nyheter

25 kuriositeter som sikkert ikke vet DeLorean Tilbake til fremtiden

For år tusenvis av fans og tilhengere av trilogien Back to the Future merket en dato i hans minne. I dag, 21 oktober 2015, er dagen Marty McFly og Emmett Brown sprang fremover.

I noen tilfeller er det filmer som går på skjermen og bli sanne myter og legender, kult kassetter at så mye som årene går og generasjoner fortsatt beholde den spesielle aurea. Utvilsomt er en av disse filmene så spesiell at Tilbake til fremtiden som i dag feirer dato da Marty McFly og Dr. Emmett Brown hopper inn i fremtiden, 21. oktober 2015.

Få biler har nådd det nivået av myten, DeLorean DMC-12 selv

Året var 1985 da den første av tre avdrag ble utgitt i amerikanske kinoer. Fire år senere kom den andre tape, måtte vente litt over et år for å se den tredje og siste delen av sagaen. Det er merkelig å tenke på at den opprinnelige utkast til Robert Zemeckis ble avvist mer enn 40 ganger før de blir godkjent. En runde med applaus for regissøren insistering.

Mange kuriositeter rundt filmen. Siden en endring av ledende aktører på settet, til mulige alternative navn som "The Spaceman kommer fra Pluto". Men vi vil fokusere på hva som er muligens den mest forgudet objekt av trilogien. Vi viser selvfølgelig til DeLorean DMC-12 av filmer.

25 ting sikkert ikke visste DeLorean Tilbake til fremtiden

1.- Opprinnelige han tenkte på å bruke et kjøleskap som en tidsmaskin, men fryktet at barn bruker dem til å spille, og kan bli skadet, tenkte han på en bil.

2.- Som Dr. Emmett Brown sier, hvis du kommer til å lage en tidsmaskin, gjør det med stil. Så tenkte han på den DeLorean DMC-12, sin futuristiske utseende viste seg å være nøkkelen.

3.- den DeLorean første skissene transformert liker ikke å være for perfekt. Han måtte se ut av en garasje, ikke en fabrikk.

Dette er en av de første skissene avvist

4.- The Time Machine var designet Ron Cobb, Michael Scheffe, og Andrew Probert. Sistnevnte var også en del av designteamet på USS Enterprise fra Star Trek.

5.- totalt syv DeLorean ble opprettet for trilogien, seks av dem reelle fabrikken ordre og en bygd i glassfiber for scener der fly.

6.- En av dem ble ødelagt med hensikt i det tredje, når toget ruller til delorean nær slutten av filmen. I dag overlever bare tre av de sju enhetene.

7.- Av de tre gjenværende to eies av Universal Studios, produsent av trilogien, den tredje er av en spesiell og ble anvendt i den endelige filmen i saga.

Dette er den eneste maskinen i private hender. GJEN topp til tå

8.- I 2011 spesialenheten kom i salg, nådde en pris på $ 541 000 på auksjon, bli en av de dyreste Hollywood minner Ever auksjon.

9.- Effekten av lekkasjer Det ble oppnådd med to brannslukningsapparater, selv om det ikke ble brukt i mange bilder av trilogien

10.- Den største endringen ble brukt til siste levering. En av enhetene var gjenomdannes med en fremre understell og motor Volkswagen Beetle.

11.- Bortsett fra at enheten resten gjennomført V6 motor med forlater fabrikken Belfast, Nord-Irland.

12.- Lydbildet var ikke overbevist om fra begynnelsen, så i redigering scenen var V8 erstattet av Porsche 928.

flytende nitrogen og brannslukkere. Ble så komplisert å utvikle denne scenen ble ikke gjentatt i noen av de to andre avdrag

13.- I motsetning lyden av døråpningen er helt reell, og likte det så mye som var ogmpleada i andre scener av trilogien der har ikke gitt bilen.

14.- Å hoppe i tid DeLorean hadde å nå 88 miles per time, 140 km / t.

15.- Amerikanerne hadde sin opprinnelige DeLorean begrenset til 85 miles per time speedometer, så preparers måtte modifisere dem inntil 95 miles.

16.- Selv om filmen brukes i tradisjonell undervisning OUTATIME det virkelige antallet plate var 3CZV657. Det ble senere endret av krom strekkode vi alle vet.

Ved slutten av den første halve skole endringer i utformingen av krom strekkode. svært futuristisk

17.- Blant de mange feil som hadde DeLorean, dørene forårsaket alvorlige problemer. Når det var veldig kaldt assistenter måtte varme hengslene med hårføner, fordi hvis de ikke var i stand til å holde dørene.

18.- faktisk scenen der Marty McFly hodet treffer døren ble ikke unnfanget godt, men det var så godt at det var i den endelige versjonen.

19.- Husker du første gang DeLorean tidsreiser? Som å etterligne effekten av frysing med flytende nitrogen ble anvendt. Effekten var så vanskelig å bli bare brukt til å lage. Forresten dørene åpnet ikke når den brukes.

20.- Glassfiber DeLorean nesten knuser Michael J. Fox under filmingen av en scene i andre utgave, en av kablene som holdt ham suspendert blakk.

Den eneste DeLorean glassfiber ble brukt for scener hvor han opptrer flyr

21.- I den tredje filmen, en del av scenen der toget dyttet bilen ble rullet ned igjen for sikkerheten til skuespillere og stuntmenn.

22.- Den DeLorean Motor Company Han sluttet å lage DMC-12 tre år før utgivelsen av den første filmen.

23.- John Zachary DeLorean, DMC eier, Han skrev manusforfatter Bob Gale å takke deg for "holde drømmen i live".

24.- I dag er det anslått at 50% av eiere av en delorean har ved å være en del av filmen.

25.- Slik er berømmelse av bil i dag perfekte kopier kan leies til ulike arrangementer. Bare ikke kommer billig, ca $ 1500 en dag, men fordelene går til en nonprofit stiftelse for Parkinsons.

Like det eller ikke, har DeLorean DMC-12 gått inn i historien takket være filmer Tilbake til fremtiden

For disse og mange flere grunner, Tilbake til fremtiden er så spesielt for dem som har vokst opp med å se filmene hans igjen og igjen. Allerede en del av filmhistorien, men det er mindre interessant å tenke på hvordan vi forestilt det nye årtusenet år siden. Få ting har kommet fra at 2015 presenterte oss Robert Zemeckis, men andre gjør. Kan du forestille deg hva som ville ha skjedd hvis filmen vil fremme det premiere, eller DeLorean Motor Company hadde holdt ut i tre år? Hvem vet.