Audi

Audi heeft reeds zijn slogan eigendom … 28 jaar later

Audi duurde zeven jaar vechten voor zijn slogan "Vorsprung durch Technik" Het werd erkend als geregistreerd handelsmerk van het bedrijf. Hoewel in Spanje gebruikt "In de voorhoede van de kunst"De zinsnede is wereldwijd bekend.

Bijna dertig jaar na de Britse John Hegarty het ontwerp van de slogan "Vorsprung durch Technik" in een fabriek Audi en maakte wereldwijd bekend als het bedrijf motto, heeft de automaker een lange juridische strijd om de volledige controle van de uitdrukking als zijn handelsmerk krijgen gewonnen. De letterlijke vertaling zou zijn "de technische vooruitgang", Hoewel Spanje heeft gekozen voor de vertaling "in de voorhoede van de kunst".

Hegarty maakte de slogan in 1982, het jaar waarin de mede-oprichter van het reclamebureau BBH, en deed dat tijdens een bezoek aan Duitsland om te proberen om te zien wat er gedaan kan worden om de verkoop te verhogen audi onder Britse chauffeurs.

Ondanks aanvankelijke scepsis over de vraag of een slogan in het Duits werk te gebruiken, Hegarty zette zijn goed gevoel en haak werd een van de beroemdste zinnen en meer reizen in de reclame-wereld, vooral in de Angelsaksische.

Na zeven jaren van juridische strijd, heeft Audi het recht op bescherming uit te breiden tot deze slogan als hun eigen handelsmerk zou betrekking hebben op kleding en wedstrijden won, na het arrest van het advies van de Europees Hof van Justitie vorige week.

dus "Vorsprung durch Technik" Hij sluit zich aan bij een andere beroemde frase als "Neem een ​​pauze" ("Take a Break") Kit Kat, waarin de term dezelfde erkenning als juridische merk sinds 2003 zorgt.

Audi had geprobeerd sinds 2003 aan de slogan als merk te registreren, maar dit verzoek werd herhaaldelijk afgewezen, hoewel latere beroep uiteindelijk het Europese Hof van Justitie in 2008 bereikte, die nu eens met de Duitse fabrikant.

Anecdotally, is het opmerkelijk dat deze zin in songs van bands als was verschenen U2 en vervagen, of in de film Liefde & voorraad van Guy Ritchie (Sherlock Holmes).