bil tester

Toyota RAV4 Test 150D, rett SUV japansk

Denne gangen jeg får bak rattet i en av de eldste SUV-markedet. Laget tilbake i 1994, har RAV4 nådd sin fjerde generasjon med et poeng av modenhet, så det er på tide å teste Toyota RAV4 150D i etterbehandling Advance.

Bare et par måneder siden RAV4 premiere bilde. Mye mer attraktivt og dynamisk

I 1994, 22 år siden bestemte Toyota var det på tide å gi en liten bror til hans store Land Cruiser. Resultatet ble RAV4, som står for Recreational Active Vehicle, som er lagt til en 4 hjulstrekk for å indikere at den eier, men ikke alle versjoner har det. I dag er vi allerede i fjerde generasjon, det samme som for noen måneder siden fikk et dypt restyling, og du snakker i dag i dette nøye Toyota RAV4 150D test i etterbehandling Advance.

Som jeg sa, midten av fjoråret, drar nytte av feiringen av New York Hall og lanseringen av hybridversjonen, Toyota debuterer RAV4 ansiktsløftning. En endring av stil som blander mer med dagens designfilosofi av det japanske firmaet, og faktisk se i sin nye SUV, Toyota C-HR, om enn med små endringer gitt tap av størrelse i forhold til RAV4 .

Bilde 1 - Toyota RAV4 Test 150DBilde 2 - Toyota RAV4 Test 150DBilde 3 - Test Toyota RAV4 150DBilde 4 - Test Toyota RAV4 150D

Toyota RAV4 Test 150D

De viktigste endringene gjelder både foran og bak. I nesen ser vi hvordan justeringene ikke ser en skarpere og estetisk SUV. I tillegg nerver og typiske japanske designdetaljer legges. Og det er en av de store hemmelighetene i RAV4, er helt forskjellig fra andre, kanskje hans største rival i denne forbindelse er hans bror gruppe, Lexus NX. En stil du liker godt eller hater det, men som tydelig skiller fra nøytral trend for SUVer.

Riktignok japanerne vet hvordan å gjøre mer attraktive design enn edru europeere

Som for den bakre, er det også modifiseres, om enn i mindre grad. Den viktigste endringen er preget av frontlyktene, som i likhet med fronten kan bli ledet. Bunnen av støtfanger er fornyet for å gjøre det mer estetisk og at den har de samme nervene som forsiden. Ellers er alt forblir den samme, uendret eller en av dens dimensjoner, selv sett med dekk med nye design inngår i en maksimal størrelse på 18 inches.

Tiltakene er de riktige. Riktignok har det vært fint for dem, annerledes minst

Som for interiøret, ser det ut til at Toyota har jobbet mindre dette området i restyling. de fleste av elementene vi allerede visste bevart. En avsetning på den andre siden er mye oppveid av det gode arbeidet med utvendig design. Hvis det er et ord for å beskrive det indre av RAV4 er nøkternhet. All risiko kjøre i utlandet ikke strekker til interiøret. I tillegg fortsatt de opprettholder ulike hard plast i hele interiøret. Et valg som ikke klarer å overbevise meg om det avgir en duft av dårlig innendørs kvalitet.

Flere endringer er fokusert på teknologien tilgjengelig. Jeg må si at RAV4 er ikke bortkastet av nyeste teknologi, men det har alt du trenger for å kjøre. Det er tre utstyrsnivåer: Økonomi, Advance og konsern, og takket være gjøre om teknologien som lykt, 4,2 tommers skjerm mellom feltene av rammen, den bakre kameraet med parkeringssensorer, fjern bakluken, atkomst og nøkkelfrie ble innført, og infotainment system Toyota Touch2 & Gå og se det samme som andre familieenheter som Toyota Yaris og Toyota Auris.

Takket være ham vi vil ha en syv-tommers berøringsskjerm med å styre forskjellige funksjoner i bilen. Vi vil også ha et system for rask og enkel navigering, og Fullstendig tilkobling til mobile, slik at vi kan laste ned applikasjoner og musikkstreaming via Bluetooth. Dette er ikke i standardutstyret på Advance finish, etterbehandling enhetstesting, men er en ekstra 600 euro for å vurdere.

Interiøret er for edru, og disponering av noen knapper er ikke vellykket

Riktignok hvor han har alltid understreket Toyota RAV4 er i verdensrommet. Sine 4,6 meter lang er mer enn utnyttet. Access er lett og behagelig. Alle seter har sjenerøse dimensjoner, begge bena mot hodet, selv de midtre baksetet er behagelig, siden Toyota har eliminert alltid vanskelig sentrale tunnel. Stammen, i mellomtiden, har fortsatt en av de beste nivåene i markedet. I det minste 547 liter tilgjengelig, kan det nå 1,735 liter av brettet ned den andre raden av seter i en 60:40 forholdet, være et fullstendig flatt gulv.

Det er en glede å se at stammen av store proporsjoner. I tillegg har RAV4 fortsatt høy nettverk som lar deg skrive inn bártulos uten disse gå å rulle på gulvet stadig bagasjerommet. En dum detalj som kan godt brukes av rivaler. Når det er sagt, en av de beste kvalitetene av RAV4.

