peak.

Men merk, er elementer som LED-lykter intelligente, visjonen kamera 360, oppvarmet front- og baksete, fire klimasoner, parkeringssensorer, kontroll død vinkel, og et bredt utvalg av systemer og kjøre assistenter for å sikre sikkerheten til beboerne.

Omkretsen av bilen er kontrollert av 360 kameraer og mye radarer

Vi snakker om mekaniske vilkår. Jeg nevnte ovenfor at den nye Volvo SUV-plattform kan integrere den samme teknologien i alle modeller, og så gjør mekanikken. Tilbudet er å tilby to dieselmotorer, tre bensin og hybrid. Powers starter på 190 hestekrefter og 235 for diesel for bensin. I mellomtiden hybrid vinner prisen kraftigste av området, med 320 og 87 elektriske mekaniske hester.

Alle motorer vil bli assosiert med en automatgir åtte-trinns typen momentomformer. Selvfølgelig Volvo har også inkludert firehjulsdrift for dem alle. må tas alle disse funksjonene i betraktning når kassa, fordi som jeg vil detalj, er Volvo XC60 dyrere enn sine rivaler, nemlig BMW X3, Audi Q5 og Mercedes GLC.

Som jeg sier, alt dette fantastiske og avanserte teknologiske innhold ingenting kommer billig. Volvo XC60 har en startpris på 51,190 euro. Som jeg nevnte tidligere, Volvo er den dyreste av alle kompakte premium SUV, selv om dens standard utstyr er høyere i tilfelle av tyskerne. Det er bare én modell som overgår det i form av pris, og det er ingen ringere enn Jaguar F-Pace.

T6 er den kraftigste av bensin ovenfor er bare hybrid T8

Volvo XC60 test

Det er merkelig å se tilbake og se hvordan de har utviklet seg mellomstore SUV. Jeg sier dette fordi når de gikk langt fra sine eldre brødre, SoBe alt i kvalitet og ytelse er bekymret. Men som utgivelsen av en ny modell er produsert, ser vi gapet forkortes betydelig. I tilfelle av XC60 har jeg lagt merke til at vi snakker om en mini XC90, men hver har sine egne innstillinger.

Tydeligvis er forskjellen når det gjelder plass. Den nye XC60 har økt alle tiltak unntatt bredden. Lengden er også gjort selv om bare 44 mm har vokst, men slaget har økt nesten 10 cm. Med disse dataene klart du kan forestille deg det som har plass, er XC60 en av de største i segmentet. Faktisk, etter å ha montert i sine tre nærmeste rivaler, svensken vinner kampen.

Den XC60 debuterer eksklusivt sikkerhetsstillelse. Standard funksjoner som ivaretar sikkerheten for passasjerer og fotgjengere

Det er en vanlig funksjon i Volvo, noe som gir god plass for baksetepassasjerene ved bagasjerommet straff. Det er sant som også har vokst, nå et minimum på 505 kubikkliter, men er fremdeles lav sammenliknet med konkurranse. Disse vil ta et gjennomsnitt på 50 liter mer, og det er noe å vurdere. Hver må det forstås at foretrukket dersom mer last eller flere passasjer plass.

Volvo har prioritert komfort fremfor alle andre dyder. Alle beboerne, enten fire eller fem, selv om sistnevnte vil være strammere, nyte en førsteklasses tur. Det er ikke bare kvaliteten på materialene, men avgrensningen som oppstår når du taster inn veien. XC60 har en høy rullende kvalitet, og svært lik sin eldre bror, med en stor lydisolasjon og en dynamisk konfigurasjon kan du ha flere kjøremoduser: Eco, Comfort, allroad og dynamisk.

Forskjellen mellom kjøremodi er bemerkelsesverdig, men skyver dem alle

Det er veldig vanlig å finne disse tilpasningsprogrammer i mange modeller, men det er også vanlig at knapt merke forskjellen mellom dem. Det er ikke tilfelle for XC60, fordi han som viser klare forskjeller mellom de ulike programmene. Hver fokuserer på å gjøre godt for det den er konstruert for. Eco redninger, Comfort gir deg komfort, men du trenger ikke å gå med dette oppsettet i stand til å bli komfortabel, den Allroad opp takhøyde med hensyn til 21 centimeter, og Dynamic hjelper du kjører med mye kreditt.

