autotests

BMW 318d test, een logische aankoop op basis van 40 jaar ervaring

De gemiddelde sedan segment lijkt te lijden ernstige tegenslagen in de afgelopen jaren dankzij de vooruitgang in de SUV. Echter, de hoogste regionen Palian verkoop. En vandaag brengen we het bewijs van een van de meest verkochte, de BMW 318d.

Het is niet gemakkelijk, maar het ontwerp werk aan de Serie3 maakt aan het vergrijzen is echt goed

De geschiedenis van de Series 3 is een BMW succesverhaal. Het is veruit de best verkopende model van de Beierse firma. Geboorte dateert uit 1975, is met de Audi A4 en Mercedes C-Klasse, de meest representatieve sedan segment D. Deze keer Ik neem plaats achter het stuur van dat is de best verkochte variant van alles, de BMW 318d. Een versie die de perfecte inzet kan zijn als we een product te eisen zonder al te veel mechanische schel, maar met de steeds BMW kwaliteit.

Zoals ik al zei de BMW 3-serie bouwt voort op achter meer dan 40 jaar. Vier decennia hebben niet alleen diende om de best verkochte BMW geschiedenis, meer dan 10 miljoen stuks verkocht, maar een van de meest gecommercialiseerd gemiddelde sedan. Ontwikkelingswerk variërend van de eerste generatie, de E21, aan de laatste, de zesde, genaamd de F30 code. Het is in feite de langste van alle rivalen in het premium segment.

Foto 1 - Test BMW 3 SerieFoto 2 - Test BMW 3 SerieFoto 3 - BMW 3 Serie TestFoto 4 - Test BMW 3 Serie

BMW 3 Serie Test

De zesde generatie heeft al een paar jaar oud met ons, omdat we voor het eerst zag in 2012. Vorig jaar BMW besloten om het eens te weinig esthetische en technologische upgrading, dat is voor ons. Lichte wijzigingen van het lichaam waarop de onderhavige verbeterde, met een esthetiek die verreweg het meest sportieve en agressieve van concurrenten. Of op zijn minst voor mij is degene die ik wil.

Ondanks de bijna vier jaar en leiden de markt met kleine variaties, de 3-serie ziet er nog steeds zo goed als de eerste dag. BMW geeft altijd zijn modellen een sportievere race, die hetzelfde DNA geïmpregneerde draagt. Gemarkeerde ribben, met prominente wielkasten zijn de stempel, als een typisch nier grille die meer dan een symbool zijn. Ze zijn een meer herkenbaar dan het logo van de firma eigen embleem.

Ondanks dat het niet een M3-serie kun je kijken zeer aantrekkelijk en sportief op alle niveaus

Ik ben van mening dat een sedan van dit type altijd stijlvolle afwerking moeten kijken met alles wat je hebt. In dit geval was voorzien van de luxe-niveau, waarvan ik denk dat geeft een perfecte balans tussen verfijnde stijl en sportiviteit. Het is een dure auto en dat betekent dat de typische klant zal niet bijzonder jong. Maar esthetiek is niet een kwestie van leeftijd, BMW heeft meer levels, dan ja, zij aantonen dat een BMW esthetisch krachtige motor zonder begeleiden kan zijn.

Hier het rijk M. gaan we Als we kiezen voor dit pakket, ik herhaal het niet dragen van testeenheid, krijgen we de 3-serie ziet er een beetje meer naar de BMW M3, maar zonder het bereiken van het niveau van deze cursus. Ze zijn esthetische details die doen versterken het gevoel van sportiviteit en staat BMW voorzien van een 3-serie voor elk van de potentiële kopers. Maar ik herhaal, ik hou toch. U kunt een afbeelding te bekijken, maar de waarheid is dat een leien dakje veroudering, zoals u stap naar de E30, E36 en E46 generatie.

Afgezien van de buitenkant en het krijgen verder in het passagierscompartiment, ik zeg dat snel identificeert BMW stijl, en bedoel niet alleen door de geur. Sinds enkele jaren de Duitsers ons presenteren binnen vrij gelijkaardig tussen de modellen. Dit maakt differentiatie deel verloren gaat, maar toch levert het gevoel in een BMW net de deur te openen.

Het interieur is net als die van alle andere BMW, zeer goed afgewerkt en gevoel van kwaliteit

Er is niets te verwijten in termen van comfort, zelfs stopte de serie interieur 3 beschikt over een perfect ontworpen en gebouwd. De materialen zijn zeer goed, systemen, knoppen, displays en controles in een logische manier om te vinden snel gedaan. Een ander voordeel van het hebben van alle soortgelijke inrichting. De drijvende positie in dit geval is het anders, want in tegenstelling tot andere concurrenten, de 3-serie kunt u een zeer laag te gaan, met een zeer grote stoelverstelling zowel langs als hierboven.

