Volkswagen

Wist u dat twee Volkswagen XL1 in Spanje tijdens 2015 hebben ingeschreven?

De Volkswagen XL1 is een spectaculaire voertuig, de eerste serie productie die accrediteert minder dan één liter per 100 km consumptie. Tijdens de afgelopen 2015 XL1 twee eenheden opvallende hebben ze ingeschreven in ons land.

Volkswagen XL1 twee eenheden werden geregistreerd in Spanje tijdens 2015

Je zou verbaasd zijn om te weten dat zijn de Volkswagen XL1 is nog steeds aanwezig in de lijsten van het voertuig registraties in ons land, maar terwijl het lijkt niet op de covers van tijdschriften. Dit jaar 2015 heeft de naam Volkswagen vaak klonk door emissie problemen, maar een van de meest exclusieve modellen is de eerste productie voertuig afkomstig consumptie 0,9 liter per 100 km en problemen 21 g / km CO2.

De Volkswagen XL1 kost meer dan 124.000 euro in Spanje

In Spanje hebben ze ingeschreven twee eenheden Deze exotische en exclusieve milieuvriendelijk voertuig, één in december mogelijk te profiteren van de vrijgevigheid van Hunne Majesteiten de koningen van het Oosten. We hadden de kans om de XL1 zien in persoon niet zo lang geleden.

De bijzonderheid van dit voertuig, eigenaar aspect van een prototype, Het is dat hun eigenaars nooit kopen om hun lage verbruik Ironisch genoeg. Voor de 124.315 euro kost in ons land zijn er betere opties voor saving praktijk. Het is een gelimiteerde voertuig, 250 eenheden, die ging over de verkoop in het begin van 2014 hoewel Spanje niet komen tot juli van datzelfde jaar.

Het silhouet wordt sterk beïnvloed door de aerodynamica

Het heeft de mijlpaal bereikt gehomologeerd minder dan een liter diesel per 100 km vanwege de hoge technologie, esthetisch gerichte maximale energie efficiëntie waarmee een heeft bereikt weerstandscoëfficiënt van 0,186 en een constructie die zodanig uitgebreid gebruik maakt van onderdelen koolstofvezel vergelijkbaar met de Bugatti Veyron. Zijn gewicht is slechts 795 kg.

de propeller hybride plug Het combineert twee cilinder dieselmotor 800cc TDI hetwelk 48 pk en 120 Nm, de elektromotor 27 pk. Wanneer beide samenwerken voor een totaal van 69 CV dat voor de achteras worden gestuurd. In combinatie met Automatische dual-clutch DSG zeven relaties in staat is om te versnellen van 0 naar 100 km / h in 12,7 seconden en circuleren bij snelheden tot 160 km / h.

Beide motoren en automatische transmissie op de achteras. De set wordt aangevuld door een accu op de vooras voor een betere gewichtsverdeling. De lithium-ion 5.5 kWh capaciteit kan de XL1 gaan tot 50 km in elektrische modus. Het gevulde reservoir (10 liter) en maximale brandstofefficiëntie batterijen kan reizen bijna 500 km zonder te tanken.