Det er muligens det som har overrasket meg den nye XC60, sin dynamiske karakter. Alle de ovennevnte dyder forventet meg: kvalitet, utstyr, plass ... men forventet ikke et slikt dynamisk oppførsel. Eye at dette betyr ikke at vi står overfor den nye Porsche Macan, som er referanse l segmentet, nei, men hvis du nå XC60 er mer i stand og holde et høyt tempo på en strekning av kurver. Luftfjæringen fungerer mirakel, og er i stand til å yte slike høye nivåer av komfort, motorveier er i stand til å holde bilen i rask kurvekjøring.

Det nye chassiset er også notert. Ikke bare lettere enn forgjengeren, men også mer rigid og smidig. Bare svingninger i kroppen når roteres raskt, Det har ingen effekt som at skipet har XC90. Den XC60 flatere tur som større broren og som lar deg gå raskere i kurven. Luftfjæringen er meget ønskelig, men prisen er høy.

Den beste i sitt segment i form av plass for baksetene, mer enn nok gap

Som for motorer, langs nasjonale presentasjonen jeg hadde muligheten til å teste en diesel variant og annen bensin. Den første var at a priori er foreslått som den bestselgende av alle. Jeg henviser til D4 AWD 190 hk og åtte-trinns automatgirkasse. For meg er det mest riktige innstillinger som kan velges, fordi det ikke er nødvendig más. Til tross for vekten av XC60, 1,845 kg, leverer den firesylindret motor kraft helt korrekt. Kick er sløv, og endringen følger bevegelsene med en rask og smidig touch. 

På den andre siden av skalaen er T6. Selv om bensinmotorer er ikke det viktigste alternativet i SUV-segmentet som flere og flere kjøpere velger å kvitte seg med diesel. T6 kan gjøre mer enn ett dilemma oppstår med rette. Det burde være unødvendig å si, deres resultater, sammen med 320 hk, er ekstraordinær, som går pela og, som diesel, har det at balansen mellom ytelse og komfort. Men selvfølgelig må vi legge ekstra punkt som gir glatthet blokk bensin.

Selvfølgelig er forbruket hovedproblemet. Volvo formaliserer et data gjennomsnittlig 7,7 liter per 100 kilometer. Vi kan krysse dem av optimistisk, men likevel ikke så langt fra de endelige resultatene. Det er sant at under testen ikke noe sted å teste forbruket i reelle forhold, men til tross for den høye frekvensen av kjøring, kjørecomputer og data av litt mer enn 11 liter. Jeg har ingen tvil om at en mer rutine, og å utnytte den Eco modus kjøring, kan dette tallet være rundt 9 liter.

Det straffer den bakre plass i bagasjerommet, 50 liter mindre enn sine konkurrenter

Tydeligvis dieselforbruk vinner spillet, som lett begynner å vise seks liter. Jeg gjentar at data ikke bør tas som en klar referanse, men hvis de gir god utvalg av hva du kan forvente å få. Senere Volvo diesel vil trekke en tredje variant, forhjulene D3. Vil være 150 hestekrefter som kan være forbundet med en manuell eller automatisk overføring.

Den mest effektive og kraftig hel rekke vil være T8. Denne hybrid kombinerer bensinmotor med en elektrisk T6 sum blokk 87 hester blanding. Ytelsen er imponerende, og presset til nivåer sjelden sett i Volvo. Den offisielle drivstofforbruk er 2,1 liter per 100, og må tas i betraktning, fordi Volvo har allerede advart om at hans strategi er å gjøre alle nye utgivelser fra 2019 er alle hybrid eller elektrisk. 

konklusjoner

Konklusjonen er klar, passer premium SUV-segmentet med ankomsten av den nye XC60. Oppdateringen har sittet luksus, og sin tyske rivaler er på en rival høy. Fra og med sin spektakulære utseende, og slutter sin atferd, Det er et produkt av fortjeneste oppmerksomheten til alle som leter etter en modell av denne typen. Mitt råd er å få D4, fordi mer er ikke nødvendig, men stakk av T6 og T8 Plug-In Hybrid er seriøs business.

Beslutningen om å kjøpe en XC60 vil alltid være vellykket, uavhengig av motor eller ferdig

Noen ulemper du kan sette XC60, men selvfølgelig gjør. Fra og med i bagasjerommet, som faller kort av konkurransen. Det er en alvorlig feil, siden det er motvirket av den enorme plassen i baksetet. Det jeg tror er den vanskeligste emisjonskursen. Jeg mener ikke at XC60 er ikke verdt hva det koster, men med tanke på hvor segmentet er, som bør justere prisene, spesielt noen statister. Fortsatt en bil jeg anbefaler det til alle.

Ekspertanmeldelser

Vi likte mer

  • utforming
  • kvalitet
  • komfort
  • ytelse

Vi likte minst

  • Pris statister
  • oppstartsvolumet

Merk: 9,0