doorwaadbare plaats

2018 Ford Focus: de nieuwe generatie zal het adres ‘Steer door Wire’ gebruiken

Dankzij een aantal spy foto's die we hebben bereikt kunnen we verwachten dat de nieuwe generatie van de Ford Focus, die momenteel in ontwikkeling, zal de stuurinrichting "Steer door Wire" -functie. Een zeer vergelijkbaar met die gebruikt wordt door de Infiniti Q50 technologie. Maar hoe deze technologie die het stuurwiel en de wielen werkt niet mechanisch verbonden? We bespraken in dit artikel.

Ford Focus 2018 - Interior spion foto

Foto Spy interieur van de nieuwe Ford Focus 2018. Het is uitgerust met de stuurinrichting "Steer door Wire".

De ontwikkeling van de nieuwe generatie Ford Focus blijft niet te stoppen. In de afgelopen maanden hebben we het publiceren van verschillende spy foto's van de verschillende testsessies op de weg ingenieurs hebben de ondertekening van de Blue Oval gemaakt. To-date design, een mechanische gedeelte gerenoveerd met de grootste technologische apparatuur die we hebben gezien in de geschiedenis van de Amerikaanse compact.

Een van de primeurs zal debuut van de nieuwe Ford Focus 2018 is de stuurinrichting "Steer door Wire". Weken geleden en de mogelijkheid dat de nieuwe generatie contase met dit soort adres commentaar, echter niet tot nu toe dat we kunnen bevestigen dat het zal. En, in deze nieuwe spion foto's laten we een apparaat uitgerust met een dergelijke technologie prototype.

Zoals we zien in de spy foto's, het apparaat is voorzien van een poster met BOSCH logo op het dashboard en waarin de bestuurder moet voorzichtig te zijn wordt geadviseerd. De tekst, in het Engels, citeert het volgende: "Als een geldige hoeksignaal geparkeerd richting nodig, het stuurwiel te draaien moet draaien vergrendelblok na het starten van de motor. Deze actie is nodig om de stuurhoeksensor "reset.

Ford Focus 2018 - Interior spion foto

Dit poster waarschuwt de bestuurder is in een prototype van de nieuwe Ford Focus met kabel-stuursysteem.

maar, Wat is de richting Steer door Wire zal de nieuwe Focus gebruiken? In tegenstelling tot een conventioneel stuursysteem, met deze technologie de en stuurwielen zijn niet mechanisch verbonden. Momenteel zijn er auto's op de markt die dit soort gebruik van het systeem, zoals de Infiniti Q50 (dankzij de steun van Nissan in haar ontwikkeling). De nieuwe Ford Focus zal de volgende aan de lijst aan te sluiten.

Hoe de "Steer door Wire" -technologie

Dit type -kabel besturing (Steer door Wire) niet de mechanische verbinding tussen het stuur en wielen vereisen. Operandi kunnen, afhankelijk van de snelheid waarmee circulemos, verandert de wikkelverhouding van het stuur en draairichting. Dat wil zeggen dat de richting min of meer direct afhankelijk van de snelheid waarmee wij. Dit is aanzienlijk verbeterd. 

Het werkt de Nissan Steering by wire technologie die kan worden gevonden in de Infiniti Q50.

Een zeer grafisch voorbeeld hebben we de neiging in het inparkeren. De test wordt uitgevoerd bij een lage snelheid, zult u niet hoeft te maken als vele bochten op slot naar de parkeerplaats te voltooien. Door verschillende schakelborden, motoren en sensoren verschaft het systeem de bestuurder relevante informatie rijden.

onder de vele voordelen van dit type adres we hebben van de kosten te verlagen door de productie van auto's met het stuur aan de rechterkant om de rijervaring in de veiligheid en het comfort te verhogen als de mechanische verbinding met de wielen verwijderd en het activeren van systemen rijtaakondersteuning zoals rijbaanbehoudsysteem automatische parkeerrem of niet zullen we het stuur om, als zij nu doet. Ook kan het de systeemprestaties en stabiliteit controle te verbeteren.

Hoewel Ford heeft niet gedetailleerd plan voor de invoering van deze technologie in andere modellen, de Het doel van het bedrijf is dat elk van hun voertuigen rekenen op dit systeem in de toekomst. De Ford Focus zal een goede touchdown voor een waardevolle "feedback" van hun klanten.

De volgende video toont ons Ford vergelijking tussen het gebruik van al dan niet dit type kabel richting.

Ford Focus EcoBoost: nieuwe muilezel sturen toekomst versie van 200 pk

foto's: Motor.es