De 318d is BMW's best verkopende model, een logisch maar dure aankoop. De kwaliteit moet worden betaald en het embleem ook

Waar het altijd is geweest BMW is het verkrijgen van toegang tot de achterste zitplaatsen. De waarheid is dat op dit punt niet opvallen, als rivalen zoals de Audi A4 al geprobeerd, ziet u een rode gezicht te zetten met gemak. Ook is het niet de meest ontoegankelijke auto in de wereld, maar moeilijk te begrijpen dat een bekend patroon presenteren deze complexiteit in de achterste zitplaatsen te voeren. Groter of bepaalde beperkingen op de mobiliteit persoon kan vinden van een niet zo eenvoudig manoeuvre te voltooien. Ja, de beenruimte is meer dan genoeg, hoewel de gemiddelde vierkante betaalt de gevolgen voor de zeer hoge transmissie tunnel.

Het is merkwaardig dat in bagageruimte figuren 3 data-serie gelijk is aan de twee Duitse concurrenten. 480 liter ten minste een rechthoekige afmetingen en zeer correct die gebruik maken van elk van deze liters. Ja, de mond is niet overdreven hoog, maar breed. Er zullen geen problemen zijn wanneer meter lange bagage, zelfs als we manoeuvreren de omvangrijke lading, zodat u kunt invoeren. Een echt praktische ruimte lijkt eigenlijk meer liters dan die vermeld op de tab.

De stam, met een rechthoekige vormen kunnen profiteren tot de laatste liter

Het is tijd om te praten over technologie. De waarheid is dat de wereld snel verandert, en de technologie is vandaag een van de belangrijkste redenen voor de aankoop. daarom BMW werd gedwongen om vorig jaar de 3-serie te werken, zodat hij kon kijken meer geavanceerde systemen kunnen de concurrentie, met name de Audi A4, dat in zijn voordeel is de meest moderne van de drie aan te passen.

Maar BMW niet kort verblijf en wist hoe je een uitstekend werk te doen. De 3-serie is niet het meest moderne van alle modellen van de Duitse mark, maar heeft nog steeds meer items dan we ooit echt nodig hebben. Serial technologisch niveau is meer dan hoog. Ter verbetering van de bestaande beschikbaar was vier uitrustingsniveaus: Advantage, Luxury, Sport en M Sport.

Wat het niveau van unit testen, de luxe afwerking, is dit een extra prijs van 7.400 euro, de duurste na de M Sport. Maar dankzij hem dat we kunnen velgen toegang tot tussen de 17 en 19 inch, LED-koplampen, navigatiesysteem Business, parkeersensoren, cruise control met remfunctie, verwarmde voorstoelen, climate control en een sportstuur.

360 camera is extra de moeite waard om te overwegen

Dat wil zeggen, een vrij complete uitrusting, maar ja, alles wat we willen zijn onder meer we hebben onze zakken te krabben, want zo vaak gebeurt regelmatig in premium merken, kan de prijs van de extra verhoging van de uiteindelijke prijs van alarmerend. in werkelijkheid unit testing geborsteld tegen de 58.000 euro configurator. Een prijs van alle lijkt allemaal overdreven. Hoewel later zal ik detail de bevindingen.

Het is tijd om te springen in de dynamische sectie. In dit land, waar BMW beweegt zich als een vis in het water, en waar moet de 3-serie boven de rest staan. Zoals gezegd de gemonteerde eenheid was het tweede toegangspunt in de diesel industrie, 318d blok. deze TwinPower turbomotor is uitgevoerd met vier cilinders en twee liter om een ​​vermogen van 150 pk ontwikkeling. daartoe beschikbare automatische transmissie die niet alleen de meest verfijnde rit mogelijk, maar verzekert maximale besparing mogelijk gekoppeld.

BMW 318d-test

In een steeds drukkere markt waar merken in toenemende mate proberen om te vechten om in het premium segment, de kosten te differentiëren en maak een stijl. Maar dit gebeurt niet aan BMW, met die 40 jaar ervaring, heeft zeer duidelijk wat je hoeft te doen voor de 3-serie te volgen in de hoogste posities in de verkoop tabel. Hoewel dat betekent niet dat ze zich kunnen aanpassen aan de tijd en de moderne eisen.

318d 150 paarden zijn meer dan correct, alhoewel het in sommige situaties niet haalt

Iedereen die een BMW koopt doet oproep voor sportiviteit of kwaliteit. Het embleem is synoniem voor kwaliteit, en 3-serie is altijd geïdentificeerd als de beste middelgrote sedan segment. In feite is de M3 is nog steeds fantastisch, ondanks de concurrentie, de sportsedan die je moet kopen als je kijkt naar één. By the way onlangs we gelegenheid om te proberen ieder van de generaties.