Toyota RAV4 Test 150D Advance

Toyota opprinnelige ideen var skape en praktisk bil mens nyttig for en ekstern bruk av hard og kald asfalt. Etter de to tiår med vekst, fortsetter RAV4 å vise at basis, og selv om det kan stadig bli lengst fjernet fra feltet, er et spørsmål om bruksområder og konsepter av kjøperne fortsatt en bil veldig i stand til å inngå komplisert terreng, men ja bedre hvis vi velger firehjulsdrift, fordi enheten ikke har den testet.

Se og nyt all denne plassen. Vel ferdig og godt brukt, reservehjul virkelig

Motoren serien er svært kort tid. Bare én versjon og diesel er tilgjengelig, det sistnevnte er knyttet til trekkraft 4x4. Begge enhetene har en svært lik kraft, 143 HK for diesel og 151 hk for bensin. Begge enhetene er også forbundet med en seks-trinns manuell girkasse. Snart kommer den store nyheten av denne generasjonen, og den viktigste grunnen til restyling, hybrid, som igjen vil være den mektigste av alle med 197 hk.

Men la oss fokusere på den aktuelle enheten, den 150D diesel, enheten testet. Jeg må si at a priori er den klokeste kjøp når RAV4 valg. Den presenterer en mer vanlig konfigurasjon i segmentet, men spesielt bør være det primære valg for utmerket oppførsel som presenterer hele tiden.

143 hk resultatet kan ikke være mye for en bil på størrelse med RAV4, men sannheten er at jeg ikke tror du savner ikke en. Jeg har vært positivt overrasket med den ytelse som kan utvinnes, selv rulle fem personer og relativt lastet, er det svært dyktige og smidig. Det er en svært fleksibel motor, som en valutakurs som virker perfekt, vel vitende om hver hestekrefter fordel legger.

Endringen er presis og relativt kort i hans reiser, tar hele motoren

Problemet kommer når forbruket inneholde. Toyota offisielt godkjenner en utgift på 4,7 liter per 100 kilometer i kombinert syklus, 5.5 byen og 4,3 motorveien. Vel, når som helst den integrerte datamaskinen nærmet disse tallene. Av og store testing uke avsluttet med en utgift på 5,7 liter i gjennomsnitt.

Selv om det var tider med tvingende nødvendighet, all øvrig, de aller fleste av de mer enn 1000 kilometer kjørt var stille med en ekte kjøre. Rekord som fortsatt ikke ser ut som høyt forbruk, men avviket med offisielle data fortsatt ikke liker.

150D RAV4 oppførsel ikke gjennomstreking. Den oppfører seg som en turisme og oppfører seg som sådan. En naturlig rodador

Når vi ser bort spørsmålet om forbruk, må vi si at merkbar RAV4 20 års erfaring. Det er en komfortabel bil, en bil laget for å reise til et mer daglig bruk begge. Han vet hvordan å blande begge land swimmingly. Det er behagelig, er behagelig, takket være den store størrelsen før jeg fortalte deg er en bil for "Beregnigner og skyte miles". Det eneste problemet jeg ser er at for mye støy siver inn i kabinen, det meste av det fra motoren. Det er veldig irriterende, men det er et aspekt å forbedre.

LED-lykter er en del av Drive-pakken, priset til 750 euro. sterkt anbefalt

En opphengningsanordning, styring og bremser er utformet for jevn kjøring. Det er ikke en bil som du kan gå "stretch" helgene, men det er en bil uten frykt for å møte de stadig irriterende fartsdumper eller noen hindring at du står overfor, fordi suspensjon tendens alltid å vise sin tourer og komfortabel setting. All øvrig ingen kjøremoduser og konfigurerbare parametere. Toyota RAV4 er den samme hele tiden.

konklusjoner

I overskriften har du vært i stand til å lese ordet riktig, og det er den beste adjektiv som definerer RAV4. Det er en bil uten fanfare, en bil som ikke går riktig eneste unntak i visse henseender, som plass og oppførselen til motoren din. Det er en skam at sett i utlandet så attraktiv som ikke er ledsaget av interiøret, som jeg tror viser også edru. Også savner jeg noe mer enn teknologi. Rivaler og ri mange deltakere kjøring, som RAV4 no. I så måte tror jeg det har ligget og restyling skal ha blitt tappet for dette formålet, ikke bare for å lansere hybridversjon.

Men akkurat det også dekker visse aspekter som jeg liker. Jeg liker hvor enkelt det er. Dagens biler blir for komplisert, og selv om det kan omfatte mer teknologi, det har alt du trenger for å kjøre. Som for priser, må jeg si at Toyota RAV4 delen av 24.300 euro. Det er mye bil for den prisen, må jeg si i forbifarten, men de 36.500 euro høyeste behandling slår meg som litt overdreven gitt stakk av andre rivaliserende modeller. Kort sagt, en logisk kjøp for de som ikke ser for skingrende.

Det er en skam at mangler visse detaljer, fordi RAV4 kan være en av referansene i sektoren

Ekspertanmeldelser

Vi likte mer

  • oppførsel
  • innvendig plass
  • utvendig design

Vi likte minst

  • interiør materialer
  • rumorosidad
  • Forbruk langt fra godkjent

Merk: 7,4