De 318d met 150 pk, is het a priori presenteert de meest juiste voor normaal rijden balans. Ik was verbaasd hoe comfortabel en comfortabel je kunt worden, hoewel het geluid van de motor is niet zeer aangenaam. Het is een uitstekende rodador en op dit punt dacht ik dat extra hardheid in de schorsing zou veroorzaken hem rijden kwaliteit te verliezen. Maar het tegendeel. Zoals ik al zei het is zeer comfortabel, rustig en ontspannend. Een ideale plek om honderden kilometers reizen in een kalme auto.

Het verschil tussen handmatige en automatische is 2.500 euro. Een extra echt de moeite waard

Het heeft drie rijmodi. Sport, Comfort en Eco Pro Typisch circuleren in de laatste twee niveaus. Ik moet zeggen dat het verschil tussen hen is onduidelijk. In feit dat je niet hoeft te gaan in alle comfort modus om de hoogste kwaliteit auto te halen. Ja, de sprong is merkbaar met betrekking tot de Sport-modus. Dit is waar de 318d toont betere prestaties. De versnellingsbak rekt de ruilverhouding, adres verhardt en wordt alles een beetje meer gevoelig, met inbegrip van het gaspedaal.

Als je kunt veroorloven niet aarzelen. BMW automatische overbrenging is de beste markt

Natuurlijk zou men kunnen denken dat met 150 pk meer dan voldoende om de reis-gedoe te voldoen zou zijn, en eigenlijk zijn, maar met nuances. ECO PRO-modus ernstig beperkt de respons van de motor. Het is geconfigureerd om zo veel mogelijk te sparen, en soms kunnen we in meer vidilla motorstoring, die naar een andere motor kaart om elke situatie het hoofd zonder problemen te selecteren.

Snelwegen en autowegen zijn de ideale scenario's. Maar net zo goed BMW gedraagt ​​zich zeer wendbaar op bochtige wegen meer. Het beste van alles is het adres. Nauwkeurig, snel en redelijk transmissie. Zij merkt tevens op dat het onderstel is ingeregeld te zijn in staat om een ​​gelukkiger rijden weerstaan, maar soms kan onderstuur verschijnen, ook al hebben we een achterwielaangedreven sedan. Natuurlijk, als je vaardig bent en laat de waarde, kan het terug te gaan voor een wandeling en is zeer eenvoudig te bedienen.

Zoals ik al zei de 318d is zeer evenwichtig, maar als we spreken van de consumptie, is de plaats waar men zich realiseert waarom het is het best verkochte model van allemaal. Duitse homologeren een gecombineerd verbruik van 4,4 liter per 100 kilometer. Een ding dat we konden wegstrepen optimistisch, hoewel ik niet ontkennen dat op een vlakke, beweegt met een gemeten snelheid wordt bereikt. Tijdens de week van het testen van de computer belandde het onthullen van een cijfer van 5,2 liter gemiddeld.

Thrifty om een ​​fout. Tussen laag verbruik en tank autonomie veel groter dan het 1000 Km

Veel van de meer dan 1.000 testkilometers waren snelweg, en gezien het feit dat op verschillende momenten van de testmotor de meest nodig was, de waarheid is dat het een heel goede zaak. Ja, ik herhaal, Als we rijden in de meest conservatieve manier zal ons dwingen om stap op het gaspedaal meer dan nodig als de situatie is ingewikkeld, en dat alleen maar het verhogen van de kosten sterk. Nog steeds uitstekende cijfers die het aantrekkelijker te maken.

conclusies

Het is duidelijk dat het succes van de 3-serie is meer dan gerechtvaardigd. Net als hun kritiek in deze meer dan 40 jaar. Het is een auto die je niet kunt vragen om meer en voldoet aan alles wat wordt verwacht. Het is handig, comfortabel, spaarder, dynamisch, met een hoge kwaliteit en technologie. Al deze kwaliteiten moet worden betaald op het moment van de kassa, maar het zien van het eindresultaat is de moeite waard.

Echter, zoals ik al zei, bijna 56.000 euro unit tests lijken overdreven. Voor die prijs mijn keuze zou iets minder apparatuur en een sterkere motor zijn. De 320d is aan te schaffen. Het is bijna 3.000 euro duurder, maar de moeite waard. Win in prestaties, zult u nooit met een tekort van de motor en het verhoogt alleen de uitgaven. Om de kosten te verlagen kan worden geëlimineerd optionele items die niet volledig ontbindende, als de stereo hoge prestaties. Toch is het een zeer goede koop, en dat zal niet teleurstellen iedereen te doen.

Een zeer goede koop, zelfs als we moeten gaan naar voordelen 320d

expert Reviews

We vonden meer

  • gedrag
  • raffinage
  • consumpties

We vonden minst

  • hoge prijs
  • motorgeluid
  • achterklep seat

Opmerking: 8.2